reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witajcie:)

Dawno mnie tu nie było:( z tęsknilam sie za wami:( :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( W środę miałam iść na usg ale mój lekarz zachorował a buuuuu i wizyta przeniesiona na następny tydzień:( a ja chciałabym już wiedzieć czy moje maleństwo jest zdrowe i co ma miedzy nóżkami a tu wszytko na opak:( A co u was jak zdrówko mnie ostatnio meczy katarek, tydzień temu grypa żolądkową........ nie życzę nikomu a to wszytko zawdzięczam mojej mamie która wszystkich dookoła pozarażała. A co do zdjęć ze ślubu to bardzo chciałbym się nimi pochwalić ale nie umiem ich tu dodać bo wyskakuje mi jakiś błąd:( pewnie są za duże, ale zmniejszenie ich i tak nic nie daje:(

reklama
Witam,
jak to fajnie jest obudzić się bez bólu głowy po trzech dniach. Od razu zaczynam dzień kawusią, ale rozpuszczalną i z dużą dozą mleczka.

Wczoraj na szkole rodzenia ubierałam lalkę-noworodka i nasłuchałam się wykładów na omawiany niedawno przez nas temat karmienia. Pielęgniarka laktacyjna, po obejrzeniu mnie, stwierdziła, że warunki mam dobre i mały żarłok powinien sobie poradzić. Trochę się pozytywniej nastawiłam do karmienia dzięki niej. Opowiadała o wszystkim z taką pasją.

dawna_cloe - co do tych studiów nieszczęsnych to magisterkę 6 lat temu skończyłam normalnie zaraz po liceum. 5 lat filologii i obrona, a teraz wymyśliłam sobie studia doktoranckie i męczę się już trzeci rok. O tyle jest to niewygodne, że muszę dojeżdżać dwa razy w miesiącu na seminarium. Wykłady, ćwiczenia i egzaminy zaliczam hurtowo jak się umówię z wykładowcami najczęściej w czerwcu, bo mam rozliczenie roczne studiów. Zajęć ze studentami w tym roku nie wzięłam. W ubiegłym i wcześniej miałam 2 godziny w miesiącu, więc jakoś dałam radę. A co do kwietnia, to po prostu przygotowujemy takie jakby referaty na temat przebiegu postępów naszej pracy naukowej- czyli w jakim momencie pisania jest praca doktorska. Nie mam nic a nic postępów przez te wakacje i poprzedni rok, więc musiałam wepchnąć się na kwiecień z moim wystąpieniem. O ile Mania pozwoli Mamusi na "naukową pseudokarierę" to mam nadzieję, że coś napiszę do kwietnia właśnie i wreszcie uda mi się otworzyć przewód doktorski. Obrona planowa byłaby w przyszłym roku w czerwcu, ale czas pokaże jak to moje studiowanie się zakończy.
Narazie Mała jest na pierwszym miejscu i przesłoniła Mamusi cały świat!!!

moz-screenshot.jpg
A to jedno zdjecie udalo sie:)

Hej :-)
Przyszli rodzice miło cię widzieć na nowo.:tak:zdjęcie sliczne Jeśli dasz rade prześlij więcej :tak:
Ika s oj to z doktoratem sprawa wygląda dużo bardziej skomplikowanie:baffled: Ja magisterkę mam za sobą i poki c nie myślę o rozwijaniu swojej kariry naukowej Zobaczymy jak to będzie gdy będę chciała wrócić do pracy Być może wtedy będę wręcz zmuszona zrobić coś jeszcze. A ciebie podziwiam Na mnie ciąża działa wyjątkowo rozleniwiająco ajjeszcze referaty... oj poki co to nie dla mnie:no:
Agawa dzięki za wyjaśnienie. Zamierzam nabyć takowy Może to coś pomoże:confused:
Narazie uciekam Do usłyszenia

Hej
z tym linkiem - to coś nie wyszło - ale z gazety trudno go wkleić:-( bo źle go zamienia.

Ika - to ładny wysyp piersi mieliście wczoraj :-) na spotkaniu :-)
Cloe - na mnie też działa rozleniwiająco - a pogoda to już wogóle:-D
Pozdrawiam :-)

Witam :-)
Pozwolilam sobie usaisc na chwilke przy komputerze ;-) u nas pogoda do bani pada i pada tak wiec nic ciekawego sie nie zapowiada :-( aj po tym lekarstwie trzesa mi sie rece (powiedzial mi lekarz ze tak moze byc) i nie umiem z leksza pisac :dry:
przyszlirodzice - zdjecie sliczne pewnie imprezka sie udala :happy2: a my tez sie steskilysmy za Toba :tak:
Ika_s - to musialo byc ciekawie w tej szkole :blink:
dawna_cloe - tak pisalam ze bede miala chlopca a zdjecia wkleje potem jak moj maz zrobi zdjecia i zrzuci je na kompa :-D
anna_ajra - oczywiscie bede na nas uwazac :-) a bedzie to chlopczyk. Zobaczymy jak tam u Ciebie bedzie czy dalej sie skraca a moze juz nie :confused:
Ide sie szykowac bo jade do apteki po lekarstwa a nnie chce mi sie - trudno :dry:
buziaki :*

ja tez sie melduje. od wczoraj meczy mnie okropny kaszel. w nocy myslalam ze umre :( boje sie zeby nie zaszkodzilo to dziecku. ogolnie moje samopoczucie nie jest za dobre. jutro mam urodziny, chcialam isc dzisiaj do kina, jutro tez gdzies sie wybrac ale raczej nie dam rady :(

kropecka to ja już Ci składam najszczersze życzenia. Wszystkiego naj naj i oby to kaszlowe paskudztwo uciekło do jutra.

Witam sie i ja
U nas tez leje od rana:-(chłopaki mi zmokna jak beda jechac ze szkoły:no:spać sie tylko chce i nic wiecej. Rano z M pojechaliśmy na zakupy na weekend juz wszystko jest teraz musze odpoczywać Moj M w domku czyli bedzie sie kręcił jak ...........wole jak jest w pracy.
Kropecka to wszystkiego naj naj z okazji urodzinek składam dzis bo nie wiem czy jutro usiade do kompa
przyszlirodzice sleczne zdjecie czekamy na wiecej:-D
Pozdrawiam was wszystkie do miłego
A w poniedziałek wizyte u giny mam tekze bede pewnie później lub we wtorek dopiero Do miłego

reklama
Fakt !! Pogoda, że aż się myśleć nie chce. Ja kombinuje teraz obiadek. Kurde niech ktoś idzie do sklepu za mnie....Dzidziula fika w brzusiu, a mamusia leniiiiiwa.

Do góry