reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę… nawet nie mam czasu by odpisać, ale postaram się nadrobić zaległości po weekendzie.:wink: Choć takie zaległości, to jak żadne...
Wczoraj odebrałam wyniki Michałka, a dziś byłam z nimi u pediatry. Badania wykazały, że Michaś zakaził się Chlamydia pneumoniae w stopniu „słabo dodatnim”. http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlamydophila_pneumoniae
Ale jak by nie było… przeżywam gehennę…:hmm::sad:
Dziś zaczynamy kurację antybiotykową. Później napisze na czym ona polega.

Pozdrawiam!

reklama
Anna ajra nawarstwiło się u ciebie:-( nie zazdroszczę :no:Zdrówka dla Michasia Po kuracji nie będzie nawet żladu po tym paskudztwie. Jak wizyta u onkologa?
Przyszlirodzice ej babko bierz się zapisanie:tak: im szybciej się za to weżmiesz tym lepiej dla ciebie Poza tym chcę tu świętować czyjegoś mgr-a Pewnie przypomnę sobie stare dobre czasy;-)

Cześć dziewczyny!:happy:
Pediatra przepisała Michałkowi dwa antybiotyki: pierwszy to Klabax, który ma brać 7 dni co 12h; drugi to Sumamed, który jest na 3 dni - raz dziennie niby działa przez tydzień...
Zobaczymy... Oby cholerstwo dała się wytępić!:wściekła/y:

A tak poza tym, to Michaś woła do toalety, ale to tylko gdy on chce usiąść sobie na sedes, a nie gdy ja chcę… Myślę, że jak trochę nad nim popracuję, to wejdzie nam to w krew i będzie choć z jednym lżej.:sorry2:
Jeśli chodzi o przedszkole, to Michałek uwielbia tam chodzić. Dwa razy nie trzeba powtarzać by się ubierał i chętnie zostaje. Wystarczy ubrać kapcie już go nie ma – buziak, papa i mogę sobie iść.:-D Niestety wszystko co fajne szybko się kończy.
Martynka coraz fajniejsza… dużo gaworzy i zaczyna bawić się gryzakami, ale tak ogólnie, to grzeczna. W nocy budzi się mniej więcej 2-3 razy. Pobudka standartowo o 7 zarówno Michaś jak i Martynka.:tak:

Ania31 – jak tam Kuba się miewa? Jak wyniki z przedszkola – mam nadzieję, że się udało i został przyjęty!? A co z pracą – oddzwonili? Kiedy chłopcy mają egzaminy, czy już po?
anna ajra Dzis wróciłam własnie od lekarza tym razem byłam z Kubusiem goraczkuje od czwartku tzn taki stan podgoraczkowy dzis okazało sie ze gardło i moze zapalenie przewodu moczowego dostał leki i mam nadzieje ze pomogą bo ja juz naprawde nie mam sił.:no: Jak nie jeden to drugi choruje zwariowac idzie.:-:)-(
Widze że u Ciebie tez codziennosc Ja zapisałam Bartka do przedszkola czekam na wyniki zapisu czy dostał sie czy nie:tak:CV do pracy też złożyłam także teraz czekac i miec nadzieję no i jeszcze Kuba do zapisania do zerówki został ale to tylko formalność:tak:
W ogródku rzeczywiście niedługo zacznie mi sei praca na razie po zimie sprzatam przed domem koszmar mamy psa malamuta i ten z nudów doły kopie :wściekła/y:no i trzeba cos z tym zrobic truskawki czekaja w kolejce a mi czasami dnia nie starcza. Chłopaki maja egzaminy na koniec 6 klasy i z nimi trzeba też posiedzieć pomóc wytłumaczyc jak czegoś nie wiedza.

ciąg dalszy nastąpi :D

Ostatnia edycja:
oliwka 11 witaj ponownie...
Twoje dzieciaczki tez juz urosly :szok::szok::szok:
gratulacje zafasolkowania - a jak sie czujesz ??

kluska to co to robilas ze juz dobilas do 24 :szok::baffled:
a u mnie wporzadku dzieciaczki rosna... i szaleja :-D:-D

oliwka 11 - fajny brzusio ale nie widac nawet ze Ty w ciazy :laugh2::laugh2:

rekinasia a to co sie stalo z tym wypadkiem kto zawinil??
fajny wypad mieliscie az zazdroszcze :tak::tak::tak:

anna ajra gratki dla Martynki i Tobie z racji kupna nowego autka!!!

anna ajra biedny Michas :-:)-:)-(

anna ajra super ze chetnie chodzi do przedszkola :tak:

no i witam sie
u nas jakos leci...
dzieci rosna
Sewek bardziej rozgadany, Niki bardzo spokojna,
bylismy na szczepieniu i wazy 5,5 kg
mamy skierowanie do logopedy bo ma wiezidelko za krotki
zobaczymy co lekarz powie czy jedziemy do szpitala
czy tez do chirurga to przecinac
a moze nawet nie bedzie takiej potrzeby...
zobaczymy....
poza tym chce zaczac nowy biznes...
tzn makijaz...
uwielbiam to...
wiec mysle ze jak sie to troche rozglosni to bedzie jakis zysk :-D
potem wkleje fotke jaki dzis wykonalam na wesele

no i to by chyba bylo na tyle :tak::tak::tak:

no i tu fotki - nie smiejcie sie

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!:-)

kwiatuszek.pragnetgratuluję narodzin Tymoteuszka!
Cieszę się, że bilans Hani wyszedł prawidłowo mimo że nie chciała współpracować. No i rzeczywiście fajnie, że szczepienie na pneumokoki macie za darmo!
patrysia – niestety nie mogę otworzyć pliku z filmem na facebooku, a z miłą chęcią obejrzałabym, jak Twoja malutka gaworzy.
przyszlirodzice – a co u Ciebie/Was?
ja jestem podczytuje was codzien ale nikt nic nie pisze watek nam umiera:(
przyszlirodzice – o rety! Straszne… jak malutka się czuje?
dziewczyny dzis normalnie dla mojej Amelki piatek 13 wylala na siebie gotujaca zupe:(
na szczescie ma tylko lekko poparzone raczki na brzuchu nic nie ma, bo szybko ja do wanny i pod zimny prysznic wzielam dopiero po chwili zobaczylam ze raczki tez ma poparzone. Skonczylo sie na pecherzach na raczkach brzuszek czysty na szczescie mamy smarowac i robic opatrunki i do kontroli po swietach... ehhh ale mialam stracha masakra bidula moja :( potem sie chyba ze 4 razy jeszze walnela normalnie pecha dzis dziecie ma :(
Ania31 – właśnie doczytałam, że chłopcy mieli już egzaminy – 08 kwietnia – jak im poszło? Kiedy wyniki będą?
Zytka – mam nadzieję, że się niebawem odezwiesz i napiszesz, jak się odnaleźliście w nowym domku.
Moje drogie,nie gniewajcie się,że się nie odzywam,nawet nie zaglądam:-(Od soboty mieszkamy juz na swoim:biggrin2: Jeszcze tylko dziś mam internet,bo jestem w starym mieszkaniu by posprzątać przed oddaniem kluczy. Po świętach bedziemy załatwiać neta.... i nie tylko :) Marcelinka jest zdrowa,przyzwyczaja sie do nowego domku-ciężko nam to idzie... O tym później.
oliwka_11 – witaj kochana po dłuuugiej przerwie! No i gratuluję fasolki! Widzę, że termin na 29 września… szybko zleci. Jak się czujesz?
Widzę, że Oliwia i Bartuś świetnie się rozwijają – oby tak dalej! Super!
cloe, Ania31 – jak zdrówko dziewczyny?
Kluska79 - Ty piracie drogowy...!!! No to ładnie... załatwiłaś się na cacy. Pękam z ciekawości za co dostałaś punkty karne!? Trzymam kciuki za egzamin.
Jak tam przedszkole? Zapewne ruszyły już zapisy...?
A sprawa z zębem, owszem - załatwiona oczywiście prywatnie. Dzięki za pamięć.
Codziennie prawie czytam tylko pisać mi się nie chce.
Przedszkole się rozwija, coraz więcej dzieci, za tydzień rusza reklama na telebimie w centrum Katowic:biggrin2:.
anna_ajra- jak dzieci? mam nadzieję ,że już lepiej. Jak tam sprawa z zębem? załatwiona?
Przekroczyłam sume 24 punktów karnych i musze zdawać ponownie egzaminy na prawko:wściekła/y:, jestem wściekła i troche się boję:-(
oliwia_11 – widzę, że jesteś stworzona by rodzić dzieci – brzuszka wcale nie widać. Masz piękną figurę po urodzeniu dwójki dzieci.
Kluska79 – i na co zdecydowaliście się w Warszawie.
Rekinasia – jak to wypadek samochodowy?! Co się stało???!!!
Mam nadzieję, że razem z poprawą pogody wrócisz szybko do zdrowia – w końcu, ile można… Dbaj o siebie i zdrówka życzę!
cloe – do onkologa idę z maju. Napewno napiszę, co stwierdzi.
patrysia – nie ma się z czego śmiać… bardzo ładny, modny makijaż! Przydałby się jakiś fajnutki salon i mogłabyś robić paznokcie, makijaż itp.
Daj znać, co powie logopeda!

Udało się odpisać (kilka podejść i jest)!
Pozdrawiam Was cieplutko :*

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,
to nowe forum zniechęca mnie do pisania, ile razy bym się nie zalogowała, zawsze przed wysłaniem postu każe mi się zalogować, po czym post znika :wściekła/y::wściekła/y:poza tym jest dla mnie mało czytelne
co do wypadku, to wpadłam w poślizg przy wyprzedzaniu, trafiłam na oblodzoną powierzchnię i jak dodałam trochę gazu (wyprzedzałam tira), to koła zabuksowały i praktycznie nie miałam kontroli nad pojazdem, odbiłam tylko kierownicą, bo z naprzeciwka jechał samochód i tym sposobem wróciłam na swój pas, ale nas obróciło i wpadłyśmy do rowu
Ania_ajra przestraszyłaś mnie chlamydią - w jaki sposób pobierali materiał do badania? krew czy na pałeczkę do wymazu? Igi też ostatnio dość często jest zakatarzony i pokasłuje, ale składałam to na karb przedszkola, tzn. dużo dzieci, zarażają się nawzajem etc. Taki nowy bialutki ząbek robi niesamowite wrażenie :-D
Patrysia makijaż fajny :) ile za coś takiego mogłabyś brać? mnie na ślub malowała wizażystka - mogłabyś iść w tym kierunku, bo wszystko co ślubne, kosztuje więcej :-D fryzura, kwiaty etc.
Przyszlirodzice faaaajnie jest mieć taką gadułkę, Igi też dużo nawija :-)
Kluska jak weekend w Wawie? pogoda była nice, my się tym razem wybraliśmy w niedzielę do parku Morskie Oko, wkleję później fotę Igora, który zrobił scenę, jak wyjeżdżaliśmy z placu zabaw :)
Cloe szkoda, że tak daleko, też mam ochotę poimprezować :))))
Zytuchno odezwij się....

anna ajra chłopcy wyniki maja 28 maja wiec jeszcze czekamy Kuba do zerówki przyjety dostalismy wykaz potrzebnych rzeczy i podreczników czekamy jeszcze na wiesci co z Bartkiem jego przedszkolem.Ja juz wyzdrowiałam ostatnio szaleje na dworzu z chłopcami ciagle cos w ogrodzie do zrobienia czasami mam dość:( Lekarstwa pomoga moje brały Sumamed swietny syrop i trzymam kciuki za kuracje antybiotykowa oby szybko pomogła:) Kuba czuje sie świetnie to była wizyta kontrolna jest na lekach ale jest ok odstawiliśmy wziewy:-D
patrysiu zdolna z Ciebie Kobita:):) Pomysl o czymś swoim jak pisze rekinasia:)

Cześć dziewczyny!:-)
Ale było dzisiaj pięknie… słonecznie i cieplutko. Teraz przechodzi burza i strasznie leje.
Byłam dzisiaj z dziećmi na długim spacerze w leśnym parku z placem zabaw. Było dużo dzieci, więc Michaś był zadowolony, bo do przedszkola już nie chodzi.

Rekinasia – owszem, nowa szata forum niezbyt zachęca, ale to kwestia przyzwyczajenia i chęci:wink:. Może powinnaś kopiować treść, którą napiszesz nim się zalogujesz(?) – wówczas niczego nie stracisz.
Co do wypadku, to brzmi strasznie! Zaliczyłaś rów…:szok:
Mam nadzieję, że wyszłaś bez szwanku, ale samochód zapewne do kasacji? Sama jechałaś??? Kiedy to było (pewnie zimą)?:baffled:
Jeśli chodzi o Chlamydię, to owszem – początkowo też się przestraszyłam. Obecnie jestem już spokojniejsza i znam powód dla którego Michaś tak kaszlał. Myślę, że teraz będzie już tylko lepiej… Najgorsze w tym wszystkim jest to, że żaden lekarz nie zlecił mi tych badań:wściekła/y: lecz przepisywał stosy syropków, a nawet podejrzewał alergie. :crazy:
Uwierz mi, że nerwowo wysiadałam, gdy słyszałam jak Michał (znowu) kaszle… ile można? Tym bardziej, że często odwiedzaliśmy pediatrę lub on nas.
Dopiero panie w przedszkolu powiedziały, że jeden chłopczyk ma, no i tak się zaczęło… Dobrze, że rodzic tego dziecka się przyznał – chwała mu za to!
W każdym razie Chlamydię stwierdza się na podstawie wymazu z gardła, ale my zrobiliśmy to na podstawie krwi z palca. W laboratorium sprawdzają czy w osoczu znajdują się dane przeciwciała. Na wymaz z gardła musielibyśmy jechać do Wrocławia, a tak to zrobiliśmy to na miejscu. Teściu został z Martynką.
Ania31 – więc Kuba idzie do zerówki… mmm:-D… Pewnie się cieszy?! Daj znać, gdy Bartusia przyjmą do przedszkola.
Wow, będziesz miała wolną chatę…:-D co Ty będziesz wówczas robić, jak dzieci nie będzie? :-p
A na co jest ten Sumamed? No i miło słyszeć, że alergia Kuby odpuściła.:yes:

Pozdrawiam!

a oto i mój uszczęśliwiony perspektywą powrotu do domu syn :-D do tego był okrzyk "domku nieeee!!!" biedactwo :)

nasze 004.jpg

reklama
Do góry