Witam
po dłuuugiej przerwie i chyba nie nadrobie juz zaległości w czytaniu choć starałam się jak mogłam.
Witam również nowe Lutóweczki.
ma_dziul_ka - jeśli masz pobolewania brzucha i brzuch Ci twardnieje - zgłoś się koniecznie do lekarza, powinien dać Ci jakieś leki.
najka - nie jestem może zanadto w temacie i nie wiem jak z Twoją szyjką, ale jeśli lekarz proponuje Ci pessar- to dobre rozwiązanie.Przynajmniej będziesz miała pewność, że dalej Ci się nie będzie skracać. A w szpitalu będziesz pod dobrą opieką, może dołożą jakieś leki p/skurczowe,np.magnez, fenoterol. Norma długości szyjki w 24 tygodniu- jak mówił mi lekarz jest powyżej 2,5.
Ja tez zaczynam się martwić, bo na usg wyszło mi 3,2, a ponadto twardniał mi brzuszek i dostałam luteinę. Teraz trochę mniej mi twardnieje.
Nie martw się, będzie dobrze
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
.
ania31 - wspólczuję ci teściowej i zupełnie jej nie rozumiem, jak takie słowa mogą przejść jej przez gardło!!! Dobrze,że jej nawrzucałaś, oby to dało jej do myslenia. A Mąż przemysli sprawę i stanie po Twojej stronie!
Teraz jak najmniej powinnas się denerwować.
anna_ajra - ależ zrobiłaś dłuuugą listę Lutóweczek. Mam nadzieje, że uda mi się dotrwać do lutego, choć sądząc po ciążach bliżniaczych - wyjdzie tak że urodzę najwcześniej spośród Was (mimo terminu na 14.02) - w połowie stycznia, tj za 10 tygodni. Nie chciałabym tylko iść do szpitala już na początku stycznia i leżeć do rozwiązania, choć taka opcja również istnieje.
Ja sylwestra spędzę w domu- męża będe miała w pracy , ale za to w przyszłym roku będziemy całą czwóreczką razem.
Ponadto w czwartek dowiem sie jak z krzywą cukrowa po 75g glukozy, bo niestety po godzinie po 50g glukozy miałam 150 mg/dl.
Zażywam również Sorbifer, wcześniej Tardyferon bo moje Maluszki wszystko wyciągają
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
.
Znam płeć moich Bąbli, potwierdzoną przez dwóch lekarzy: będzie parka:-):-):-).
Pozdrawiam wszystkie Mamusie