reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam
A ja poprałam pogoda ładna chłodno ale świeci słoneczko:-)
Moi chłopcy ok dostali dziś kieszonkowe wiec ogólne zadowolenie w domku mam i ciszę:-D bo planuja na co kasę wydadzą
Mały był ze mna na zakupach wiec tez zadowolony jak on uwielbia jeździć wszystkim co ma 4 koła:tak::-D
No i już se posiedziałam mówi do mnie idz wstawic jakis budyń miętowy czy śmietankowy hahahahahahaha:laugh2::-Djak coś powie czasami to tak zabawnie że....ale mam przynajmniej wesoło
no to idę robic budyń:laugh2::happy:
Gratulacje dla mam które znaja płeć ja niestety musze jeszcze czekać i nie wiem ile
Pozdrawiam mamusie

reklama
Hej dziewczyny :-) Ja mam właśnie wolne Mój tato bawi sie z dzieckiem a ja się opier... dosłownie W zlewie pełno garów Kapusta czeka bo mam ochotę na zasmarzana i trzeba się brać za szatkowanie no i prania kupa ale co tam nie zawsze jest taka chwila że mogę sobie posiedzieć i żaden dwulatek nie biega między nogami:-p
:cool2:
Najka USG mam jutro na 13.00 licze że poznam już płeć:tak: Julka będzie musiała jechać ze mną bo niestety nie ma chętnych by koś mół zostać z moim dzieckiem. Ale nie bedzie tak źle Fajnie zorganizujemy sobie czas zdala od domu;-)
Gosia 78 gratuluję synka:tak: Na dzień dzisiejszy chciałabym dziewczynkę ( wcześniej chciałam chłopca :sorry2: ) Co bedzie jutro się dowiem:tak:
Ładna expanna gratuluje dziewczynki Dziewczynki sa fajne:tak: Imię Sandra to całkiem ładne imię:tak:
Uciekam bo Julka postanowiła że woli być z mama Koniec teo dobrego;-) Do zobaczenia:tak:

ja poprzednie usg 4d robilam w 27 tygodniu. teraz zamierzam w 22. u mnie to kosztuje 190 zl a genetyczne 230 :/ mam nadzieję że poznam już płeć, wszyscy dookola mnie zamęczają tym pytaniem :/

Cześć Wam
No to tak czytam Was co dziennie ale odleciała gdzieś daleko moja wena twórcza więc nic nie piszę a piszę dziś byście nie myślały że już nie piszę - strasznie to zakręcone.
Dawna Cloe dopiero po kilkunastu-dziesięciu sekundach zajarzyłam że Elmo to nie jakies inne forum. Nie żebym nie wiedziała bo go bardzo lubie, zresztą jak byłąm młodsza to miałam takie przezwisko w domu więc musiałam wiedzieć Kto to Elmo. Ale i tak najbardziej lubie tego gościa co w śmietniku mieszka ale jakos wyleciało mi z głowy jak się nazywa :-)
Gosia78 JA rówież gratuluję synka. Ciekawe co bedzie u mnie - już to gdzieś pisałam dla Kamilka chcę chłopczyka dla Mnie dziewczynkę :-)
Anai31 ja dowiedziałam się na 100 % o płci Kamilka tak gdzieś w 30 tygodniu - późno ale zawsze coś. Do tego czasu mój Gin trzymał mnie w niepewności i teraz też zaczął dlatego się wycwanie i pójde na 3D. U nas tj w Bielsku Białej coś około 150 zł. MIałam się zapisać w zeszłym tygodniu i jakoś mi zeszło. :no:
Pozdrawiam wszystkie panie

Hej,

witam z rana. Jestem dziś pierwsza?

wczoraj znowu byłam u stomatologa, ale w przeciwieństwie do ostatniego razu, Dziecko nie podskakiwało. Mam jeszcze co najmniej jedną wizytę. No, ale ja nie jem żadnego nabiału i produktów nabiałopochodnych, więc na efekt nie musiałam długo czekać. Od maja 3 ubytki.

lileczka- narazie nie jestem na żadnych lekach i dobrze. Tylko doraźnie no-spa i niestety juz do końca życia (niezależnie od ciąży) hormonki tarczycowe, bo mi "zdechła" tarczyca i już od kilku lat sama ich nie wytwarza. Żeby nic się nie stało z Maluchem- muszę je dostawać sztucznie, ale nie jest jakieś zbytnio upierdliwe branie tych prochów codziennie.

Dzisiaj na 18-tą idę też pierwszy raz na szkołę rodzenia. Zaczynam czuć się podekscytowana tym faktem, ale zobaczymy jak będzie i czy nam się spodoba.

Co więcej, wczoraj spotkałam koleżankę z synkiem na spacerze i pochwaliłam się oczywiście, że będę miała najprawdopodobniej córcię. Powiedziała mi, że w jej ciąży z Antosiem do 30 tygodnia lekarze mówili im, że będzie dziewczynka. Cieszyła się, nakupiła różowych sukieneczek i innych różowych pierdułek, a potem dowiedzieli się, że widać już wyraźnie siusiaczka i urodził się kilka miesięcy temu Antek.
Mam już co prawda kilka różowych ciuszków, ale chyba znowu jestem przestawiona na neutral. Sama nie wiem czy ten 16 tydzień i ta "diagnoza" nie mojego nawet lekarza to już wiarygodne czy jeszcze nie? A może więc to USG 3 D wreszcie mi wyjaśni- kto tam siedzi w moim brzuszku.
Wybieram się niedługo. W Wa-wie kosztuje 200 zł i można zrobić od 20 tygodnia. Trochę jestem zawiedziona, ale przecież wiedziałam, że tak może być i już chcę tylko, żeby żyło i było zdrowe. Nie ważne kto to jest.

Pozdrawiam cieplutko, miłego dnia Wszystkim!!!

Hej dziewczyny:-) Ja dziś udiekam na USG i też zastanawiam się na czy sugerować się tym co mi teraz powiedzą w stosunku do płci. Tyle zię słyszy właśnie o takich przypadkach. W mojej rodzinie był nawet jeden Natalka do chwili urodzin miała być Michasiem wszystkie USG na to wskazywało Potem Asia jeszcze przez jakiś czas mówiła do dziecks MIchaś. Nie mówiąć już o tapecie błekitnej w autka, Zobaczymy.
Agawa to pewnie Kamilek jest na innym etapie jak Elmo, co?A czy prxypadkiem tobie nie chodziło o ciasteczkowego? Podobny do tego ze śmietnika ale bardziej wyrazisty;-):-D
Ika s jak to się stało że siadła ci tarczyca? W mojej rodzinie zdażały się przypadki niedoczynności ale nie takie" mocne"?:shocked2::confused:

Witam jako trzecia!
u mnie jak narazie nc sie nie dzieje. Za niedlugo zadzwonie do ginka i umowie sie na wizyte bo potem szykowanko i nie bedzie czasu :dry: ale juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze maluszka raz jeszcze :-D

Ika_s - heh na to wyglada ze jestes pierwsza :laugh2: milego pobytu w szkole rodzenia - zdaj nam od razu relacje jak to wyglada ;-) no a co do tego nastawiania sie juz na plec to fakt - choc ja wyraznie widzialam siusiorka - ale mama mowi ze to mogla byc pepowina tylko ze tak sie ulozyla :confused: ale ja wiem swoje i bedzie chlopczyk :-p a usg 3D powinno pomoc w rozwiklaniu Twojej watpliwosci :-) ale dokladnie wazne zeby zdrowiuskie bylo :happy:

pozdrowiuski i cmokusie

No to ja tez sie witam
Mały skonczył ogladać bajki i ja zaraz uciekam troszke poswirować w domku:sorry2:
dziś na obiadek szpinak bo juz chlopaki męczą mnie od tygodnia kiedy im zrobie:-)
a po południu jak zwykle budyn bo to znowu Kubuś woła:-)
Moze na dworek dzis troszkę bo dość ładna pogoda:tak:Kubus uwielbia chodzić do ogródka i oglądać swoje kabaczki jak mu rosną :-)

dawna_cloe- sama nie wiem jak to się z tą tarczycą stało. Zawsze byłam chuda jak patyk, a tu nagle zaczęłam tyć w zastraszającym tempie. Przez przypadek trafiłam na badania i usg. No i wyszło, że trochę późno, bo to już się kilka lat ciągnęło. Sama czuję teraz po objawach i dodatkowych kilogramach, że pewnie z 5 co najmniej. To ma podłoże immunologiczne i w wyniku autoagrersji organizm sam sobie zniszczył tarczycę. Na początku miałam po kilkanaście tysięcy przeciwciał tarczycowych i do dziś się zastanawiam czy przez to właśnie nie został zabity nasz pierwszy Dzidzio. Nie ważne- na szczęście po tych prochach- wygląda na to, że wszystko się uregulowało i oby nie było już żadnych komplikacji.

reklama
Cześć dziewczyny!:happy2:
Po tym basenie czuję się, jak nowo narodzona!:-) Czuje każdy mięsień i spałam, jak niemowlę. Super sprawa!:yes: Zamierzam chodzić 2x w tygodniu.

patrysia - byłaś już u lekarza z wynikami?:confused: Jak nie, to lepiej idź albo zadzwoń do niego jak możesz. Sprawdzałaś te wartości dla kobiet w ciąży?:confused:
Gosia 78 - gratuluję dobrych wieści!:-D Najważniejsze by było zdrowe!
maritka - :wink:
ladana.ex.panna - jestem zaskoczona, że lekarka stwierdziła płeć na 100%. Życzę zatem powodzenia w szukaniu imienia!:happy:
Ika_s - dobry pomysł!:cool:
Uważaj na siebie! Napisz koniecznie, jak było na szkole rodzenia! :tak:
Dziewczyny
podajcie mi na PW płeć waszej dzidzi!
lileczka - ja płaciłam za USG genetyczne 100zł we Wrocławiu.
Ania31 - idę robić budyń... mmm...:-p
cloe - daj zanć, jak było na USG!:biggrin2:
agawa1 - :wink:

Pozdrawiam Was wszystkie!

Do góry