reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Gosia78 dzieki za polecenie rajstop. Właśnie, ja też zauważyłam niedawno pajączki na łydkach niestety. Ale czy te zwykłe przeciwżylakowe nie uciskają Ci brzuszka? Myslałam, że to trzeba kupić takie jednocześnie dla kobiet w ciąży, w zwykłych rajstopach nie mogę już chodzić, bo brzuszek za bardzo uciskany jest.
Co do cery to też mam wrażliwą, ale mieszaną i niestety naczynkową. Ale w ciąży używam bezzapachowego (bo zapachowe mnie bardzo drażnią) z serii AA nawilżającego (pomarańczowa zakrętka), a na suche policzki czasem nawet półtłustego na noc i jest OK. Na naczynka mam dodatkowy preparat od dermatologa.

reklama
witam dziewczyn:)
bylam dzisiaj na usg i zbyt wiele sie znow nie dowiedziałam że mam za duża tkanke tluszczowa i nie widac bylo jeszcze jaka plec nie mozan bylo tez zbadac serduszka i twarzoczaszki;( za 3 tygodnie kolejna wizyta

Hej dziewczyny:-) Dziś mam dobry humor to pewnie dlatego że słoneczko świeciło i cały dzień spędziliśmy na dworze.;-)
Gosia 78 masz rację Na początku dzidzia i tak przebywa tam gdzie mama a później ...niewiele się zmienia . Pokój julki t miejsce gdzie moje dziecko trzyma część zabawek i zasypia . W nocy , a tak to chce być tam gdzie ja czy to kuchnia czy salon czy nawet łazienka
Kropecka gratuluje chłopczyka:tak:Dziewczynkę szczelicie sobie za trzecim razem;-)
Przyszlirodzice nie wiedziałam że tkanka tłuszczowa może w jakiś sposób przeszkodzić w USG:shocked2::blink:

Witajcie,

Kropecka- gratuluję synka!!!!!!!!!!

Ja niestety wróciłam zawiedziona, bo się nie dowiedziałam tego, na co się nastawiłam. Lekarz powiedział, że musimy iść zrobić już usg połówkowe, najlepiej 3D i w związku z tym wczoraj już nam go nie robił.
Badania wyszły bardzo dobre i w oglądaniu chyba też nieźle wyglądam, bo powiedział, że wszystko dobrze.
Jedyne co wzbudziło zastrzeżenia to moja waga. Za duża o przynajmniej 5 kg jak na ten etap ciąży. Mam uważać o wiele bardziej na to, co żrę.
Dostałam 10 dni zwolnienia, żeby odpocząć.

Kruśka rusza się już całkiem nieźle i to mnie jednak uspokaja. Jak mam dużo szczęścia, to czasem wyczuję już ją nawet pod ręką.

Pozdrawiam i milutkiego dnia życzę Wszystkim Mamciom!!!

No to witam z rana!
Wczoraj bylam po tych zakupach tak zmeczona ze juz o 19 poszlam spac :happy2: no i teraz przed chwila wstalam nawet nie zdazylam jeszcze zrobic sobie sniadanka i kawki :-) mimo tego ze w nocy sie obudzilam ale na chwilke i nawet nie wiem kiedy potem zasnelam czuje sie wypoczeta i wyspana :-) Czesc zakupow jest zrobiona najgorszy problem mialam z dobraniem hmmm.... stanika :wściekła/y: bo z natury mam duzy biust no a teraz jeszcze wiekszy :-( ale udalo sie wybrac ... :happy:
przyszlirodzice - moze nastepnym razem sie dowiecie jaka plec :tak: a jak tam przygotowania - kiedy panienskie ;-):-p
Gosia78 - u mnie podobnie jak u Ciebie - tez mam sucha cere ale jakos nie uzywam innych kremow jak DOVE mi doskonale nawilza, ewentualnie czasem przeskakuje do kosmetykow z ORIFLAME ;-)
Najka - nie koniecznie mozesz nabawic sie zylakow moze sie skonczyc na tych pajaczkach - moja mama tak miala zrobily jej sie chyba 3 pajaczki ale nic z tym nie robila no i zylakow nie ma ;-) a jem jem i to duuuuzo :-p
kropecka - no to fajnie ze synus gratulacje! A oby wyniki z obciazenia glukozy byly prawidlowe :tak:
Ika_s - najwazniejsze ze wyniki i dzidzi sa wporzadku a co do wagi to musisz sie pilnowac!

No a ja lece cos przekasic bo moj synus juz daje o sobie znac :-):-D pozdrawiam!

Witam z rana :-) Mój mąż ma dzisiaj wolne i muszę przyznać że jak narazie nieźle sobie radzi tzn nawet potrafi odnależć się w domu choć podejrzewałam że ślady depresji zaczna się z samego rana. Dla wyjaśnienia dodam że mąż jest programistą z zawodu i z zamiłowania i juz przejawia oznaki pracocholika .Kiedyś była to dla mnie nie do wytrzymania teraz już niekoniecznie Sama narzucam mu kiedy ma znaleźc czas dla rodziny aże w ciązy wredna jstem niesłychanie to grzecznie się słucha żonki:-p:cool:
Ika s najważniejsze że z dzidza wszystko ok Mnie też waga leci do góry w zasrtaszającym tempie. Pod konec obie bedziemy sie toczyć ( dosłownie);-)
Patrysia ten wielki dzień już niedługo:tak: Super Życze powodzenia w wytrwałości w przygotowaniach:tak:

Cześć dziewczyny!:happy2:
Pokoik prawie już skończony, jeszcze kilka drobiazgów do pomalowania i wstawię zdjęcie. :-)
Wczoraj byłam już wykończona tym "remontem".

Myyszaaa - dobre to z tymi słuchawkami:-D... Ja ich używam, jak siedzę przy kompie i chce by dzidzia posłuchała Mozarta, czy Vivaldiego. Zakładam je na brzuszek.:happy:
Gosia 78 - mój brzuszek ostatnio dużo urósł. Mój M mówi, że rośnie w oczach:dull:. Ma racje, mam już coraz mniejszy pępek.
Co do cery, to moja zaczęła się łuszczyć!:szok: Masakra. Polecam krem w aptece "Nanobase".
kropecka - Gratuluję synusia!:rofl::-D:rofl: Cieszę się, że z dzidzią wszystko ok! Tak trzymaj!:biggrin2: Sama jestem ciekawa Twoich wyników z obciążenia glukozą. Mam nadzieję, że będzie wszytko dobrze! No i super zdjęcia!:yes:
Najka - nie mam niestety pojęcia, jeśli chodzi o żylaki... mam nadzieję, że specjalne rajstopy Tobie pomogą!;-)
Jutro wstawię fotkę pokoiku.:-D
przyszlirodzice - pierwszy raz słyszę, że lekrz mówi "ma Pani zbyt dużo tkanki tłuszczowej i nie mogę obejrzeć dziecka". Jestem zaskoczona!:szok: Zastanawiam się, czy to możliwe:confused:... Podzielam zdanie cloe. Może ma stare USG lub się nie zna? Może powinnaś spróbować u innego lekarza?:confused2:
cloe - co do męża, to tak trzymaj!:biggrin2:
Ika_s - ja chyba usłyszę to samo od mojego lekarza... "za dużo Pani waży!". Uff...:zawstydzona/y:
Będziesz szła na USG 3D?:confused: Cieszę się, że idziesz na zwolnienie!:cool: Odpoczywaj solidnie. :wink:
patrysia - na samą myśl, że ma mi się powiększyć biust po urodzeniu
jestem przerażona:dry:. Już noszę D! Zobaczymy...

Pozdrawiam Was serdecznie!

zazdroszcze Patrysi, wolalabym miec niedocukrzenie i jesc tyle slodyczy ile mi sie podoba niz znow uzerac sie z tymi dietami, badaniami itp. Jestem wsciekla bo poprosilam mame zeby zapisala mnie do ginekologa. chcialam od niego zwolnienie wziasc zebym mogla w spokoju te badania porobic i odpoczac a tu termin na 24 pazdziernika :(

witam
ja dopiero teraz wczoraj miałam przeboje z netem i telefonem :wściekła/y:przecieli mi kabel i nici były z netu musiałam zgłaszać do TP dzis dopiero zrobili i juz mogłam was poczytać
anna_ajra czekamy na fotki pokoiku:-)
kropecka gratulacje synusia:-)
patrysia , przyszlirodzice, cloe:-)pozdrawiam
I dla reszty mamus też wielkie pozdrowionka:-):tak::-D

reklama
Kropecka - a nie możesz zajść do niego? i się popytać? a twoja lekarka? ja ostatnio jak się źle czułam na początku ciąży dostałam zwolnienie B na tydzień bym odpoczeła :-) może twoja lekarka ogólna też Ci przepisze zwolnienie?

Haj co do cery mam ten sam problem:-( normalnie wysypało mnie jak przed okresem:-( chyba przez to przeziębienie. Z żylakami jeszcze się nie pojawiły choć sprzed ciąży mam małego pajączka koło kolana ale i moja mama to ma i babcia - i się nie powiększa przy ciąży :-)

Dziewczyny a mnie dziś kolejna wizyta u dentysty:-(

Patrysia - dziś byłaś pierwsza :-)

Cloe - u mnie mąż też programista z wyboru i z zamiłowania - dla niego dzień bez komputera - to jak jesteśmy na wakacjach :-) gdzieś na kwaterze :-D każdy inny moment to odpoczynek przy kompie :-D ja też taki maniak jestem:-D hihihihihi w domu w porywach mamy 3 komputery :-D

Pozdrawiam Myyyszaa

Do góry