reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam Wszystkie Lutowe Mamcie,

nieśmiało, ale chyba z ogromną radością i takąż samą obawą. Dziś odebrałam wyniki bHCG. Wyszło - 517. To by była ok. 3 tygodniowa ciąża. Wynik testu płytkowego-dwie grube krechy. Jeszcze nie wierzę do końca.
Jest mi tym trudniej, że w marcu straciłam moje pierwsze maleństwo, które miało być ze mną 20 października. Nie poznałam przyczyny. Jeżeli tym razem wszystko będzie dobrze Nasze Drugie Maleństwo przywitamy na świecie w dniu moich 30-tych urodzin, 24-lutego lub może też tak być, że tuż przed czy po.
Pozdrawiam Was cieplutko.

reklama
Kiniusia!!!! wiedziałam, wiedziałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
witamy twoją śliczną fasoleczkę!!!!!!!:tak:
gratuluję również wszystkim nowo przybyłym do nas mamom!!!!
A u mnie powolutku leci...dziś sie zaczął pierwszy dzień 3 miesiąca :)
Nudności juz na szczeście coraz slabsze , wymiotuje tylo raz, albo dwa dziennie..wiec w porownaniu z tym co było to raj :-D...
za tydzień ide na drugie usg...ciekawe ile niuńka urosła..bo brzuszek juz troszke sie uwidacznia(szczegolnie po obiadku:-D)
Buziaczki dla wszystkich!;-)

No dziewczyny,wg Pani doktor 6-7 tydzień.
Wg suwaczka prawie 6 tydzień.Za 2 tygodnie kolejna wizyta i USG.
Pani doktor założyła mi kartę ciąży i skierowała na badania krwi,moczu i poziomu cukru.
Kazała łykać folic,pić soczki,często leżeć i odpoczywać.
Jestem paląca,więc papieroski idą na boczek,przynajmniej część,bo z dnia na dzień nie rzucę,ale stopniowo...Mój M. taż chce rzucić,więc będę miała oparcie no i oczywiście myśl o fasolce...:-D
Dziewczynki ,tak bardzo się cieszę!!!:-D
Aha , boli Was w podbrzuszku?Mnie tak i doktórka zapisała mi tabletki:Lubenia 50
(chyba-jak dobrze odczytałam),jakby bardzo bolało.
Buziam Was.:-)

kiniusia, chyba Luteina :) Mnie czasem pobolewa jak na @ ale poprzednio też tak miałam więc się nie stresuję tym. Mi lekarz karty ciąży jeszcze nie założył. Chce poczekać aż na USG będzie widać dzidzię z bijącym serduszkiem.

Kiniusia,
za pierwszym razem bolało mnie dosyć mocno. Teraz narazie nic nie czuję. Chodziło Ci pewnie o tę Luteinę, ale tego nigdy nie brałam. Ja dostałam duphaston 1 raz dziennie i folic.
Co do karty ciąży, to lekarze w Wa-wie, do których trafiałam czekają do bijącego serduszka na monitorze USG. Teraz jest jeszcze za wcześnie więc jej nie mam, a w poprzedniej ciąży serduszko nigdy nie zabiło.
Pozdrowionka

Cześć dziewczyny! :happy2:
We wtorek (26-06) mam drugą wizytę u pana doktora! Nie wiem jak wy, ale ja mam za każdym razem ogromnego stresa:sick:. Wystarczy jedna wizyta, która stwierdza stratę ukochanej kruszynki i każda następna jest katorgą. Tak bardzo się boję... :ninja:

Najka - GRATULUJĘ! :rofl::-D:rofl:
kasia_k-ce - ja również jestem ciągle niewyspana i senna. Dodatkowo mam mdłości :baffled: ... Życzę udanego i spokojnego wypoczynku! :wink:
kropecka - bądź dzielna i nie daj się! :laugh2: Ślicznego masz synka!
Ika_s - witaj kochana wśród Lutówek 2008:cool:. Tak bardzo się cieszę, że mam tutaj koleżankę z "kącika zadumy". :rofl2::-):rofl2:Oby było nas więcej! Najlepiej wszystkie! Pamiętam o was dziewczyny!
adziamx3 - :happy:
kiniusia - rzucajcie palenie jak najszybciej! :wściekła/y::angry::no::wściekła/y::angry:
Ja, tak samo jak kropecka, nie mam jeszcze kraty ciąży. Też wolałabym jednak poczekać... różnie bywa. Co do bólów podbrzusza, to obecnie mało co mnie bolało i boli. Każda z nas jest inna! Nie martw się! Wszystko będzie dobrze!

Pozdrawiam was serdecznie
Buziaczki

P.S. Dziewczyny, które chcą się wpisać na "listę mam lutowych" nich przyślą do mnie PW (prywatną wiadomość).

To ja powiem tak w poprzedniej ciąży mnie bolało podbrzusze i teraz też. W poprzedniej ciąży miałam zgagę a narazie nic. Dziewczyny ja ide do gina w poniedziałek może coś juz zobacze tzn serducho. :)Całuję Was wszustkie

Mnie też bolał brzuszek, i to dość ostro...
Lekarz tez mi przepisał luteine, ale jeszcze jej nie wykupilam, łykam folik i jem duzo witaminek w swiezych owocach i warzywach..
Ja pierwszy raz na usg bylam w 6 tyg..serduszko juz bilo...boskie uczucie!Moj P był ze mną...polecam te rodzinne ogledziny :tak:
aha.....a zgage i nadkwasote mam okropną :(
Biore renni i pije zimne mleczxko..troche pomaga.

Witam dziewczyny!:-)
Anna ajra obiecałam że wkleję zdjęcie Julci ale coś komp mnie nie słucha i zdjęcia nie chcą wchodzić:no::wściekła/y: Gdzieś robie błąd ale nie wiem gdzie.:no:
Witam wszystkie nowe mamuśki. Niedawno pisałam jak to fajnie znoszę ciążę. Otóż dobre się skończyło. Cały czas mnie mdli do rygii nie jadę ale nie wiele brakuje:dry: Jestem senna i nie mam siły na nic. Brzuszek trochę pobolewa a Julcia mój wolkan energii raczej dba by mama za długo nie siedziała:dry:
Kiniusia gratulacje!:-) Toż to początki z przekopami:tak::-) ale będziesz miała co opowiadać kruszyncejak już będzie na świecie;-):tak:

reklama
No, no są już lutówki!
I co ja czytam! Kropecka! Gratuluję! Wiktorek będzie miał rodzeństwo i kolejna łodzianka będzie podwójną mamą. Super! Spokojnej ciąży życzymy z Olkiem i trzymamy za Was kciuki! :-D:tak:
Pozdrowienia dla wszystkich lutówek!

Do góry