reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witajcie!
Piekny dziś dzień w Lublinie.
Ika_s to tak na pocieszenie dla Ciebie, słonko Cię powinno tu powitać (może się nie schowa). Ale nie dziwię Ci się, że nie chce ci sie jechać.
Patrysia to dzieki i za Twoje kciuki!:-D Będziesz też miała usg, czy wizytę tylko?
Agawa i jak krzywa?
Myszaaa i coś ciekawego wyczytałaś? Ja teraz czytam ten "Język niemowląt" i podoba mi się. z karmieniem piersią sie zdziwiłam, bo teraz taka chyba tendencja do karmienia na życzenie (w każdym razie na takie opinie ciągle wczesniej się natykałam), a tam jednak według planu. Ale może rzeczywiście często błędnie odczytywane są sygnały dziecka i interpretowane jako głód?:confused:
Lileczka gratuluje synka i ciesze sie, że wszystko dobrze.
Dobrego dnia !

reklama
Witam sie równiez
Byłam odebrac kase:-) a teraz zajadam po raz kolejny śniadanko chyba juz 3:-)tak mnie wzieło na twaróg ze szok:-D
Najka świetnie ze jest ok a przynajmniej lepiej oby tak dalej
Moja krzywa cukrowa to na czczo88 a po godzinie 122 wiec mam dobra i z głowy chociaz jedno
lileczka gratuluje synka!!!
A u mnie pada dziś śnieg Kuba sie cieszy i krzyczy kiedy na dwór bałwana robimy:rofl2: a mama ma takiego lenia ze ....:rofl2::rofl2::happy:
Pozdrawiam

Witam ponownie!
U nas snieg pada :-( i z deszczem :wściekła/y: fatalna pogoda. ehhh nawet sie wychodzic nie chce ale i tak mam dzis gosci wiec posiedze sobie w domciu - przyjezdza moja kuzynka z naszym chrzesniakiem (ma 9 miesiecy) i moja kumpela tak wiec zobaczymy zdjecia z wesela wypijemy kawke i posiedzimy w ciepelku :-D maz teraz pojechal pomagac znajomemu na budowe wiec jak narazie sie nudze.
Ania31 - u mnie to jeszzce balwana raczej nie zrobimy bo to topnieje :dry: a jak twarozek :confused:
Najka - ja na kazdej wizycie mam usg 3D tak wiec juz sie doczekac nie moge :laugh2: ciekawe jak tam synus :confused:
Ika_s - nie przespij przystanku bo ten dzien dzis taki senny :-p
Myyszaaa - ja tez kupuje ta gazete od poczatku :happy: fajna jest :-) mezus ostastnio czytal "czego boi sie przyszly tata" heh :rolleyes2:

pozdrawiam - poglaskajcie ode mnie Wasze brzusie :-D

ja tez jestem. Wiktor przeziębiony, ja przeziębiona. Wczoraj koszmarnie bolało mnie gardło i do tego dostałam takiej ostrej zgagi że myślałam że umrę. Idę dzisiaj do lekarza po zwolnienie. Pogoda okropna, śnieg z deszczem, mroźno, brrr.

Cześć dziewczyny!:laugh2:
Bardzo nam się podobało wczoraj na szkole rodzenia. Prowadząca jest bardzo, bardzo fajna.:-) Mówiła dużo o porodzie, szpitalach, roli męża, kiedy jechać do szpitala i wiele innych ciekawych rzeczy. Dostaliśmy paczki promocyjne z różnymi kosmetykami i gazetkami, no i uczyliśmy się oddychać przeponą.:happy: Kolejna godzina była poświęcona ćwiczeniom na kali-macie. Fajne i zarazem śmieszne.:rofl2: Jest nas 8 par. Dwie dziewczyny mają termin na koniec grudnia, pozostałe chyba też na styczeń. Jestem zadowolona.:-D

Ania_ajra - to fajnie :-) przynajmniej masz już pojęcie - kto będzie z tobą na oddziale :-D dziewczyny to jeszcze w sumie 3 miesiące na zostały:-)

Szybko to mija - choć może trochę za wolno :-D bo ja mam koniec lutego:-D

Kropecka - kuruj się :-)

Pozdrawiam

Ale narobiłam sobie zaległości...:rolleyes:
Przez najbliższe dwa tygodnie mam męża w domu.:-) Jest na L-4 :unsure:

Najka - bardzo się cieszę z poprawy!:-D Zapewne poczułaś ulgę... Tak trzymaj!:yes:
Myyszaaa - zaczęłam się poważnie zastanawiać, czy będzie w tym szpitalu wystarczająco dużo miejsc...?:confused::baffled:
Ania31 - dużo się słyszy o nieszczęściach ludzi, tym bardziej w Internecie.:sad: Kobieta na szkole rodzenia bardzo nam (przyszłym mamom) odradzałam czytania fachowych książek o patologiach ciąży, czy szukania ich w sieci. Przywołują niepotrzebny stres, a my powinniśmy być dobrej myśli, choć czasem jest ciężko. Bardzo współczuję rodzicom tego maleństwa!:hmm:
Ika_s - witaj po przerwie!:-D Gdzie tak długo się podziewałaś?:confused: Napisz, jak się macie!
Ja też będę musiała iść na badanie z obciążeniem na glukozę, także daj znać, jak było! Czy Ty/Wy na szkole rodzenia uczyliście się oddychać, ćwiczyć i czy też oglądacie filmy? Zadowolona jesteś z kursu?:confused:
Też nie pamiętam, kiedy ostatnio jechałam pociągiem...:oo2: chyba z 5 lat temu...:happy:
Żabulina - początkowo, jak miałam skurcze, to nawet nie wiedziałam, że to to. Teraz już wiem, jak działają.:wink: Co do apetytu, to smacznego! Ja staram się ograniczyć... jeść bardziej zdrowo i przede wszystkim zero słodyczy...:no2: hmm... :dry:
Śliczne zdjęcie!:-D
cloe - jazda na trójkołowym rowerku to super zabawa!:wink: Mam nadzieję, że macie dużo miejsca w domu...? Julka zapewne może się wyszalej w ciągu dnia.:rofl2:
patrysia - po basenie poczujesz się jak nowo narodzona!:yes: Zobaczysz, ciężko będzie
wyjść z wody :baffled: grawitacja jest okrutna... :-D
lileczka - gratuluję synusia i dobrych wyników! :rofl2::-D:rofl:
agawa1 - nie ma to jak tak dobre wieści!:yes::wink::yes:
kropecka - jak zdrówko?:confused:

Buziaki

reklama
Jek dziewczyny Coś nie tak z moim netem Dopiero teraz mogłam sie zalogować:baffled:
Najka ja niesety bardzo krociutko karmiłam piersią Mam wklęsłe sutki a to nie lada problem szczaególnie przy tak dużym biuście jak moj.( Rodzna się śmiała że stary miałby problem chwytać takiego suta a co dopiero noworodek) co prawda Jula wkońcu chwyciła ale po poerwsze teraz myśłę że nie chwytała dobrze no i karmiłam na życzenie czyli jak ulka chciała Powiem wam że w moim przypadku nie miało tao ani łądu ani składu Raz dziecko non stop wisiało na cycu następnego dnia prawie wogóle a i tak mało przybierała. Trzeba było podać butlę i wtedy cyc na nowo stał się bee:dry: Przy drugim bobasie będę probować karmić ale bez względu na to czy uda się cycem czy nie na pewno ustale grafik jak często karmić malucha . Julka to typowy niejadek Gdybym czekała aż zgłodnieje cały dzień mogłaby nie jeść.:baffled:
Kropecka a ty przypadkiem nie na zwolneniu czy coś mi się pokręciło?
Myszaa a no trzy miesiące:tak: i kiedy to zleciało:eek::eek: a ja mam jeszcze takie braki w garderobie mojego maluszka a pogoda taka że nie bardzo się chce biegac po sklepach :sorry2:
Anna ajra widać że jestes zadowolona ze szkoły to super:tak:
Ciekawe jak tam Ika :confused:Trzy godziny w pociągu Ojej Trzeba trymać kciuki by dziewczyna jakoś to przetrwała:tak:

Do góry