reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej,

nie chce mi się dzisiaj pracować. Mam już weekendowego lenia i oczywiście przymierzam się do L4 od kolejnej wizyty (10 października).

Wczoraj byłam na szkole rodzenia pierwszy raz i nawet mi się podobało. Myślę, że to będzie dobra decyzja, choć nasz Dzidziuś był tam jednym z najmłodszych. Były głównie dziewczyny ok. 28-33 tydzień ciąży. No i jak zaczęliśmy rozmawiać o płciach Maleństw i imionach, które wybrali dla nich rodzice, to okazało się, że wśród ok. 30-35 par są same Julki i Kubusie, jedna Natalka, jeden Stefan oraz Nasza Marysia (lub Antoszek). Dziwnie to wyglądało: Kuba-Julka, Julka-Kuba. Pierwsze spotkanie było takie organizacyjne, ale sympatyczne.

Najka- co do nabiału, to nie wiem czy mam uczulenie, ale po prostu mnie odpycha i nawet jak już coś nabiałowatego zjem, to mam potem mdłości i jest mi niedobrze przez cały dzień. Trochę mięta wówczas pomaga dopiero. Nie zmuszam się więc, choć zdaję sobie sprawę z tego, że Dzidzi może brakować wapnia, ale może go jakoś ściągnie sobie ze mnie.

dawna_cloe- teraz już sama nie wiem czy to dobrze poznać płeć dziecka. Tak bardzo nastawiłam się na dziewczynkę, a teraz już znowu nabrałam wątpliwości odnoścnie określania płci w 17 tyg. ciąży i trochę mi smutno.
Polubiłam te różowe sukieneczki i nie mogę sie oprzeć wrażeniu, że to jednak Kruśka. Mam więc większość różowych ubranek i to niestety w kwiatuszki i motylki. Najwyżej wymienimy garderobę jeżeli okaże się, że mamy przywitac na świecie chłopczyka.

jadziaw- co do ruchów Maluszka- to ja podobnie jak Mysia, albo czuję rzadko i brdzo słabiutko (czasem nie potrafię nawet powiedzieć czy to to) albo nawet przez dłuższy czas wcale. Mam nadzieję, że to jest jak najbardziej normalne na naszym etapie ciąży.

Pozdrawiam Wszystkie Mamcie.

reklama
Witajcie!
Anna ajra gratuluję odebrania prawka! Ja też ostatnio zaczęłam mieć kłopoty ze snem:( Wczoraj wypiłam meliskę, ale tylko trochę pomogła. Może nam to przejdzie... A tak czuję się nieźle, czasem coś mnie pobolewa to z jednego to z drugiego boku, bardziej w nocy, muszę popytać ginka. Ale to pewnie te więzadła? Ale chyba też wątroba(bo pod żebrami z prawej też), już nie jem smażonego i raczej lekko, tak lekarz zalecał:(
Ika_s to kiepsko z tym nabiałem, ale może z witaminek, które bierzesz wystarczy dzidziusiowi? Ja uwielbiam ser żółty i jogurty też. Fajnie, ze jesteś zadowolona ze szkoły rodzenia! Moja dopiero zaczyna sie za miesiąc z kawałkiem, bardzo jestem ciekawa.
Agawa dzieki za pocieszenie w sprawie infekcji!
Pozdrawienia dla Wszystkich!

Piotruś z tatą na dworku, ogarnęłam z grubsza mieszkanko i wpadłam zobaczyć co słychać na forum.

Ika - szkoła rodzenia to fajna sprawa, można się wiele dowiedzieć i podchodzić do porodu bardziej na luzie. Szkoda, że tym razem nie mam możliwości na uczęszczanie do takiej szkółki...

Patrysia - jak próbna fryzurka?

Kropecka - coś ostatnio nie ma Cię na forum, mam nadzieję że przynajmniej masz chwilkę na poczytanie, trzymam mocno kciuki za jutrzejszą uroczystość!!!

Julkka mi padła godzine temu ui nie daje sie wybudzic .Ni dobrze Oznacza to że będzie szaleństwo do płnocy:sorry:
Kropecka pewnie zaganiana przed ostatnimi popawkami. Kropecka trzymamy kciuki Niech ślub bedzie jak z marzeń choć tylko cywilny!:tak:
Myszaa ja cie rozumie dlaczego chcesz do pracy. Bedąc w ciąży z julka ostatnie 2 i pół miesiąca przesiedziałam na chorobowym . Jak pierwszy miesiąc czułam się jak na dawno zasłużonym urlopie tak pozostałe tygodnie mnie nosiło. Najgorszeże w domu widziałam same niedociągnięcia typu niedomyta podłoga, brzydkie firanki a jako brzusiasta raczej sama nie mogłam się za to wziąść:confused2:

witam Was.
ja jestem juz troche zla bo moja fryzjerka nie przyszla bo wyladowala w szpitalu na serce - nie wiem ile w tym prawdy... :wściekła/y::-( ale coz jutro ma przyjsc :happy2:
gosia78 - wlasnie szkoda ze nie wypalila :-(
najka - ja mimo tego ze pije meliske - wczoraj tez wypilam ledwo przed spaniem i tak niedojze mam problemy ze spaniem to i w nocy sie budze po juz spac nie umiem :sick: mam nadzieje ze nie potrwa to dlugo bo jestem coraz bardziej wykamana. dzis sprobuje goracego mleczka jak tym razem nie pomoze to ja juz nie wiem :confused::hmm:

pozdrowionka i milej nocki ;-)

Witam z rana
M w pracy dzieci zajete bajęczka wiec weszłam zobaczyć co słychać
Patrysia miałam to samo brak snu dwa tygodnie chodziłam jak zombi a najgorsze ze nie czułam potrzeby snu ale odkąd mam jaśka pod nogami pod kolanem śpie jak zaczarowana
Kropecka oby impreza była udana :tak:

Pozdrowionka na ręsztę dnia bo pewnie zajrze dopiero w poniedziałek:happy:miłego weekendu

Cześć dziewczyny!:happy2:
W końcu sobota!:happy: Będę miałam męża na dłużej.:rolleyes: I tak w ogóle, to mój m idzie od poniedziałku na urlop! Tak bardzo się cieszę!:cool:
Odbyłam wczoraj pierwszą jazdę!!! Ha ha... Było super!:rofl::-D:rofl:

Ika_s - fajna sprawa taka szkoła rodzenia!:yes:
Najka - dzięki!:wink: Dzisiaj spałam dużo lepiej, bo dużo w ciągu dnia robiłam no i nie spałam długo. A co do wątroby, to ja chorowałam na żółtaczkę typu B w wieku 12lat. Dopiero od dwóch lat czuję, że znowu pobolewa mnie wątroba.:sick: Daj znać, co na to Twój lekarz!
cloe - i jak tam Julka... szalała do późna?:confused:
patrysia - przyszła w końcu fryzjerka, czy musisz teraz kogoś innego szukać?:confused::oo:
Ania31, Gosia 78 - :-)

Pozdrawiam Was wszystkie

Witam Was dziewczeta! :sick:
Jak zwykle nie wyspana - budzilam sie o 2, 4 i 7 tak wiec nie pomaga juz nic... :wściekła/y::-( wlasnie skonczylam sprzatac i biore sie za obiadek - warzywka z ryzem :happy2: a potem mam czekac na fryzjerke - nie wiem czy sie doczekam :dry:

anna_ajra - spokusko ze juz jezdzisz ;-) a co do fryzjerki to juz sama nie wiem jak dzis nie przyjdzie to jak sie wkurze to sama sie uczesze na slub bo nie wiem czy jeszcze kogos znajde ... :dry: a mam do tego smykalke :-p:cool::happy2:
ania31 - no ja to juz nie spie od miesiecy musze powiedziec o tym ginkowi zeby cos na to poradzil bo wygladam gorzej niz zombi a wesele za 2 tyg wiec jak tak dalej pojdzie to moge isc jako czarownica :-p a poduszka pod nogami tez nie pomaga - probowalam juz nie raz :-(

pozdrawiam mamusie i maluszki :happy:

reklama
Witam ! Dziś pracowity dzień wysprzątałam dom, zrobiłam buraki do słoików, ugotowałam obiad Teraz dziadek bawi sie z Julką a ja mam wolne już od godziny:szok: i zaczyna brakować mi mojego dziecka:szok: Zaraz tam do nich idę :tak:
Myszaa wózek rzeczywiście śmieszny Do poruszania się po mieście pewnie idealny cena:szok: bez komentarza :cool:
Anna ajra Julka nawet nie szalała zbyt długo Około 21.00 poszła spać . Fajnie dzięki temu wszyscy sie wyspali:cool:
Patrysia i jak tam fryzjerka?
A Kropecka pewmie nam baluje:elvis::cool::happy2:

Do góry