reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
witajcie z ranka.
Ika s ja tez biore tabletki na tarczyce z powodu guzka, ale 1 rano codziennie to nie tak zle.:-)A jesli chodzi o plec to ja sie nie nastawiam jeszcze na ta corcie bo w poprzedniej ciazy tez byla corka a okazalo sie pod koniec ze jednak to Jakub.I ja nie kupuje nic rozowego na razie , chociaz codziennie ogladam na wystawie rozowy kombinezonik , ktory okropnie mnie kusi ale nie , jeszcze poczekam .:-D

Patrysia , slyszalam ze jesli lekarz stwierdzi ze jest chlopczyk to jest mniejsze prawdopodobienstwo pomylki niz przy stwierdzeniu dziewczynki.:cool:

Pozdrawiam milutko.

Hej!

W nocy wyjechał do domku dziadzio Piotrusia więc skończył się prawie dwutygodniowy "urlop" i nastała szara rzeczywistość. Dobrze, że za oknem świeci słoneczko!

Agawa, Cloe, Anna ajra - dzięki za gratulacje:-)

Ika - na usg 3D lekarz nie jest w stanie się pomylić jeśli chodzi o stwierdzenie płci, sama zresztą zobaczysz!

Cloe - czekamy na wiadomości po 13!

Lileczka - u mnie (w Pile) usg genetyczne 3D również 100 zł
Pozdrawiam

Witajcie!
Gosia78 świetnie, że wszystko dobrze z dzidziusiem, gratuluję synka!
Ładna.ex.panna a Tobie córeczki!:-)
Patrysia mam tak samo ze słodyczami, przed ciążą przesadzałam i próbowałam sie odzwyczajać, bez skutku. Wystarczyło zajść w ciążę i odrzuciło mnie, chociaż w ostatnich dniach kilka rzeczy mi podchodzi, np. batonik Kinder Country!:-D
Ika_s jak w pracy tak ciężko to pewnie, ze idź na zwolnionko! A czemu nie jesz nabiału, jesteś uczulona?
Cloe to czekamy niecierpliwie na relację z usg!:)
Anna ajra świetnie, ze tak Ci dobrze robi basen! Ja niestety nie mogę ze względu na skłonność do infekcji, a bardzo lubiłam:(
Miłego dnia!

hello !!!
No a ja juz posprzatane, obiad juz praktycznie gotowy, pranie sie robi wiec mam luzik :-) a wlasnie przed chwila dzwonilam do mojego ginka i mam wizytke teraz we wtorek 9.10. na godzine 12 :tak:juz sie nie moge doczekac :-D

Najka - tylko sie nie przejedz tymi batonikami hihi ;-) a ja w sumie to jak mam ochote - czyli bardzo zadko to przegryze to co jest :sorry2:
Gosia78 - fajnie ze u Ciebie to przynajmniej slonce swieci bo u mnie ponuro :dry: pranie musze w domku wywiesic bo nie wieadomo czy deszcz nie spadnie :wściekła/y:
lileczka - takze mam nadzieje ze nic sie nie zmieni ;-)
anna_ajra - wlasnie ide 9 na 12. a co do wynikow to na necie pisalo ze ta norma tyczy sie jak i w ciazy tak i po :dry: takze mam nadzieje ze nie bedzie to nic powaznego :blink:

buziaki :cool2:

Cześć dziewczyny,
jestem nowa na tym forum. jestem tez lutowa ( dzis zaczął sie 20tc.). termin mam na 24 lutego 2008
jeszcze nie znamy plci dzidzi. wizyte u gin mam na 15.X
musze sie jeszcze sporo nauczyc jak poruszac sie na tym forum. jesli zle trafilam to powiedzcie. ale z tego co widze chyba dobrze. widze ze wszystkie sie juz znacie. ja poczytam troche to tez Was poznam. mam kilka pytań
1. czy czujecie juz ruchy bo ja jeszcze nie, przynajmniej nie czuje wyraźnych ruchow i troche mnie to martwi
2. czy macie skurcze w łydkach bo ja mam okropne ( jesli macie blagam napiszcie co na to poradzic)
to tyle narazie. pozdrawiam

Patrysia do wtorku niedługo już:) Ja muszę aż do 15.10 czekać na usg:(
Witaj Jadziaw ! Dobrze trafiłaś, my tu wszyskie z terminem na luty.:) Mam termin podobny, a ruchy czuję dopiero gdzieś od tygodnia, ale są dość delikatne. Mi ginekolog mówił, żeby się nie martwić, gdy się nie czuje do 21, 22 tygodnia, więc jeszcze spokojnie. Chociaż wiem, że to trudne oczekiwanie, też się niecierpliwiłam. Skurcze w łydce złapały mnie dwa razy w nocy, pomogło silne przyciągnięcie palców stopy do przodu. Pogadaj z ginem, jeśli Ci się często to zdarza, może świadczy o niedoborze czegoś w organizmie?
Dobrej nocy lutóweczki!

dobry wieczor:-D

witaj jadziaw! Nie martw sie ruchami byc moze je czujesz ale delikatnie i nie wiesz ze to to , na poczatku trudno stwierdzic.:-)
Skurczy lydek nie mam jeszcze , na szczescie , ale w pierwszej ciazy to nawet kilka w ciagu jednej nocy. Okropnosc:wściekła/y:Podobno pomaga magnez.

Hej dziewczyny :-) Byłam na USG z dzidzia wszystko w porządku tylko niestety nie znam płci:-( ale może to i lepiej Ostatnio słyszę wkoło o pomyłkach tzn miał być chłopczyk pojawiła się dziewczynka i odwrotnie więc nie będę się nastawiać a wyprawke przyszykuje w kolorze fioletowym Bedzie neutralnie:-p;-):tak:
Mam przodujące łożysko Co prawda gin nic nie powiedział t ale i tak nie daje mi to spokoju. Kropecka swego czasu wstawiła fajny artykuł na ten temat więc zaraz biorę się za przeglądanie naszego forum.
Jadziaw witaj w gronie lutówek:-):tak: Nic nie poradze ci na twoje bolączki bo niestety takowych nie miałam . Ruchy dzidzi w pierwszej ciąży poczułam ok 20 tyg teraz jakiś miesiąc wcześniej. ale z tego co kojarze to Ika s i Myszaa też dość późnno poczuły dzidziusia choć maluch w brzuchu szalał i to ładnie:tak: Łydki mi nie drętwiały . Magnez pomaga na takowe dolegliwości ale może lepiej idź do gina Nie jestem pewna czy można łykać magnez w doowlnych ilościach będąc w ciązy.

reklama
Moje dziecko już słodko śpi więc wieczór dziś mam wolny. Od wczoraj Piotruś wstaje o 8 rano więc nie ma szans na spanie popołudniowe. Dziś był wyjątkowo skonany -wykorzystaliśmy piękną pogodę i łącznie byliśmy ponad 4 godz na dworze.

Najka - dzięki za gratulacje!

Jadziaw - witamy w gronie lutóweczek! Na skurcze najlepszy magnez ale dawkę skonsultuj z lekarzem a ruchy lada dzień poczujesz.

Cloe - jak tam po wizycie, wiesz już co nosisz pod serduszkiem?

Do góry