reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam!
Ania31 - niedocukrzyceniem sie nie przejmuj ja tez mam i bylam wczoraj u ginka i powiedzial mi ze to nie jest nic powaznego i nie zagraza nic dziecku. Wiec sie nie martw! Powie Ci tylko ze masz wypic sobie jakis slodki soczek codziennie albo zjesc cos slodkiego :-)

reklama
Witam,dziekuje za odpowiedzi.Zastanawiam sie co zrobic z ta szkoła rodzenia,bo niestety zajecia sa w takich godzinach ze moj maz nie bedzie mógł ze mna chodzic,a wiecie jak to jest,samej bedzie mi przykro,tym bardziej jezeli beda tam głownie pary.Kolezanka powiedziała mi,ze lepiej juz zamówic sobie kilka wizyt domowych u połoznej po porodzie i ze tak bedzie lepiej,bo wytłumaczy mi wszystko i pokaze co robic juzna"zywo",ale nie wiem czy to jest dobry pomysł.Mam taki metlik w głowie.Czasami sie zastanawiam czy sobie ze wszystkim poradze,bo jak na razie to sie na to nie zapowiada,skoro podejmowanie jakichkolwiek decyzji sprawia mi taka trudność.Moze to wszystko dlatego ze to moja pierwsza dzidzia:-),czy wy tez miałyście tyle watpliwości i pytan?Pozdrawiam serdecznie:-):-)

Hej - ja mam dalej duuużo wątpliwości - jak mała/mały się nie poruszy :-) albo czy na pewno jest wszystko oki:-) a ze szkołą - to ja w sumie nie wiem nawet na co się przygotować jeśli chodzi o poród - jak na razie to dla mnie taka czarna dziura - stąd mam nadzieje że na szkole rodzenia coś powiedzą - i oddział jak zobaczę to może będę wiedziała więcej;-):-) A tak wogóle to zapraszamy na wątek główny - tam więcej osób się wypowie:cool2:

Trzymam kciuki ;-):tak:

Ja sobie uzmysłowiłam że narazie w kawalerce - to my nie będziemy malować :-) bo w sumie maleństwo od razu zamieszka z rodzicami :-D choć M sobie jeszcze nie zakupił słuchawek - to na święta mu dam w prezencie ... Przypomina mi to mojego tatę - który mecze oglądał w takich fajnych słuchawkach - bo my mu ciutkę przeszkadzaliśmy :-D

Aniu31 - fajnie masz z chłopakami :-D z tego co widzę ze wszystkimi :-D bo już na M nie narzekasz:-)

dziewczyny kto jest jeszcze przed wizytą??

Ja mam dopiero 18.10 :-(

Witam!

Podobnie jak niektóre z Was coraz bardziej czuję się wielka i nie wiem co to będzie później jak brzuszek jeszcze podrośnie a przecież największy przyrost przed nami.
Co do kolorów to ja najlepiej czuję się w słonecznych ciepłych barwach. Piotruś ma właśnie taki lekko żółciutki kolorek. Swoją drogą to jestem bardza ciekawa ile dzidziusiów faktycznie po urodzeniu będzie przebywać w swoich pokoikach. Najczęściej te nasze pięknie wyszykowane pokoje przydają się dopiero rocznemu maluchowi a dzidziusie głównie przebywają w sypialniach rodziców.

Kropecka - odpocznij sobie trochę, choć te 2 tygodnie.
Mysza, Ika - trzymam kciuki! Dajcie szybko znać jak wizyty.

Pozdrawiam wszystkie mamusie!

no ja już po USG. z dzidzią wszystko OK, rośnie prawidłowo, termin przesuwa się na 14 lutego :) No i Wiktor będzie miał braciszka. Cieszę się, chociaż chciałam mieć choć raz dziewczynkę. Dla Wiktora na pewno fajniej mieć brata :) Jedyny problem to trochę za dużo wód płodowych (przez to mam ciągle taki napęczniały brzuch), co może być spowodowane cukrzycą :( muszę sobie zrobić test obciążenia glukozą. mam nadzieję że nic złego nie wyjdzie, bo glukozową przygodę już z Wiktorem miałam i strasznie to wspominam. zdjecia wstawię wieczorkiem.

Witajcie!
Dzięki za pocieszenie! Dziś dzidziuś kilka razy sie odzywał, więc jest OK i bardzo sie cieszę!:) Za to chyba niestety zaczynają mi sie tworzyć żylaki.:(( Chyba musze nabyć rajstopy przeciwżylakowe, moze wiecie gdzie najlepiej?
Anna ajra taki czas z mężem i bez wyjazdu też może być fajny:) Ciekawa jestem Waszego pokoiku:)
Agawa urosept pomaga?
Ika_s jak wizyta u ginka?
Patrysia świetnie, że wszystko dobrze z Twoim maluszkiem!:) A Ty jedz porządnie kobieto!:)
Kropecka gratuluję drugiego synka! Mam nadzieję, że jednak cukrzyca Cie ominie!
Miłego wieczorku Wszystkim!:)

Kropecka - cieszę się, że z dzidzia zdrowa, no i możemy podać sobie ręce - będziemy mieć znów synków. Ciekawe co będzie u Agawy, Cloe i Ani 31? Mnie również tym razem glukoza nie minie choć za pierwszym razem mi się upiekło.

Najka - ja już od 2 miesięcy noszę rajstopy antyżylakowe - zrobiły mi się pajączki i ciągle odczuwałam"ciężkość" nóg. Kupuję w aptece i jestem z nich bardzo zadowolona, mogę być na nogach od rana do wieczora i nie czuję żadnego dyskomfortu. Polecam, cena 18-19 zł." Rajstopy terapeutycznno - relaksujące ze zmiennym uciskiem. Dr. Conrad".

Dziewczyny a jak wasza cera? U mnie coraz gorzej, należę niestety do osób o suchej, wrażliwej skórze i pewnie przydałby mi się jakiś wyjątkowo dobrze nawilżający, antyalergiczny krem. Może coś polecicie?

reklama
:-)dobry wieczor

myszaaa ja tez wizyta dopiero 19 i juz nie moge sie doczekac.

kropecka gratuluje syneczka. I zycze dobrych wynikow cukrzycowych.:cool:

pozdrawiam serdecznie.

Do góry