reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witajcie!
Leżenia ciąg dalszy. Czekam na wizytę pojutrze i zobaczymy co gin zdecyduje.
Muszę sobie buty na zimę kupić, może będzie to możliwe za czas jakiś. Co do kurtki to też nie wiem jak to będzie.
Agawa i Aggy gratuluje synków! Ciekawe kiedy ja sie dowiem.
Gosia78 mam nadzieję, że już sie tak nie martwisz? W każdej grupce brzuchatek musza być przedstawicielki z jakimiś kłopotami i już są (i leżą:), więc mam nadzieję, że u reszty będzie dobrze!:) Napisz jak wizyta i glukoza!
Patrysia wszystkiego najlepszego, życzę Wam duużo szczęścia! Świetnie, że takie udane wesele!
Dobrego dnia Wszystkim!

reklama
Cześć dziewczyny!:laugh2:
Wczoraj miała kiepski wieczór.:frown: Brzuch mnie jakoś dziwnie bolał, robił się twardy. Wychodzę z założenia, że to były skurcze...? Wzięłam No-Spę i po godzinie drugą. Położyłam się spać i jest już ok.

kropecka - masz naprawdę ślicznego synka!:yes: Która seria "Skazanego"
podobała się Tobie najbardziej?:confused: Może pomogłyby Tobie ćwiczenia dla ciężarnych?:confused:
Gosia 78, cloe, Ika_s, Najka - :wink:
lileczka - fakt, zbyt późno puszczają fajne filmy, ale ja należę raczej do "nocnych Marków", niżeli do "porannych ptaszków", także daję rade.:happy2:
patrysia - jeszcze raz gratuluję! Super!:-D
Myyszaaa - mierzyłam ostatnio kurtkę mojego M. Okazało się, że wyglądam w niej jak w worku.:oo2: Jest za duża. Rękawy za długie i całość sięga mi prawie do kolan...:dry: hmm...
Przy tej pogodzie nie chce mnie się nawet wychodzić by popatrzeć po sklepach...
aggy - GRATULUJĘ synusia!:rofl::-D:rofl: Bardzo się dla Was cieszę! Tak trzymaj!:tak:
Ania31 - ściskam Cię mocno!:wink:

Pozdrawiam Was wszystkie!

Dawna cloe myśle ze jak dłuzej przjdzie mi leżeć to bede grubsza jak wyższa:-) nic nie robie tylko jem jakoś nie narzekam na brak apetytu.Wczoraj dzwonił M z pytaniem jak sie czuje i mówi ze ma dla mnie niespodzianke a ja to coś do jedzenia:confused:mowi nie a to dla mnie zadna niespodzianka:-).Boli mnie pewna cześc ciała od lezenia ale co zrobic jak trzeba to trzeba dzis czuje sie o wiele lepiej wyspana od niepamietnych czasów ale magnez tak na mnie działa 2 godz. po zazyciu i spie jak niemowlę.Kubuś lezy razem z mamusia bawi się grzecznie i oglada bajeczki.A czy sie obruciła i dobrze to nie wiem ale czuje ja nisko wiec wydaje mi sie ze sie przekręciła.
Pozdrawiam

Hej
Ja dziś na urlopie - rano bolała mnie głowa i nie wstałam z łóżka ale już jest oki...
Gosia 78 - i jak tam zabawa na dworze ?? dla mnie chyba za zimno - a tu trzeba spacerować
Ania_ajra - ja też jeszcze nie potrafię rozpoznać skurczy - chyba się czegoś dziwnego spodziwam...
Aniu31 - ja tez tylko jem - co mnie przeraża - jak tak dalej pójdzie to 20 kg do przodu będzie murowane:-) Mam nadzieje że mała vel mały się obróciło u mnie też dzidzia tal leży - ale lekarka doszła do wniosku że jeszcze ma czas żeby się obrócić...

Aggy gratuluje synusia:-D

Sana,Lowiczanka78, i o kim jeszcze zapomniałam a się udzielał - co tam u was??
Pozdrawiam Mysza

:rofl2: hej dziewczyny.

aggy dzieki za info. Z ta rodoscia to nie przesadzam bo to nie 100 % , w pierwszej ciazy tez miala byc corka a jest syn:-):-):-) . chodzisz na ta lubinowa od poczatku???:happy: i na pewno tylko koszty wizyty i nie ma innych ??

anna ajra ja tez raczej nocny marek ale w tej ciazy sie odmienilo i,ledwo wytrzymuje do 11.:-):-)

pozdrowienia:rofl2::happy::rofl2:

Witam!

Ku przestodze przyszłym mamom, które planują zostawiać swoje dzieci pod opieką nieodpowiedzialnych niań:
Właśnie się dowiedziałam, że ośmiomiesięczna córeczka mojej koleżanki leży w szpitalu z urazem główki, złamana któraś z kości. Widziałyśmy się w piątek -Małej wyskoczył najpierw miękki guz, potem pojawił się krwiak... Rodzice nie wiedzą co się stało a niania oczywiście też się do niczego nie przyznaje. Moim skromnym zdaniem ktoś tu zawinił. :wściekła/y: Póki co Mała jest na obserwacji i mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.

Mysza - wytrzymaliśmy na dworze ponad godzinkę choć jak już wychodziliśmy z domu to po słońcu nie było śladu. Najlepiej w taką pogodę jest w lesie - w ogóle nie wieje tylko Piotruś okropnie się nudzi bo on chciałby na plac zabaw...Z niemowlakiem zdecydowanie łatwiej spacerować niezależnie od pogody.

Najka - trochę się wyluzowałam, mam nadzieję, że w czwartek po wizycie będę spokojniejsza...

Anna ajra, Mysza - choć to moja druga ciąża też nie potrafię powiedzieć czy mam już jakieś skurcze, czasem wydaje mi się, że mam twardszy brzuszek ale kojarzyłam to raczej ze zjedzeniem czegoś wzdymającego bo skurcz trwałby chyba krótko...

Hej dziewczyny:-) Dziś byłam u lekarza standardowa wizyta wszystko gra tylko waga... rany ważę juz 87 kilo:szok::szok::szok: a biorąc pod uwagę że na początku ciązy ważyłam 68 kg to zobaczcie same ile mi przybyło:szok:
Ania31 ty sie ty mówisz że będziesz grubsza jak dłuższa Myślę że to prędzej mnie czeka a wierz mi do niskich nie należę:no: a apetyt mi dopisuje cały czas I co robić? Nie jeśc? Nie da rady. Na dodatek cały czas jestem w ruchu bo Julcia nie da posiedzieć:cool:
Aggy dołanczam sie z gratulacjami:tak: Więc będzie Franuś?;-)
Gosia 78 jestem zszokowana twoją historą:szok: Niech by mi taka niańka wpadła w ręcę:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::growl::growl::crazy:

jestem :) cloe, rzeczywiscie wynik masz imponujacy jesli chodzi o przyrost bo sama waga przy twoim wzroscie to chyba nie jest za duza no nie? moze za malo wazylas wczesniej i teraz nadrabiasz?

pogoda okropna, ja np w pogode w ktorej sama zle sie czuje (za zimno, za goraco) nie wychodze z Wiktorem na spacery. Wiem, że powinno sie codziennie wychodzic niezaleznie od pogody ale jakos przemoc sie nie moge :/

Melduje się:-)
Cloe - spoko u mnie taką wagę osiągnę - za 4 tygodnie:D no już na pewno za 8 :-) patrząc na teraźniejszy przyrost :-D
Kropecka - szkoda że nie chodzicie na spacery - ale w sumie mnie też pogoda nie nastraja na nic... człowiek by spał i spał - już moja pora żeby zapaść w sen zimowy - co lubię :-D
Gosia78 - różnie to bywa z dziećmy i nianiami - kiedyś była opowieść że niania zrobiła coś dziecku - a potem się okazało że ojciec zawinił... więc dopóki się samemu tego nie widziało to trudno osądzać... ja przynajmniej się tego trzymam ...

Ania_ajra - nie wydaje Ci się że CSI - się robi już oklepane :-D czy ja poprostu za dużo go już oglądałam :-)

Pozdrawiam Mysza

reklama
Witam z rana
Jem śniadanko juz drugie dzisiaj:-) ach ten apetycik :-)wczoraj podziwiałam brzusio w lusterku:eek::rofl2:cudny tylko nie wiedziałam ze juz taaaki wielki:-Dale co tam niech dzidzia rośnie zdrowiutko. Jak bede miała wene to sie pochwale moim brzusiem. ale mieszcze sie jeszcze w kurtke zimowa czyli nie tak źle:tak:.

dawna cloe świetna waga czego sie nie robi dla dzieci ja też duuuuzo jem ale sie ciesze bo Kubus je razem ze mna. co prawda nie w takich porcjach ale zawsze coś tam skubnie.

Pozdrawiam Was wszystkie

Do góry