reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witajcie:-)
Bylam dzisiaj u gina
z dzidzia wszystko ok serduszko ma zdrowe, sa dwie nerki, zoladeczek tez jest, struktury mozgu prawidlowe no poprostu rewelka:laugh2::laugh2:zdjecie z usg no super
widac buzke oczy nosek usta - jestem zachwycona
mala ma juz 529 g a ja przybralam od poczatku 5 kg czyli waze 52 kg:tak:

to juz chyba na tyle jak narazie bo maly nie daje mi spokoju :wściekła/y:`
odpisze jak bedzie spal :tak:

reklama
patrysia- fajnie ze Z Nikolka ok:)
ania- M teraz zmienil zdanie i chce ale teraz ja mam watpliwosci bo wiecie nie wiem co bedzie z mala jak bedzie trzeba z nia isc na ta operacje/zabieg czy na jakies badania to jak ja w ciazy pojde albo potem czy ona da rade sam z maluszkiem

Ostatnia edycja:
dziewczyny weszlam tylko na chwile
jak maly pojdzie spac to moze uda mi sie wejsc na dluzej
ale chcialam Wam przedstawic moja juz 22 tygodniowa Nikolcie
22tydzien0044916009.jpg

dobra zabieram sie do zaleglosci :-D

Ania 31 - szkoda ze egzamin oblany ale sama wiesz ze nie bylo tak latwo myslec o synku i zdawac ... mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda - kiedy nastepne podejscie??
mnie rowniez ulzylo ak przeczytalam ze nie ma zadnych zmian patologicznych - ciesze sie razem z Wami :tak:

przyszlirodzice to roznie bywa jak wstanie dostanie kakao albo kaszke do picia.... potem roznie albo parowke na goraco albo kanapki (ostatnio robie mu pociagi i zjada z mila checia - tzn kroje mu na kosteczki i ukladam a potem mowie mu ze pociag jedzie i ma otworzyc buzie i zjesc :sorry:) smakuje mu rwniez jajko - bez zoltka - jakos nie przepada, ale ostatnio zajada mi sie makrela wedzona :laugh2: smakuje mu bardzo - musze przed nim uciekac bo zjada mi doslownie wszystko nawet i sledzia w zalewie octowej :szok: ale on iwecznie glodny chodzi :tak:

kwiatuszek.pregnat dawno Cie nie bylo napisz lepeij co u Ciebie ?? Jak zdrowko ??

zycia jak dobrze ze bagaz sie odnalazl od razu lepiej... no ale wiadomo no bez tych przygod by sie nie obylo :sorry: szkoda ze rodzicom wlamali sie do auta ale na szczescie nim nie odjechali :tak: i super ze bawiliscie sie na weselu - mnie tez sie jakas taka imprezka marzy ale narazie nikt nie ma zamiaru sie chajtac :confused2: zagladaj czesciej do nas :-)

przyszlirodzice co do nadzerki to mialam dwa razy, raz za panne - wyleczona tabletkami a drugi raz po porodzie ok 6-7 tyg po porodzie tym razem mialam laserowo wycinana - nie bolalo ale bylo dziwne uczucie :confused2: zatem kochana wiesz radze zajsc do lekarza jak najpredzej i ja wyleczyc bo nie wiadomo co potem moze sie z tego wykluc a lepeij jak bedziesz miala to z glowy :tak:

Gosia no to sie pewnie wybawilas za wsze czasy :tak::tak::tak: no a Jas musial to chyba przezyc :tak:

Anna ajra zdrowka dla m - oby mniej takich zwolnien i tak nie przyjemnych sytuacji zdrowotnych a co do m bedacych na L4 to wiem - ostatnio sama przez to przechodzilam :confused2: :-D
pytasz ile wazy maly - okolo 10-11 kg nie wiecej :no:

patrysia- fajnie ze Z Nikolka ok:)
ania- M teraz zmienil zdanie i chce ale teraz ja mam watpliwosci bo wiecie nie wiem co bedzie z mala jak bedzie trzeba z nia isc na ta operacje/zabieg czy na jakies badania to jak ja w ciazy pojde albo potem czy ona da rade sam z maluszkiem

pati sliczna ojojoj az sie rozmarzylam;]
no wiesz warto sprobowac hehe, ale to decyzja nalezy tylko i wylacznie do Was... musicie zrobic plusy i minusy :tak: a z mala bedzie wszystko wporzadku - zobaczysz...

No ale dziewczyny zapomnialam Wam dzisiaj powiedziec ze maly wylal na siebie cala kawe :szok::szok::szok: poczawszy od glowy po sam dol.... :szok::szok:
zaraz lecialam z nim pod wanne i moczylam go zimna woda... chociaz kawa nie byla taka goraca juz bo ja daje duzo mleka z lodowki no ale co by bylo gdyby... :szok:
Tylko sie przestraszyl - sladu zadnego nie ma wiec jest ok :tak:
ale mi tez napeedzil strachu a poszlam tylko wyplukac jego nocnik bo narobil co nie co :sorry2::eek::no:

zauwazylam ze Sewek ma na posladkach takie czerwone suche miejsca ... - oooo jak siada sie na nocnik i potem ma sie takie odbicia to dokladnie w tym miejscu i teraz nie wiem z czego to jest :eek: cz z tego siadania na nocnik a jest po kazdym jego zalatwieniu myty, czy moze od kakao - bo jest uczulajace :eek:
smaruje mu to alantanem i ma to juz lepsze ale gdybym go nie smarowala to pewnie porobily by sie z tego pekniecia :confused2::oo2:
co sadzicie o tym dziewczyny???

reklama
Aniu musicie o tym porozmawiac :tak: zadecydujecie i jak co to zaczniecie staranka... my jak co dopingujemy :laugh2::laugh2::laugh2:
zwykle nocnik po samych siuskach oplukuje natomiast po kupce myje plynem do naczyn :tak:

Do góry