reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

cloe, po macierzynskim wracam do pracy. bierzemy kredyt na budowe domu i kazdy grosz sie przyda. nie lubie jak macka cale dnie w domu nie ma a ja nie wiem co mam robic :/ mam potem wobec Wiktora poczucie winy ze sie ze mna nudzi :(

reklama
Witam sie :-)
Boze dziewczyny jakie Wy macie tempo pisalam poludniem a tu juz tyle postow - biore sie za czytanie lekturki :-D
lowiczanka78 - dokladnie dawno Cie nie bylo - i nie pzremeczaj sie z tym remoncikiem niech zrobi to jak mowisz mama i tesciowa :happy: a kaszelek ja tez mam bez przerwy a jak nie to to dreczy mnie gardlo i katar :wściekła/y: a jak narazie to ja zgrublam 1 kg :sorry2::laugh2:
miauczus54 - dieta przy 9 kg :confused: masakra cos dziwny ten lekarz :no: a wiesz ze tp mamy na ten sam dzien :laugh2:
kropecka - basen - tez bym poszla :happy:
myyszaaa - mam nadzieje ze grzecznie lezysz poza gotowaniem ;-):-p
ika_s - tak wiec mamusko nic innego jak lezec Ci przyszlo - nie przemeczaj sie :-)
sasania - witaj - pisz czesto no i rozejrzyj sie troszke u nas :laugh2:
ma_dziul_ka - z tego co wiem to no-spe mozna zazywac ale nie wiem czy tylko z przepisu lekarza a ta polozna to jakas chora baba :wściekła/y: no i wspolczuje Ci tak wiec skoro nie chce Cie wyslac do gina to lez i odpoczywaj :tak::-D
dawna_cloe - tak wiec sie oszczedzaj ;-)
buziaki :laugh2:

cześć
madziulka wiem co za pi....a opieka lekarska jest w UK. MIeszkałam tam parę latek. ! Co do twardnienia brzucha - to z tego co wiem jeśli bedzie twardniał miejscowo to nic, tzn albo dół albo góra, bok. Pobolewa wszystkie (prawie) ale to normalne a będzie gorzej jak dziecko bedzie bardziej kopało. MAsz prawo do zmartwień jeśli brzuchh w calości twardnieje więcej niż 10 razy na dzień. Licz ile razy jeśli w całości twardnieje to ci sie przytrafia. A poza tym wracaj do polski;-) na okres ciąży - opieka jak już wiesz milion razy lepsza. :-)Możesz brać nospę albo jeszcze lepiej skopolan jak masz i magnez- przeciwko skurczom.
sasania - witam i rozgość się :-)
dawna cloe - odpoczywaj!!!
Anna ajra - no to taki much ;-)

dobry wieczor:-):-):-)

maritka :-) gratuluje , super ze parka.

ma dzi ulka twardnienie brzucha to skurcze, ja juz od dawna no spe biore takze mozesz bez problemu brac i moze ci pomoze, jeszcze magnez ewentualnie. Trzymaj sie:happy:.

Najka wytrzymaj jakos w tym szpitalu , moze nie bedzie tak zle , a na pewno pomoze tobie i dzidziusiowi.

pozdrawiam mamusie:rofl2::-D:-)

Cześć dziewczyny!
Mój Michaś to ruchliwy chłopak... skopie mnie za wszystkie czasy.:-D

Myyszaaa,
Ika_s, miauczus54, lileczka, agawa1 - :wink:
kropecka
- to jeszcze nie tak dużo. Myślałam że będzie kosztował tyle co ciśnieniomierz.
Zadowoleni jesteście z wypadu na basen?:confused: Ja czytam książkę.
Sasania - Witaj!:-)
ma_dzi_ulka - nie pozwól by emocję wzięły górę! Niepotrzebnie panikujesz.:wściekła/y: No-spa działa rozkurczowo, mój lekarz zaleca mi ją, gdy tylko jest taka potrzeba.
Nie możesz skorzystać z porady innego lekarza?:confused: Daruj sobie taką położną!:no: Przecież to nie jedyny gin na świecie. Agawa1 ma racje, racaj do Polski na okres ciąży i porodu.:tak: Aha... no i kiedy miałaś te plamienia?:confused:
cloe - widzę, że nam wszystkim każą się oszczędzać.:dry: Zaczął się III trymestr.:nerd: Dużo zdrówka i wytrwałości życzę. Kiedy masz to USG?:confused:
patrysia - gdzie się kochana podziewałaś?:confused::-D

Pozdrawiam Was serdecznie!

witam
anna_ajra - no wlasnie nie wiem gdzie sie podziewalam :-D ale nie martw sie nadrobie to hihi ;-) no moj Seweryn to tez kopie dziwie sie ze ma taka sile a nie jest taki duzy bo bedzie mial lekko ponad kilo :-)

no a ja teraz nie mam co robic ze szwagierka czekamy na lody bo mamy ochote wiec wyslalysmy od niej meza do sklepu :-D:laugh2::-p teraz zjadlysmy granata no i bedziemy znow sie obrzeraly na noc :-) ale co tam hihi

Witam z rana:-)

Idę na śniadanko :-)
Dziewczyny ogłaszam zabawę - co robicie dziś na obiad :-) bo ja dopiero teraz zaczynam się przejmować tym że muszę w domku coś zjeść:-D normalnie w pracy do restaracji bym poszła na obiadek :-D a tak :-D sama muszę o siebie dbać :-D

Pozdrawiam Myyszaaa

hej dziewczyny . Dziś to ja jestem flak czuję że Julka niewiele ze mnie będzie miała porzytku:crazy: Pomęczymy się jeszcze z godzinke i sproboję uśpić siebie i moje dziecko
Myszaa jeśli chodzi o obiad to mam kapuśniak i makaron z mięsem i kapustąś kiszoną:tak: Zostało z wczoraj więc mam luz:cool2:
jAnna ajra jeśli chodzi o USG to dziś ok 13.00 muszę się zarejestrować Będę starała się załapać tak na za dwa tygodnie:tak:Ja ostatnio też czytuje ksiązki Ostatnio lubię Jakkie Collins a ty jakie czytujesz?
Kropecka to świetnie że wracasz do pracy Jak dobrze pamiętam pracujesz na poł etatu? Mnie również marzy się choćby taka praca Zawsze to jakieś oderwanie od spraw domowych i kontakt z ludzmi :sorry:
Patrysia i jak tam po lodowej obrzerce?;-)

reklama
Witam
ja zawsze tylko z rana ale dzis było do czytania:rofl2:
Sasania witaj
Dawna cloe
odpoczywaj i daj znac jak po usg ja tez mam nisko brzuszek zreszta widac to na zdjeciu jakie ostatnio dodalam n aszczescie wszystko zwarte w środku wiec leze grzecznie przez cały dzien i nic nie robie tylko obiadek

No a moja dzidzia dała mi dzis w kość od 4 nad ranem tak szalała że ze spaniem mogłam sie pozegnac ale to dziecko ma siłe skopało mnie na całego
Odbije sobie po obiadku no i nie obyło sie bez nospy potem pojawiły sie skurcze nie bolesne ale jednak wiec w przypływie paniki nospa poszła w ruch narazie spokój ale dzieciatko dalej kopie z taka siła ze szok moze głodna była przeciez w nocy nie jem a wiadomo polak (chociaz mały )glodny to zły:-D:tak::-)

Pozdrawiam wszystkie mamusie i odpoczywajcie

Do góry