reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
kropecka - spóźnione życzenia wszystkiego naj najlepszego z okazji ślubu!!!
I gratulacje w związku z synkiem :-). A o córeczce mozecie pomyslec w przyszłym roku:tak:. Wielowodziem staraj się nie zamartwiac, bo stres gorzej wpływa na dzidziusia - wszystko będzie dobrze:-). Oby krzywa cukrowa wyszła dobrze, mnie czeka to samo za 2 tygodnie:-(.

Mika21 - witaj wśród nas.

Przyszlirodzice - najlepiej zrobic USG u innego lekarza. Również nie spotkałam sie z faktem, by lekarz nie mógł zrobic USG ze względu na tkankę tłuszczową.

Gosia78 - także czuję się ociężała i zaczynam wolniej maszerowac:tak:, muszę nawet stopowac moją kumpelę, gdy gdzieś idziemy.

anna_ajra - super, że pokoik dla maluszka juz wyszykowany:-). Czekamy z niecierpliwoscią na fotki.
Ika_s - fajnie, że z dzidzią ok:-) i masz dobre wyniki. Świetny pomysł z 3D - będą śliczne zdjęcia, no i ...oczywiscie potwierdzicie płec.

Kropecka- Oczywiście spóżnione:(, ale najszczersze i najgorętsze życzonka wiele szczesia na nowej drodze życia i oczywiści gratuluje kolejnego synka;) Ps. piękne zdjęcia i suknia;)

Patrysia- Pańieńskiego chyba nie bedzie bo nie ma na to kasy:,( ale w cale mi to nie przeszkadza:p A w piatek przed ślubem jedziemy jeszcze do mojego brata na przysiegę, a najlepsze jest to że on jest nasyzm Świadkiem i przed 2 tygodniami zgarneli go do wojska na 3 miesiace;/ co jest dopieor szok:p

A co do przygotowań to już prawie wszystko załatwione jeszcze tylko jutro do organisty w środe przed ślubem na poprawki i po suknie, a w czwartek do koleżanki na pazurki, no i sobota ale to bedzie biegania i stresu;)
ja juz mam stresa a ty?

Kropecka a jak tam u ciebie bylo ze stresiorem?

A co do USG to zrobił je ale stwierdził właśnie, że przez mój tluszczyk nie widac jeszcze za bardzio serduszka i buzki dziecka przez co nie moze ocenic czy sreduszko jest zdrowe i czy nie ma rozszczepienia twarzoczaszki;(
Lekarz stwierdził własnie ze przez ta moja tkanke tluszczowa powstaje za duze ziarno na monitorze i nie moze niczego dokladnie zobaczyc a o plci to juz nie wspomne.....
pewnei mu sie spieszylo dlatego tak powiedzial bo to lekarz Z kasy chorych śpieszył sie do swojego prywatnego gabinetu wogole tak machal, że prawie nic nie zdołałam zobaczyć na monitorze;(

Cześć dziewczyny!
Padam z nóg! Jestem wykończona...:sick:
Jutro, jak już wszystko wysprzątam i pomyję, wstawię fotkę.:wink:

kropecka - też wolałabym mieć niedocukrzenie, niżeli cukrzyce ciążową. Głowa do góry! Jesteś silną kobietą i dasz radę.:yes: Nie ma co gdybać, w niczym nie pomoże - wręcz przeciwnie. Bądź dobrej myśli, a wszystko się ułoży!:tak:
Ja mam ujemną grupę krwi i mogę mieć konflikt serologiczny, ale staram się nie panikować. Każda z nas ma swoje przeżycia i troski. Wierzę, że będzie dobrze! Dbaj o swoją dzidzię i nie daj się ponieś nerwom. :cool:
I co będziesz zmieniać termin z 24.10.?:confused:
Ania31 - jak to kabel wam przecięli? rrr...:wściekła/y: Co za chamstwo!
Ale na szczęście już jesteś!:-D
Myyszaaa - jak było u dentysty?:confused: Przeżyłaś?
Dzięki za wskazówkę. A co do kurtki, to też tak mam.:biggrin2:
Gosia 78, patrysia, Ika_s, maritka - :wink:
mika12 - WITAJ!
przyszlirodzice - Aniu, zmień lekarza! Wybacz, ale większej bzdury nie słyszałam.

Pozdrawiam gorąco

Czeeść Wam

Nie było mnie od poniedziałku choc szczerze powiedziawszy czytałam Was wczoraj ale nie miałam siły odpisac. :-(
No to znów się powymądrzam :no:
kropecka głowa do góry. Nie jest tak źle z tą cukrzyca ciążową - tylko reżim dietetyczny. Co prawda nie chcę tego powtarzać ale są i plusy - nie tyje się dużo :-) A dzidzi rośnie :-). Ogromne gratulacje z powodu synka - ciekawe co bedzie u mnie.
Co do tłuszczyku i problemów to jeśli gin ma kiepskie usg to faktycznie może byc problem. Ale to nie wina tłuszczyku tylko aparatu.
A ja muszę powiedzieć ze urosept z nospą spowodował cud. Już mi nic na pęcherz nie naciska, nic ne dokucza żadnego dyskomfortu. Podjęłam więc decyzję - profilaktycznie urosept do konca ciąży. Mój gin twierdzi że nie zaszkodzi a może pomóc. Ja też wole dmuchać na zimne. Ale przyznam się Wam do czegoś: JESTEM SIEROTA I WOGÓLE DO KITU- od 2 tygodni zapisuje się na usg 3D ale nie mogę zadzwonic bo mam dylemat - czy aby w odpowiedniej porze dzwonie. Musze wziąść się w garść i jutro zadzwonić. Jak tego nie zrobię to ..... Możecie mi wlać ok ??
A tak poza tym to całuje Was wszystkie

dziewczyny, dzieki za pocieszenie. ja sie po prostu boje bo mimo ze wczesniej w ciazy z Wiktorem tez wychodzily mi jakies dziwne wyniki cukrzycowe i bylam w poradni diabetologicznej, to po sprawdzaniu sobie przez 2 tygodnie cukru bylo OK i dali sobie ze mna spokoj, a WIktor urodzil sie chory (nie wiem czy to przez to czy nie). Nie chce zeby sytuacja sie powtorzyla.

Zmienilam sobie wizyte na 17.10 i od srody ide tez na zwolnienie.

Kropecka - trzymaj się pamietaj by jakby co męczyć lekarzy ;-)
Agawa - teee nie kombinuj bierz się za telefon i dzwoń - póki nie odbiorą :-)
Przyszlirodzice - w sumie ja nie mam dobrego zdania o gin. z kasy chorych - bo cały czas mam wrażenie że im się spieszy na prywatną praktykę :-) może idź na 3D i gdzieś gdzie mają lepszy sprzęt :-)
Dziewczyny już nie wiem komu jeszcze odpisać - więc pozdrawiam wszystkie kochane mamusie :-)

witam
Ja jak zwykle później dzis to wylączyli mi prad wrrrr:wściekła/y:urwanie głowy z nimi
Kubus rozbity od rana bo swoich bajek nie wypatrzył i stale marudzi musze znaleźć mu jakieś zajęcie:-(
anna_ajra kopali coś i zapomnieli ze kabel od telefonu idzie i przecieli go ale juz ok.
kropecka ja po glukozie na czczo wyszło mi niedocukrzenie a teraz nie wiem jak bedzie ide w poniedziałek mam glukoze po obciążeniu wiec napisze wszystko w poniedziałek co i jak Z kubusiem jak chodziłam w ciąży to miałam robione dwa razy raz piłam 50 a potem 75 bo wyszło ze jestem bezcukrowa:-)lekarz bardzo sie dziwił mam nadzieje ze tym razem bedzie ok.
Muszę jakieś ciasto upichcić bo nerwicy dostaje coś mnie wzieło na ciasta ostatnio i to ida mi dwie blachy na weekend:tak::-Dale moje żarłoki wszystko wciągna z mamusia na czele haha:-D
mika12
witaj:-)
przyszlirodzice popieram zmień lekarza:tak:

Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
Hej !
No ja to juz o 7:30 na nogach - juz spac nie umialam... :sick:ale musialam jeszcze jechac pozalatwiac sobie sprawy :wściekła/y: i doppiero teraz wrocilam :-( moj wlasnie wrocil z egzaminu bo zdal na strzalowego :laugh2::-D:cool2::-) wiec jestesmy happy :blink:
kropecka - nie martw sie wszystko bedzie dobrze zycze Ci tego z calego serduszka ;-):tak:
przyszlirodzice - mnie to panienskie czeka jutro :-):-D:laugh2: wiec mam nadzieje ze sie troszke pobawie przy soczkach :-p w czwartek tez ide na paznokietki oprocz tego jeszcze w sobote na spowiedz i na sale zatwierdzic gosci - tak to chyba juz to wszystko ... :confused: ale jak narazie sie nie stresuje :cool2: zobaczymy co bedzie potem :dry:
mika 12 - witanko :tak: pozdrawiam :blink:

oprocz tego pozdrawiam wszystkie mamusie!!!

Do góry