reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

przyszlirodzice – miło słyszeć, że malutka robi tak duże postępy! A co do mówienia, to pamiętam, że Amelka najszybciej zaczęła mówić i to trudne słowa. Przypominam sobie słowo „czekolada” choć nie pamiętam ile ona wtedy miała, ale wiem, że była jeszcze malutka.
Powiedz mi co odliczasz na zielonym suwaczku z kotkiem? Jeszcze 9 dni i się okaże – co takiego?!

reklama
przyszli rodzice trzymam kciuki:-)

anna ajra super że dzieciaczki lepiej i dla Michasia brawo z postępów:tak:

a u nas po malutku M we wtorek wyjeżdza na 2 miesiace z jednej strony boje sie jak sobie poradze ale z drugie i tak go nie ma całymi dniami wiem jakies oparcie mam bo jednak jest wieczorami a tu zostane sama mam nadzieje ze chłopcom (całej czwórce) nie odbije i nie wysla mamusi na leczenie:-):tak:Pogoda troche sie zepsuła nie bardzo żeby wyjsc z nimi na podwórko i siedzimy w domu i wymyślamy jakies zabawy

Pozdrawiam Was

anna ajra
jak chcesz zobaczyc film na facebooku to musisz sie tam zarejestrowac...
wtedy go zobaczysz :tak:
a co do makiajzu to otwieram swoj salonik w domku
zobaczymy czy interes sie powiedzie
dalam juz reklame na nk :tak:

rekinasia
probuje sobie wyobrazic ten wypadek - masakra... dobrze ze Wam nic nie jest:tak:
a co do saloniku to otwieram
zareklamowalam sie juz tak skromnie na nk :-D:-D:-D:-D

Ania31
no to za niedlugo wyniki chlopcow! A od kiedy Kuba idzie do zerowki ? a co z Bartkiem?

rekinasia
zdjecie bomba jaki on slodki !!!

anna ajra
co do malutkiej bardzo spokojna, Sewi nia zauroczony no zyc nie umierac...
bardzo mi pomaga! nie myslalam ze bedzie taki pomocny - jestem dumna z niego:-)

Ania 31
no to teraz masz sporo wydatkow

zytka
fajnie ze mala wola siusiu gratki, gartuluje juz zamieszkiwania na mieszkanku, my tez mamy wezel cieplny pod soba, ale w sumie mnie to jakos nie przeszkadza :-)

kwaituszek
gratki dla Ciebie i Tymoteuszka...
dacie rade :tak:

najka
gratulacje!

kwaituszek

... kazdy maluch jest inny... coz probuj na kazde sposoby... :tak:
trzymam kciuki za nastepna wizyte oby bylo ok

witam u nas dziewczyny
wprawdzie troche dlugo tu ne zagladalam
ale az wstyd sie przyznac - zapomnaialm :zawstydzona/y::-(
ale juz jestem na biezaco :-D

a co u mnie ?
Sewi jest bardzo dzielny, rozgadany i wogole jestem z niego dumna
moge na niego liczyc!
kiedy Niki placze pierwszy startuje do niej bierze smoczka i daje jej do buzki a jak ona placze jeszcze to siada przy niej i mowi "ciiiiiiiiiiiiii Nikolka spokoj" hehe
smiechu czasem co nie miara :-D:-D

poza tym Sewi teraz chory lekarz powiedzial ze ma strasznie zapchane drogi oddechowe - w poniedzialek do kontroli..
jest na antybiotyku i zaraz dostal zastrzyk...
poki co Niki ma narazie tylko katar i oby tak zostalo bo odkad sie urodzila to ani razu chora nie byla tfu tfu tfu :tak:
Jest bardzo spokojna, slicznie gaworzy i na ostatnim szczepieniu wazyla 5,5 kg czyli teraz bedzie cos kolo 6 kg moj pulpecik :-)

wogole to dzisiaj w nocy obudzialm sie z taki nawalem w jednym cycku ze az mi zyly pulsowaly - ostatni raz taki nawal mialam zaraz po tym jak ze szpitala po urodzeniu Niki wrocilam do domu... :baffled: maly glodomor z niej - ostatnio nabrala mi tkiego apetytu... fajnie przynajmniej wiem ze zdrowa!

aha no i rozpoczelam biznes...
znaczy sie dopiero zaczynam...
reklamuje sie na nk...
mysle ze cos to da... juz mam zapisy na 2 terminy na makijaz a paznokcie dopiero bede robic jak kupie zele... i zrobie zdjecie :)

no troche sie rozpisalam bedziecie mialy co czytac ... :-p:-p:-p
buziaki ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Patrysia dzięki! Widzę, że sobie świetnie radzisz, fajnie, że mała taka spokojna i Sewcio pomocny:-) Powodzenia w biznesie!
Ania31 masz takich fajnych synków, że na pewno razem dacie radę!:tak:
Przyszli rodzice trzymam kciuki i przesyłam fluidy!~~~~~~:-)
Ania ajra Ty do pracy wracasz od września, a ja od pracy niedługo odpocznę z chęcią:-) Będziecie szukać opiekunki dla córeczki niedługo?
Mam termin na 10 listopada. A czuję się już lepiej, mdłości ustępują, ale szybciej trochę się męczę i po paru godzinach w szkole mam trochę dość. Ewunia chodzi do klubu przedszkolaka 2 razy w tygodniu, wcześniej była zdrowa, a ostatnio chyba właśnie z tego klubu przyniosła już dwa razy jakieś wiruski. Na szczęście obyło się bez antybiotyków.
Uleńka to nieźle, że Gabrysia już nawet śpi bez pieluchy. Myślałam, że na to jeszcze trzeba ładnych kilka miesięcy poczekać. Może niedługo na spacery przestaniemy zakładać, a potem o nocce pomyślimy. Tylko troche mi się to nierealne wydaje, bo Ewcia całą noc śpi, a rano pielucha napompowana...
Pozdrawiam Wszystkich!

halo;]
my tez dziws mamy 1 noc bez pieluchy cale szczescie ze podscielilam ceratke bo mala nie zdazyla w nocy i popuscila troche na lozko ale reszta wyladowala w nocniku. A spalismy bez pieluchy bo sie zbuntowala wieczorem i nie chciala zealozyc w sumie tomjuz sama krzyczy ze nie chce bo jest duza i ma majtki :) jaka jestem z niej dumna
:)

dzieki dziewczyny za kciukasy :) ale jakos znow 8 cykl jestem przekoana ze nic z tego :(

Hej pamietacie mnie jeszcze?:zawstydzona/y:Przepraszam ze tak długo nie pisałam ale jakos mi było głupio do was napisać po takiej długiej przerwie. Dopiero zobaczyłam posta Ani. Wiec jestem:-)Wypadłam z obiegu choc czasem wpadam was poczytać.
U nas troche kiepsa sytuacja finansowa, choc powoli sie klaruje na lepsze. Maz cała zime siedział w domku wiec wiadomo tata w domu ale finanse hmmm. No ale dzieci za to odpukac całe zdrowe tylko jakies katarki. Mateuszek odpukac cała zime nie chorował ale chyba tylko dzieki diecie bezmlecznej cały czas jest na pepti. Martwi mnie że nadal bardzo malutko mówi tylko czasem tata mama dada titit to auto, jade, siedze, mnim mniam to cały jego repertuar. Bo fizycznie to przerasta nawet najstarszego syna, włazi wszedzie gdzie sie da dobrze ze zyrandol jest tak wysoko:sorry2:Siusu nie ma mowy nie woła i nie ma zamairu, nocnik to wróg nr jeden nawet usiaśc na niego nie chce.
Miłoszek to najgrzeczniejsze dziecko jakie istnieje na ziemi, jest kochany mój skarbek najmniejszy. Ma juz osiem i pól miesiaca siedzi ale jeszcze z siadaniem słabo, poza tym jest bardzo pogodny i bezzebny. Ja sie odchudzam bo został mi niezły balast po ciązy
Aniu PR czy ja dobrze widze starasz sie o dzidziusia? Trzymam mocno kciuki.
Pati Anna-ajra wasze maluszki juz takie duze jak ten czas szybko leci. Margaritka odzywasz tu sie jeszcze??Gosiu jak dzieciaczki tez mam nadzieje ze w tym roku wiecej u was zdrówka. Uleńka pozdrawiam.Rekinasia:-)Ania31:-)Wszystkie was serdecznie pozdrawiam
A u mnie za tydzien komunia mojego najstarszego synka. Niestety bedzie dość smutno bo dzien wcześniej mąż wyjeżdza znów za granice.

no kasiu w koncu jestes:) cieszcze sie ze chlopcy zdrowi ;]
a co do mateuszka nie przejmuj sie przyjdzie na niego czas i jak zacznie nawijac to bedziesz miala dosc;p u nas na topie jest tylko mama to mama tamto mama nalej mi pic
o tacie niem a mowy uparla siei ciagle tylko mama a tata jest nioedobry ehhh nie wiem juz jak ja do niego przekonac ale wychodzi to ze M sia malo nia zajmowal- nie wychodzil na spacery tylko kazal dziecku najlepiej spac caly dzien dziewczyny poradzcie mi jak przekonac ja do taty ehhh moze niech ja gdzies zabierze sam na jakis plac zabaw, sale co o tym myslicie i moze zobaczy ze z tata tez moze byc fajnie....
no to sie wam pozalilam

reklama
U nas tata tez kiedys był niedobry pomogło ....... rozstanie. Teraz tata gdyz przyjezdza jest najkochanszy mama jest wtedy bleeeee. Ale napewno znajdziesz lepsza metode bo tej nie polecam za bardzo.Wsólne spedzanie czasu moze byc forma terapii, a ty przy okazji odsapniesz

Gapa, Zytka najlepsze zyczenia urodzinowe!!jestes tu jeszcze??

Ostatnia edycja:
Do góry