reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Cześć Wam!!!
Ja dopiero teraz skończyłam prace. NIe lubie czwartków bo mam lekcje od 12:30 do 21 z godzinną przerwą na uspanie młodego. Na szczęście dość sprawnie mu to idzie :-) i już o godz 19:30 znalazł się w swoim wyrku :-)
JadziawWitaj wśród nas :-) Dobrze trafiłaś. Co do skurczy - magnez w nadmiarze wypłukuje się z organizmu więc spokojnie możesz brać z witaminą B6 - lepiej wówczas się wchłania, dzidzi nie zaszkodzi. Co do dawki idź do apteki tam ci doradzą wg mnie najlepiej zwykłay asmag.Jak nie chhcesz brać magnezu to kup sobie gorzką czekoladę i nie pij kawy - wypłukuje magnez z organizmu. Co do ruchhów poczatkowo są delikatne więc się nie przejmuj i napewno nie będziesz ich czuła co dzień. Jak coś czujesz to dobrze jak nie to się nie przejmuj ja w 1 ciąży poczułam w ostani dzień 20 tyg. :-) Teraz już trochę długo czuje mimo ze chuda nie jestem a to teżma wpływ na czucie :-).Wogóle to napisz coś więcej o sobie może w wątku pogadajmy o sobie :-)A i wyślij prywatną wiadomość do Anny ajry to Cię dopisze do listy. No i gratulacje :-) z powodu Lutowego dzidziola.
U mnie cały dzień pogoda była - aż przyjemnie by się wyszło lada - na spacer a tu dupa blada. NA szczęście mama wzieła MIśka i siedział od 12 do 17 w ogrodzie demolując wszystko. Kurcze ma manie rysowania - wiem chyba za wcześnie dostał w ręce krfedki i ściany już są przyozdobione. A zaczęło się od mojej jasnej torebki która leżała na tylnim siedzeniu samochodu. JAkoś dotarł do środka, wyciągnął czerwony długopis - i mam po torebce. Zostawie ją na pamiątkę i pokarzę mu jak skończy 18 lat albo dostanie 1szą wypłatę - ma mi odkupić :tak:No co??:-p
lileczka pępowina może się tak ułożyć że widać cóś przypominające no wiadomo co. :-)A potem szok!! Bo w szczwgólnosci tatusiowie chcą pierworodnego i się nastawiają a potem myślą że ktoś im dzieci pozamieniał mimo że rodzili je z mamą - słyszałam o takich przypadkach. :-):tak::-D:laugh2:
Ania ajra :laugh2:
NAjka zanim zajszłam w 1 ciąże i urodziłam Miśka infekcje miałam normalnie co chwile. Z byle powodu a to zły proszek do prania, mydło nie mogłam nawet płynu do higieny intymnej używać. Po porodzie się to zmieniło nawet antybiotyki raz brałam i myślałam że cuś złapie ale nie było nic. Więc głowa do góry może też Ci się zmieni.

Witam sie z rana z kawusią
Witam Cie Jadziaw :-)
Chłopcy w szkole ja przed kompem a Kubuś oglada bajeczkę i mam chwilke żeby poczytać;-)i popisać
Pozdrawiam Was wszystkie razem i kazdą z osobna;-)

Hej dziewczyny:-) Pogoda pod psem :-(Pewnie cały dzień przesiedzimy w domu Orany Julkę już nosi:sorry::sick:
Gosia 78 teraz też myślę że niespodzianka będzie fajna no i wkońcu widze rzeczy takie które może naosić i chłopczyk i dziewczynka, a wcześniej same dziewczęce podchodziły mi do rąk :tak:choć muszę przyznać że po USG czułam się trochę zawiedziona
Agawa moje dziecko też mam manię pisania po ścianach Salon juz cały w jwj esy floresy. Długopisy kretki pochowane ale wczoraj gdzieś dorwała jedną i teraz kominek przyozdobiony. Poważnie myśłimy o malowaniu parteru choć z drugiej strony skoro jeszcze z tego nie wyrosła to troche będzie szkoda jeśli na świeżo pomalowanych ścianach pojawia się Julkowe malowidła.
Ania 31 jak organizujesz czas Kubusiowi w taka pogodę? Przyznam się że mi inwencji twórczej brak a cały dzień przed telewizorem to też nie jest dobre rozwiązanie:dry:

Hej

Chwilę nie pisałam - bo brak weny jak u Agawy - siedzienie w domku rozleniwia :-D ja narazie za dużo rzeczy podostawałam i skoro mamy plan kupować w grudniu to poczekam do grudnia z zakupami to i będę płeć znała - teoretycznie :-)
JadziaW witaj :-) ja na skurcze - zjadłam całą czekoladę gorzką:-D minęły jak okiem odjął - już kiedys miałam takie skurcze - i wiem że wtedy muszę poprostu wypić kakao,lub zjeść czekoladę :-)
Z ruchami to ja dalej raz czuje raz nie - a mam rozbójnika - bo jak p.doktor próbowała sprawdzić tętno to jej maluszek nie pozwalał bo kopał w brzuszek - a ja nic nie czułam:-D

Oki wracam do leniuchowania :-)

aaaa Ania_ajra - nie wiem ile jeszcze popracuje - czas szybciej mija jak siedzę w pracy :-)

Aniu31 - wesoło masz w domku :-)

Cloe - hihi - zaraz cię wyślę na inny wątek ->

https://www.babyboom.pl/forum/w-co-sie-bawic-f29/nauka-czytania-dla-dzieci-od-0-5-lat-9749/

Pozdrawiam Ula

Melduje sie z ranka.
Dzisiejsza noc byla paskudna - nie spalam prawie nic - jestem do reszty wykamana :wściekła/y: a jeszcze zamiast nadrobic to popoludniu to musze czuwac bo dzis przychodzi do mnie znajoma robic mi fryzurke slubna :-D probna oczywiscie.
nawet nie chce mi sie dzisiaj nic robic mam kompletnego lenia :dry: a pogoda do bani pada i pada :wściekła/y::wściekła/y:

myyszaaa - ja to juz nie moge doczekac sie zakupow wiec do grudnia chyba nie wytrzymam tym barzdziej ze wczoraj naogladalam sie tylu fajnych ciuszkow :szok:
dawna cloe - fajnie ze wporzadku a tam plec pewnie poznasz nastepnym razem ;-) wiec wtedy juz chyba konkretny kolor wyprawki bedzie Ci potrzebny :-p
Najka - Tobie to tez zleci - nim zobaczysz juz bedziesz u ginka :happy::tak:
agawa1 - dzieki Twojemu synusiowi mozesz zobaczyc w nim nowe talenty - moze zostanie projektantem :-p a stwierdzil ze Twojej torebce czegos brakuje - wiec wychodz w niej czesto a zobaczysz jak wszyscy pojda za Twoim trendy :-p:tak:
jadziaw - witaj lutoweczko :-) co do ruchow to sie nie przejmuj - pewnie jeszcze ich nie czujesz ale badz cierpliwa a sie doczekasz :happy2:

pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie i bobaski

dawna cloe jak gotuje obiad on robi to ze mna podaje mi włoszczyznę przy okazji uczy sie co jak sie nazywa :-)i najsmieszniejsze jest to ze jak idziemy do ogródka to wie jak co sie nazywa a moi chłopacy ostatnio pytali sie jak wyglada seler a Kuba do nich a co wy nie wiecie i leciał im pokazać :tak:uśmiałam sie. Potem rysyjemy kolorujemy wycinamy zależy na co mały ma ochotę układamy klocki bawimy sie samochodami a potem jak przychodzą chłopcy ze szkoły to odrabiamy lekcje on też i przynosi do sprawdzenia. Pomaga przy sprzątaniu po np.obiedzie kolacji potem sprzątanie zabawek robienie łóżka swojego to od nie dawna stwierdziłam ze musi sie nauczyc a z rana to nauka ubierania. Różnie jak pogoda to kolorów go uczę obecnie na liściach mam wielka frajde bo jest pojętnym uczniem a to jakis wierszyk i czas nam tak szybko leci:-)A co do malunków na ścianie to jak pozabierałam kredki to szły w ruch jabłka wszystko czym tylko szło zostawiać jakieś ślady niestety
Dlatego jestem czasami tylko z rana a po południami nie ma mnie bo siedze z nim i coś robimy
Pozdrawiam

Wlasnie naszla mnie ochota na zupke pomidorowa z ryzem :happy2: wiec ja zabieram sie za jej gotowanie - pychotka :-p mniammm.
ania31 - to fajnie Wam czas leci - no i przyjemne z pozytecznym :-)

Cześć dziewczyny!:happy2:
Odebrałam dzisiaj prawo jazdy!!! Hi hi... :-D
Ostatnie dwie noce nie mogłam spać...:dry:Zobaczymy dzisiaj.

Gosia 78 - to już dwa tygodnie minęły?!:huh: Nie do wiary, jak ten czas szybko leci...
Najka - jak tam samopoczucie i wasz kotek?:confused:
partysia - sorki za pomyłkę...:sorry: ja już myślami jestem w 2008.:rolleyes: Trzymam kciuki i ciesz się chwilą!
jadziaw - WITAJ, dobrze trafiłaś!:-D Co do Twoich pytań, to dołączam się do wypowiedzi dziewczyn.:wink:
cloe - bardzo się dla was cieszę, że z dzidzią wszystko ok.:rofl::-D:rofl: A na płeć przyjdzie jeszcze czas, dowiesz się najpóźniej po 15 lutym:-p:biggrin2:
A co do łożyska, to nie zawsze łożysko przodujące oznacza problemy.:wink: Bądź dobrej myśli!:yes:
agawa1 - Ty śpiochu!:laugh2: O 19:30 już w łóżku...! :oo:
Dobre to z tą torebką!:-D
Ania31 - fajnie masz ze swoją małą bandą!:cool:
Myyszaaa - mi też czasami brak weny... Doskonalę rozumiem powód dla którego pracujesz.:happy:

Pozdrawiam Was serdecznie!

reklama
Wlasnie pije sobie kawke :cool:
anna_ajra - no to wkoncu legalnie sobie pojedzimy :-p fajniutko. A nic nie szkodzi tez sama nie wiem czasem co za czas mamy ;-)

Do góry