reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny! :-)
Idę jutro z malutką do lekarza. Znowu zaczęła kaszleć więc myślę, że i ona dostanie antybiotyk… och… strasznie mi z tym ciężko…
No i chyba nie zdążymy jej zaszczepić na rota-wirusy… wielka szkoda.
Michałek był dzisiaj u dziadka i będzie w każdy wtorek i piątek oraz w deszczowe dni – tak ustaliliśmy z dziadkiem, więc dużo mnie odciąży. Zobaczymy…

Rekinasia – zdjęcie rewelacyjne!
Ania31 – właśnie przeczytałam o tym antybiotyku. Zapisałam sobie nazwę w razie w…Szukasz pracy gdzieś na miejscu, czy będziesz dojeżdżać? W każdym razie bardzo popieram Twoją decyzję – oby się udało!
patrysia – jak malutka na co dzień? Jak Sewcio na nią reaguje??? No i jak Wam się mieszka na swoim???

Coś mi komputer szwankuje...
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
anna ajra Cv złozyłam do szkoły tam gdzie w razie będą chodziły dzieci czyli Kuba i Bartek będę woziła ich to i do pracy akurat. no chyba że sie nie uda to poszukam w gminie cos trzeba zacząć myslec bo dzieci rosna a z nia i potrzeby....Wiadomo:-D
Na dzień dzisiejszy nie wiem w co mam inwestowac co opłacić aby wszystko grało do tego bliźniaki potrzebuja garnitury na koniec 6 klasy podwójny wydatek do tego Kasa potrzebna na zakończenie roku szkolnego:-( no i na książki dla Kuby przybory Chłopaki jada na wycieczke szkolna w góry też potrzeba.Stwierdziłam wiec że dość siedzenia w domu jeśli tylko Bartek dostanie sie do przedszkola ruszamna poszukiwanie pracy pełna parą:tak:mam nadzieję ze nie bedzie tak źle choć moja przerwa w pracy jest duża ale lubię sie uczyc jestem póki co młoda jeszcze:-DZobaczymy jak to będzie

Cześć Dziewczyny!

Witam się po długaśnej przerwie. Bardzom mi Was oczywiście brakowało:tak: jestem dziś w pracy i mam wolną chwilę to postanowiłam już wreszcie się odezwać. W domu ciągle jeszcze mamy problem z internetem,niby powinien być ale czasem go nie ma... Już od końca marca mieszkamy w nowym mieszkaniu,powoli jeszcze się urządzamy,choć sen z powiek spędza nam niemały problem niestety:-(Otóż okazało się już pod koniec remontu że w mieszkaniu jest dokuczliwy szum,a to dlatego że bezpośrednio pod nami jest węzeł cieplny:wściekła/y:Piszemy pisma do Spółdzielni i do firmy zarządzającej tym pomieszczeniem o wyciszenie tego dziadostwa,bo można oszaleć!!! Wcześniej na to nie zwróciliśmy uwagi,bo przeciez nawet jak tam chodziliśmy przed kupieniem mieszkania,to nie wsłuchiwaliśmy się specjalnie czy szumi, bo poprzedni właściciele przecież nam nie powiedzieli o tej wadzie....Jestem załaman,bo póki co to Spółdzielnia się na nas wypina,Ci drudzy obiecują nam,że juz niedługo wyłączy się centralne, więc szumu nie będzie,i że pozakładają jakieś rzeczy zeby to wyciszyć,ale to narazie obiecanki... Niestety psuje nam to całą radość z tego mieszkania:-(Najgorzej jest w nocy.Próbujemy się przyzwyczaić,ale ja czasem popadam w rozpacz,bo tyle kasy i serca włożone w wykonczenie tego upragnionego kąta,a tu taki defekt:sorry:
Dobra dosyć narzekania!!!

A co u nas fajnego? A więc moje ukochane dziecko od miesiąca woła siusiu:tak: Jestem cała szczęśliwa,bo uważam że to dzięki mojej wytrwałości;-)Niestety kupsko jeszcze w majciochy:zawstydzona/y:I to skubaniec chowa się wtedy w najdalszy zaułek i wychodzi w rozkroku, z mina przejętą i mówi:"mama eee". Narazie dałam jej spokój,bo przecież nie można mieć wszystkiego od razu,no nie?:-)
Co do gadania,to bardziej po swojemu,choć co jakiś czas jakieś nowe słówko podłapie:tak: Zapisałam Marcelka do przedszkolka od września,ale jest taka opcja,by ją już prowadzać na parę godzin powiedzmy od połowy maja i pewnie skorzystam...
W połowie sierpnia wracam już na stałe do pracy,więc czas już się adoptować do nowych warunków. Trochę się czasem zastanawiam,czy to moje dziewczę wysiedzi w przedszkolu ok.9 godzin? Staram się być dobrej myśli:tak:

Ania_ajra-dobrze że już chociaż wiadomo skąd ten kaszel przewlekły u Michasia...Trzymam kciuki za powodzenie terapii. Brawo dla Martynki za postępy w rozwoju!!!:-)Byliście dziś u lekarza?
Aniu kochana,czy Ty wracasz do pracy po wakacjach? Onkolog,trocę się przeraziłam,coś mi umknęło? Mam nadzieję,że to coś niegroźnego? Buziaczkam mocno!

Rekinasia-Zytuchna-mrau...I love You!!! Jaki wypadek,ło matko i córko!!!Dobrze,ze jesteś doświadczony kierowca (a w zasadzie kierownica;-)) i nic się Wam nie stało. Jaki masz kolor włosów? Jak ja bym chciała się z Wami spotkać! Trzeba pomyśleć o jakimś zlocie,czyż nie?

Patrysia-ależ z Ciebie talencie!

Kwiatuszek- gratulacje z okazji narodzin Tymusia:-),bo nie miałam okazji. Odezwij się i pisz jak się macie?

Ania31- co z przedszkolem dla Bartusia?

Pozdrowionka przesyłam dla Was wszystkich!!!

czesc dziewczyny
oświadczam ze sie rozpakowalam
8 dni po terminie- poród wywoływany
nastpilo to 13 kwietnia
jestem strasznie zmeczona opieką nad dwójką Bąbli
mąż pracuje a nie ma nikogo do pomocy
ale estem tez bardzo szczesliwa :)

Kwiauszek GRATULACJE:-):tak::tak::-D:laugh2::laugh2:
Tymoteuszek preśliczny Jak znajdziesz chwilę wklej więcej zjęc coby mamuśki porozczulały się trochę nad takim cudeńkiem:tak:;-):tak::-)

Witam się po baaardzo długiej przerwie. Nic mnie nie usprawiedliwia:sorry: Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo serdecznie!:-) W listopadzie Ewunia będzie miała rodzeństwo.:tak:
Cloe różnica wieku chyba taka jak u Ciebie? Jak się dziewczynki dogadują?
Kwiatuszku wielkie gratulacje! Życzę dużo siły i podziwiam, że sobie bez pomocy radzisz!:tak:
Ania ajra zdrówka dla dzieciaczków!
Zytko Ewunia też najpierw się nauczyła siusiać na sedes, a potem dopiero kupkę robić (całkiem niedawno, jakiś miesiąc temu), i u Was się to stanie lada dzień! Współczuję kłopotów w mieszkaniu...
Ania 31 powodzenia w szukaniu pracy!

Zyteczka bez wypominania, ale wy macie tak blisko, że moglibyście wpaść do Wawy na weekend....!!!! :-D:-D:-D ale zlocik - jestem na tak :tak::-D jeśli chodzi o węzeł, wyłożyłabym nawet prywatną kasę, żeby to dobrze wyciszyli - w końcu już tyle zainwestowaliście a taki szum.... wyobrażam sobie, jak to dokucza :((( ile może kosztować zagwarantowanie wam ciszy i spokoju? ja się tak kiedyś nacięłam, kupując mieszkanie pod 'nieco dziwnymi' sąsiadami wg słów sprzedających - oznaczało to głośne awantury z bluzgami, zwłaszcza w wolne dni (to super okazja do kłótni), to był dla mnie ogromny stres, dodatkowo pies, który wył całymi dniami a ich argument kończący wszelkie rozmowy to 'co, psa mam uśpić??' masakra.
Najka dawno cię nie było, gratuluję dzieciątka :)

kończy się długi leniwy weekend, wyspałam się na maksa, byłam na zakupach ciuchowych, w teatrze, pobyłam więcej z Igorem, teraz będę miała szkołę przez 9 weekendów pod rząd :((( chyba będę trochę wagarować
u nas zmiana warty - moi rodzice byli w Wawie od września 08 i wrócili właśnie do Lublina, przyjechali rodzice M na 2-3 mies a potem chyba przedszkole + opiekunka - to będzie duża zmiana. smutno trochę, dobrze było mieć rodziców parę przecznic dalej i byłam całkiem spokojna o Igora a teraz? :-(
gratulacje dla Kwiatuszka!!

buziaki dla wszystkich mamuś

Helloł:-)
Najka no w końcu:tak: już spisałam cię tutaj na straty;-) GRATULACJE:tak:
Moje dziewczyny dogadują się świetnie Owszem bywa że walczą o wspólne zabawki i to właśnie Oliwka jest tu głównym prowodyrem ale ogólnie nie mam co narzekać
Zytka może właśnie na to czekają aż sami załatwicie problem? Nie zazdroszczę choć myślę że i tak Rekinasia miała bardziej przekichane Sąsiadów nie wystrzelasz a wy zawsze możecie zrobić tak jak radzi Rekiasia
Rekinasia i ja doceniam bliskośc mojego taty Poza wnuczkami świata nie widzi ku mojem i wnuczek zadowoleniu :tak:Spodziewam się że i u mnie będzie podobnie Gdy firma moja w końcu "się zlikwiduje" a ja znajdę pracę, rozwiązanie przedszkole +i opiekunka będzie pewnie jedynym by wszystko miało ręce i nogi

reklama
Kwiauszek GRATULACJE:-):tak::tak::-D:laugh2::laugh2:
Tymoteuszek preśliczny Jak znajdziesz chwilę wklej więcej zjęc coby mamuśki porozczulały się trochę nad takim cudeńkiem:tak:;-):tak::-)
tu raczej nie zamieszczę fotek
a nie mam niestety wejścia na Wasz wątek zamknięty
w ciągu ponad 2 lat się jeszcze nie doczekałam :)

poradzcie dziewczyny jak oduczałyście maluchy od pieluch
bo my na dwa rozmiary pampersów teraz działamy i długo tak nie pojedziemy
Hania nie ma najmniejszego zamiasu usiąsc na nocnik ani nakladke na sedes
pisk krzyk i zgrzytanie zębów...

Do góry