reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

anna_ajra- ja mam dla Niuni malusieńki pokoik pomalowany na taki delikatniusieńki fiolet ala lila. Sama nie wiem. Kolorek tylko leciuteńko widoczny. Dla dziewczynki super, ale dla chłopaczka- sam nie wiem. Beż to chyba fajny pomysł.

reklama
pokoj maluszka poki co jest cały bielutki z białymi zasłonkami i roletką :-)
czekam jeszcze az potwierdzi sie pleć, jesli faktycznie bedzie corcia to kolorek bedzie lawendowo-lilowy, a jesli jednak boy to błękitny:-D
mebelki biale w każdym wypadku, kolorowe obrazki w białych ramkach i na pewno wygodny fotel do kamienia
chyba ten z ikei -
w kolorze wielobarwnym albo w niebieskie pasy :tak:

IKEA | Sofy i fotele w obiciu z tkanin | Fotele | EKTORP

Hej Mika:-) Witaj na lutówkach :tak:Napisz coś o sobie i jak najczęciej zaglądaj na "lutóweczki - wątek główny" to jest chyba najczęściej odwiedzany temat. W czasie pierwszej ciązy uczęszczałam do szkoły rodzenia - teraz nie zamierzam bo Julka absorbuje zbyt wiele czasu ale uważam że za pierwszym razem pomysł był trafiony. Dowiesz się coś nie coś o pielęgnacji dzidziusia samym porodzie i połogu , poćwiczysz,no i przy okazji poznasz inne ciężarne z twojego miasta:tak: Co do szpitala to popytaj dziewczyn które rodziły Warto by twój gin pracował właśnie w tym szpitalu.Poza tym zwróć uwage czy jest łatwy dostęp do znieczulenia w czasie porodu, czy nacinają krocze, jak wygląda poród rodzinny i jak wygląda opieka nad mamą i dzidzia po porodzie i według mnie najważniejsze : czy szpital dysponuje odpowiednim sprzętem a nawet odziałem patologii noworodków w razie gdyby , tfu tfu odpukac w niemalowane, coś przy porodzie poszło nie tak . Wiadomo wtedy o życiu i zdrowiu decydują sekundy. To chyba wszystko Pytaj jak chcesz wiedzieć coś więcej ;-)

Hej dziewczyny :-)
Anna ajra co do pokoju to mysłe że to sa fajne kolorki bo bez problemu bedziesz mogła dac kolorowe dodatki a trzeba pamiętac że same zabawki sa pstrokate .Zalezy o jakich mebelkach myślisz i czy zamierzasz przy ikazji dac np.border .Jesli chodzi o pokoik dla moich latorośli to chodzi mi po głowie dwa odcienie lila róż odzielone włanie borderem w tym że dole i u góry ciemniejszy środek jaśniejszy i białe dodatki.pokojem jednak zajme się dopiero gdy małe już bedzie na świcie dla chłopczyka i dziewczynki prawdopodobnie zdecyduję się na odcienie niebieskiego ( chyba):dry:

Witam Was dziewczeta!

anna_ajra - u mnie z tego wzgledu ze nasza dzidzia bedzie w naszej sypialni (bo dopiero mamy zamiar sie budowac zaraz po weselu) to nie bylo co do wymyslania bo pokoj byl na blekitno juz od samego poczatku takze jak juz to pozostaje mi jedynie odswiezyc ten kolorek. A ze spodziewamy sie synusia to blekit nie gra zadnej roli - chyba tak nam bylo pisane hehe :-D Ale za to Twoje kolorki ktore dopasowalas bardzo mi sie podobaja ;-):tak:
ladna.ex.panna - w takim wypadku jezeli do konca nie byloby wiadomo co nam przyniesie nastepny rok chyba bedziesz musiala zostawic bialy pokoj ;-):blink: ale oby bylo tak jak chcecie :laugh2:
Ika_s - fajne kolory dla dziewczynki :happy: i powodzenia w potwierdzaniu plci :blink: czekam :-p
Ania31 - jak zrobisz daj znac czy bylo smaczne :blink: a co do kuchni tez tam lubie siedziec no i tez niestety narzekam na kregoslup... :wściekła/y:
kropecka - daj znac jak po wizycie i moze koniecznie wez te L4 - po co bedziesz sie meczyc a tak to odpoczniesz i Ty i dzidzia ;-):tak:

No a tak poza tym to dzisiaj jade z moja swiadkowa na slubne zakupy wiec juz nie umiem sie doczekac :-):cool2: tak wiec zapowiada sie dluuugi i ciekawy dzien a dobrze bo bez spacerku bym chyba umarla :-p oprocz tego moj ma dla mnie troszeczke mniej czasu :-(- ma w piatek egzamin na strzalowego i sie uczy - oby zdal :tak: ale jeszcze przezyje te pare dni :laugh2: Jutro planuje farbowanie wloskow :happy: takze ten czas mi leci coraz szybciej - juz mam koszmary zwiazane ze slubem :-p:laugh2: ach

pozdrawiam Was mamusie!

Dzień dobry
patrysia Zrobie na sobote bo beda moi rodzice wiec poszykuje cos szybkiego do jedzonka:-)
anna_ajra świetny ten fotel
co do kolorów ścian remont przede mna i nie wiem jakie kolory szukam czegos ale sama nie wiem podoba mi sie lila taka bardzo jaśniutka chyba że pozostaniemy przy piaskowym tylko odświeżymy go
Malenstwo spało mi dziś cała noc az sie wystraszyłam ale teraz nadaje aż cieżko siedziec mi przed kompem cały brzychol mi chodzi:-)
Wieczorami to chlopaki maja radoche jak widzą jak mały/a szaleje;-)
W poniedziałek mam badania cukier i morfologie mam nadzieje ze brak żelaza wyrównał sie i bedzie ok.Jestem ciekawa jak to bedzie z cukrem bo miałam niedocukrzenie moze jak wypije to cos to bedzie ok ale lepiej jak by było wiecej> A w piatek przyszły wizyta u giny moze w koncu na usg dostane i dowiem sie kto siedzi w środku
Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny! :happy2:
Dzisiaj będziemy malować. Zaraz jedziemy na zakupy.:-D

Myyszaaa - szukałam jakiś inspiracji na necie i napotkałam się na tą stronę. Bardzo nam się podoba te łóżeczko wielofunkcyjne:yes:. Są tam też inne fajne rzeczy.:happy:
patrysia - :-)
Ania31 - fotel zamierza ladna.ex.panna kupić, nie ja. :wink::biggrin2:

Pozdrawiam

Do góry