reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej!

Z dzidziusiem wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo. Co do płci - będzie kolejny synek. Małżonek trochę zawiedziony - przekonany był, że tym razem będzie córeczka. Ja cieszę się, że maleństwo zdrowe i że Piotruś za jakiś czas będzie miał kumpla do zabawy. To już chyba trzeci potwierdzony synek na naszym forum?

Pozdrawiam.

reklama
Witajcie!

Gosia78 - super, że maluszek zdrowy i to najwazniejsze:-)a płec mniej istotna, najwyzej postaracie się o córcię jeszcze raz:-):-).

dawna cloe - to mam USG dzień po Tobie, w piątek:-), trzymaj się!!!
A co do chrzestnych to też będę musiała się zastanowic, bo nie dosyc, że dwójeczka przyjdzie na świat ,to my z mężem jesteśmy jedynakami:-).

Anna_ajra - świetny pomysł z basenem, też miałabym ochotę popływac i dobrze wpłynie na mięśnie całego organizmu.

patrysia - sennośc, zmienne nastroje to typowe dla ciąży, ale aby zaradzic niedocukrzeniu spozywaj trochę więcej słodkiego, tylko umiarkowanie:tak:

no to dla odmiany u mnie bedzie dziewczynka...
pani doktor na usg enetycznym zachwycala sie nad wynikami badań, nastepnie zapytała, czy chce znac płeć i wbrew moim przeczuciom, stwierdziła ze na 100% bedzie dzewczynka...

tu z kolei ja jestem troche zawiedziona, bo juz psychicznie nastawialam sie na chłopczyka, mieliśmy wybrane nawet imie, ale cóz jak widac pisane było nam inaczej:-)
teraz zbieram typy na ciekawe imie żeńskie:tak:
Aleksander bedzie musiał poczekać;-)

Dzięki dziewczyny za gratulacje!

Mysza - czas szybko płynie i zaraz będzie 18 -ty

Anna ajra - fajnie, że masz możliwość korzystania z basenu, w ciąży to super sprawa.

Cloe - w poprzedniej ciąży byłam ciągle zmęczona, teraz na szczęście rozpiera mnie energia, choć muszę przyznać, że na spacerkach zaczęłam ostatnio zwalniać...Co do chrzestnych to ja też mam z tym problem.

Patrysia - niższym poziomem nie masz się co martwić, gorzej byłoby gdyby było odwrotnie.Mnie krzywa cukrowa czeka za trzy tyg i nie wiem jak to przeżyję...

Maritka - jak się czujesz dźwigając podwójny słodki ciężar?

Gosia78 - mam nadzieje ze nie bede sie musiala przejmowac ale dziekuje za pocieszenie :-D
ladna.ex.panna - gratulacje dziewczynki :laugh2: - co do imienia to sie nie przejmuj jest tyle ladnych imion a Aleksandra tez ladne :happy:
maritka - szkoda tylko ze ja nie przepadam za slodyczami - przed ciaza moglam jesc kilogramami a teraz jakos mam do nich wstret :sorry2:

pozdrawiam mausie i dzieciaczki :-)

Hej witajcie Dziewczynki,

ja narazie ciągle w pracy i tym samym mam mniej czasu na bb. Po przyjściu do domu "padam już na ryj" i nie dam rady patrzec na komputer. Wizyte mam 10 października i chcę już chyba znowu zwolnienie, bo nawet nie mam czasu na śniadanie itd. Nikt nie pyta mnie czy dam radę coś zrobić, tylko ewentualnie- na kiedy?

Mam nadzieję, że niedługo uda mi się zrobic usg genetyczne i potwierdzić płeć mojej Kruśki. Nie wiem na ile to było wiarygodne w 16 tygodniu.

Gosia78- gratuluję SYNKA!!!!
ladna_expanna- gratuluję CÓRCI!!!

Może by tak dopisywać do tej naszej terminowej listy w miejscu niespodzianek płeć Dzidziusiów zanim się pogubimy?

Pozdrawiam i miłego popołudnia życzę naszym Mamciom!!!

reklama
:-)witajcie.

Dzisiaj wreszcie wybralam sie na male zakupy i kupilam spodnie ciazowe .To juz ostatni moment bo sie juz w nic nie mieszcze.

dawna cloe, ja tez chociaz duzo odpoczywam to i tak jestem zmeczona, a przy pochmurnej pogodzie to juz padam.
Co do chrzestnych to tez mam problem , oboje z mezem jestesmy jedynakami . Ale cos wymysle.Jeszcze troche czasu jest.

Gratuluje kolejnych synow i coreczek. Ciekawe czy to juz na 100% u wszystkich bedzie .Chyba dopiero pozniej sie okaze.:happy:ladna ex panna potem postaracie sie o Aleksandra.

Ika s nie mecz sie tak , odpoczywaj lepiej, jestes jeszcze na jakis tabletkach?

Pozdrowienia dla wszystkich mam !!!!!!!!!!

I jeszcze pytanko dla mam ktore ida na 3D : kiedy najlepiej pojsc ( pielegniarka poinformowala mnie ze akurat w tym gabinecie robia miedzy 27 a 30 tc )
i jaka cena u was .

Do góry