reklama
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Martuś!
Dacie radę, zobaczysz! Wiktorek już duży i jak urodzi się druga niunia to będzie jeszcze większy. Potem już wyrośniecie z pieluch a ja dopiero będę myśleć o drugim dziecku. ;-)
Życzymy powodzenia!
Dacie radę, zobaczysz! Wiktorek już duży i jak urodzi się druga niunia to będzie jeszcze większy. Potem już wyrośniecie z pieluch a ja dopiero będę myśleć o drugim dziecku. ;-)
Życzymy powodzenia!
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
Dziewczynki ,może rzeczywiście to luteina.
Ta moja lekarka strasznie bazgrze.
Za chwilkę się zbieram i lecę do apteki.
Niepokoi mnie jedno,dała mi tą luteinę jakby bardzo w podbrzuszku bolało,ale czy któraś z Was wie jak ona dokładnie działa???Kompletnie jestem zielona,bo nigdy nie miałam z tym lekiem do czynienia.Mam brać 1 dziennie pod język.
Brrr...
Ta moja lekarka strasznie bazgrze.
Za chwilkę się zbieram i lecę do apteki.
Niepokoi mnie jedno,dała mi tą luteinę jakby bardzo w podbrzuszku bolało,ale czy któraś z Was wie jak ona dokładnie działa???Kompletnie jestem zielona,bo nigdy nie miałam z tym lekiem do czynienia.Mam brać 1 dziennie pod język.
Brrr...
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Kiniusia luteina to progesteron, czyli hormon podtrzymujący ciążę. Bóle w podbrzuszu mogą mieć różne podłoże, to może być np. przystosowaniem macicy do ciąży itp. Luteinę podaje się dla zabezpieczenia odpowiedniej ilości progesteronu. Zresztą najlepiej to wyjaśni lekarz. Zapytaj przy najbliższej okazji. A smak nie jest zły, trochę mdławy, ale do wytrzymania. Ciesz się, że nie dwie dwa razy dziennie.
a w ogole to co do Luteiny to taka dobra rada, ktora ja dostalam w poprzedniej ciazy. Sa 2 rodzaje luteiny, podjezykowa i dopochwowa, niczym sie nie roznia wlasciwie, tylko cena. Podjezykowa kosztuje z 30 zl z tego co pamietam a dopochwowa 6 zl (czy nawet mniej) tak wiec przy dluzszym braniu jest duza roznica w cenie.
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Marta odwrotnie. Pojęzykowa 3,20zł za opakowanie, dopochwowa na 100% powyżej 30 zł. Pojęzykową można brać dopochwowo.A tej dopochwowej podjęzykowo nie można. Różnica jest w konstrukcji tabletki i substancjach wypełniających. Jak na recepcie niejest napisane jaka postać to proście o podjęzykową. Gorzej jak jest napisana dopochwowa, bo wtedy farmaceuta nie może wymienić.
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
Dzięki wielkie ,zastanawiałam się,bo na necie wyczytałam,że bierze się także luteinę na wywołanie @ i dlatego się zaniepokoiłam.
Babka kazała mi brać pod język.
Fajnie,że nie jestem jedyną łodzianką na naszym wątku;-).
Jejku,a gdzie reszta kobitek się podziała???
Babka kazała mi brać pod język.
Fajnie,że nie jestem jedyną łodzianką na naszym wątku;-).
Jejku,a gdzie reszta kobitek się podziała???
gunia
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
Witam!
Pewnie do Was dołączę :-), na razie 2 kreseczki na teście, u lekarza nie byłam, niestety wizytę mam dopiero 4 lipca, trochę sie tym martwię, że późno. Może powinnam iść gdzie indziej? W sumie dobrze sie czuję, oprócz lekkich bóli podbrzusza, kurcze boję sie, że cos zbagatelizuję, ale też nie chcę panikować. Mam za sobą niestety dwa poronienia, no ale tez donoszoną ciąże :-)
Ika_s ja brałam duphaston w poprzedniej ciąży przez 4 miesiące niestety wywoływał u mnie mdłosci i rozstrój zołądka, ale kazdy organizm jest inny, także moze u Ciebie bedzie lepiej
Pewnie do Was dołączę :-), na razie 2 kreseczki na teście, u lekarza nie byłam, niestety wizytę mam dopiero 4 lipca, trochę sie tym martwię, że późno. Może powinnam iść gdzie indziej? W sumie dobrze sie czuję, oprócz lekkich bóli podbrzusza, kurcze boję sie, że cos zbagatelizuję, ale też nie chcę panikować. Mam za sobą niestety dwa poronienia, no ale tez donoszoną ciąże :-)
Ika_s ja brałam duphaston w poprzedniej ciąży przez 4 miesiące niestety wywoływał u mnie mdłosci i rozstrój zołądka, ale kazdy organizm jest inny, także moze u Ciebie bedzie lepiej
reklama
Cześć dziewczyny!
Właśnie zaczęłam WAKACJE! Ale się cieszę... jak dobrze pójdzie, to wrócę do pracy dopiero we wrześniu 2008! Tryskam radością!
adziamx3 - u mnie też biło serduszko na pierwszym USG. Przecudowne uczucie! Rewelacja!:-)
dawna cloe - co do zdjęcia, to szkoda. :-(Pokombinuj trochę, a może się uda. Ja tak samo jak Ty jestem senna i mam okropnego lenia ...
Irlandia - również pozdrawiam!
kropecka - spokojnie ... odchowasz dwójkę wspaniałych maluchów i wyjdziesz na dobre z pieluch. Ja też tak planuję - urodzić dwójkę z roczną, dwuletnią różnicą.
kiniusia - na ulotce z pewnością wszystko będzie wyszczególnione. Masz swojego stałego lekarza ginekologa, który zna Cię i którego darzysz zaufaniem? Warto by było takiego poszukać... Ja brałam Luteinę, ale nie chcę do tego wracać.
gunia - GRATULUJĘ! Witaj wśród nas Lutówek 2008!
Pozdrawiam Was serdecznie
Buziaki
P.S. Dziewczyny, które chcą się wpisać na "listę mam lutowych" nich przyślą do mnie PW (prywatną wiadomość).
Właśnie zaczęłam WAKACJE! Ale się cieszę... jak dobrze pójdzie, to wrócę do pracy dopiero we wrześniu 2008! Tryskam radością!
adziamx3 - u mnie też biło serduszko na pierwszym USG. Przecudowne uczucie! Rewelacja!:-)
dawna cloe - co do zdjęcia, to szkoda. :-(Pokombinuj trochę, a może się uda. Ja tak samo jak Ty jestem senna i mam okropnego lenia ...
Irlandia - również pozdrawiam!
kropecka - spokojnie ... odchowasz dwójkę wspaniałych maluchów i wyjdziesz na dobre z pieluch. Ja też tak planuję - urodzić dwójkę z roczną, dwuletnią różnicą.
kiniusia - na ulotce z pewnością wszystko będzie wyszczególnione. Masz swojego stałego lekarza ginekologa, który zna Cię i którego darzysz zaufaniem? Warto by było takiego poszukać... Ja brałam Luteinę, ale nie chcę do tego wracać.
gunia - GRATULUJĘ! Witaj wśród nas Lutówek 2008!
Pozdrawiam Was serdecznie
Buziaki
P.S. Dziewczyny, które chcą się wpisać na "listę mam lutowych" nich przyślą do mnie PW (prywatną wiadomość).
Podziel się: