reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

ja sie juz zegnam - ide spac bo juz zmeczona jestem tym siedzeniem...
jutro sprzatanie wiec tzra sie wyspac zeby miec sily...
obiad juz mam iwec nie gotuje :laugh2:

dobranoc ;-)

reklama
byc moze od plynu do naczyn a moze po kakao nie mam pojecia
no teraz wlasnie on chce i mowi ze jakos da rade i ze jakos to bedzie ale ja sie boje co z Amelka dalej bedzie

Cześć Dziewczyny!

Moja Marcelka to kosmitka:-D Nie śpi w dzień,a wieczorem nie mogę jej zagonić do śpiochania:szok: Skąd ona czerpie energię?! Wczoraj zasypianie zajęło nam 45 minut,dziś trochę krócej,ale ja juz prawie zasypiam -a ta ciągle na wysokich obrotach:-D
Dziś u nas zimnisko było straszliwe i padało:-(Rozpieścił nas pogodą ten wrzesień i teraz ciężko sie przestawić:sorry: Byłysmy jednak na krótkim spacerku nawet 2 razy!:-p
Jutro jedziemy do teściów na weekend,więc czeka mnie jeszcze pakowanie,którego nienawidzę:no:

Gosia-ciesze się że i Ty się wybawiłaś na weselu:tak:Ale te nasze miśki to są do nas przywiązane co? U nas po powrocie było tak samo.... Wy jeszcze 2 wesela do obtańczenia-no nieźle!:-)

przyszlirodzice- ja też bym najpierw zaleczyła:tak:Fajnie,ze M przemyslał i chce druga dzidzię:-) A z Amelką będzie dobrze,nie martw się na zapas:tak: A co do jedzenia u nas to śniadania i obiad ok,natomiast kolację moje dziewczę by najchętniej wyeliminowało:-D Mleko modyfikowane i kaszkę odstawiła sobie już dawno temu:-(

Anna_ajra-o kurcze to niewesoło z tym kręgosłupem u Adama:sorry: Szybkiego powrotu do formy!:tak:
Fajnie że Michaś zajada pełnoziarniste pieczywko,u nas to kiepska przeprawa:-( Ja tez chciałabym,że Marcelek zjadała więcej,ale co zrobić-nic na siłę przecież;-)
Aniu niestety nie wiem ile Marcelinka teraz waży,ale jutro to sprawdzę:tak:

Patrysia-Nikolka superasta!:-)Jak to fajnie,że teraz jest taka możliwość podejrzenia maleństwa w brzyszku tak dokładnie nie? Cieszę się,że rozwija się prawidłowo no i Tobie pozazdrościć takiej wagi!52 kg w ciązy-:-D
To Sewcio niezły agent!Musieliście się nieźle oboje wystraszyć,dobrze że nic się nie stało. My od samego początku stawiamy gorące napoje wysoko na komodzie,nawet gości na to wyczulamy-trudno ja za dużo sie naoglądałam poparzonych dzieci w pracy:-( Choć wiem,że nie ustrzeże sie dziecka przed wszystkim i wszystko sie może przecież zdarzyć...Oby nie!!!
A co do uczulenia,no to właśnie Marcysia od paru dni ma wysypkę na nóżkach,lewej rączce i po lewej stronie brzuszka-dziwne że tak jednostronnie:sorry: Odstwiłam jej też kakao i mleko w ogóle i czekam. Wyrzucam sobie,że może za wcześnie jej zaczęlam podawać takiego zwykłe mleko:-(Ale tego modyfikowanego nie chciała prawie wcale,więc jak zasmakowała w kakap to ja byłam cała happy,a tu masz! Mam nadzieję,że to jej szybko przejdzie i pewnie spróbujemy od nowa...

Rekinasia,Margaricia-gdzie Wy moje drogie?

Spokojnej nocki Dziewczyny!

patrysia - może to jest rzeczywiście uczulenie, choć najlepiej byłoby spytać pediatrę. Nie sądzę, by to było od nocnika. Moja mama i teść mają egzemę, także też się obawiam o Michasia...
Martwi mnie to, że gdybyś tego nie smarowała, powstałyby pęknięcia...:-(
zauwazylam ze Sewek ma na posladkach takie czerwone suche miejsca ... - oooo jak siada sie na nocnik i potem ma sie takie odbicia to dokladnie w tym miejscu i teraz nie wiem z czego to jest :eek: cz z tego siadania na nocnik a jest po kazdym jego zalatwieniu myty, czy moze od kakao - bo jest uczulajace :eek:
smaruje mu to alantanem i ma to juz lepsze ale gdybym go nie smarowala to pewnie porobily by sie z tego pekniecia :confused2::oo2:
co sadzicie o tym dziewczyny???

witam wieczorowa pora
maly juz spi
ja w nie za dobrym humorze :confused2:

ale ciesze sie z jednej rzeczy bo bylismy dzisiaj w media i kupilismy dzis kuchnie Amica za 818 zl bo maja do jutra bez Vatu na duze AGD :tak: a oplacilo sie :tak:
jest koloru srebrnego - wprawdzie nie taka jak marzylam ale dobre i to na sam poczatek :tak:

przyszlirodzice - decyzja juz nalezy do Was :tak:;-) napewno zrobicie co bedzie sluszne :tak:

zytka
- no to faktycznie powera ma niesamowitego...
Sewek by nie wytrzymal tak bez spania... oooo nieeeeee :no: juz sobie wyobrazam co by sie dzialo :sorry:
u nas tez na dworze zimno i rowniez zaliczylismy spacer nawet dlugi spacery :tak:
zdjecia popstrykane :tak:
No a co do kawy to kubek byl na klimatyzacji a ona stoi na drwnianym podescie.... (sewek nie umie wejsc na to) i musial go poprostu zaciekawic :confused2:
No a te plamki kurcze a moze faktycznie od mleka w kartonie - tez o tym myslalam - no ale Sewek lubi mleko i kaszke - narazie tylko kaszke pije i zobacze czy od tego a jak nie to przejde sie do lekarza :tak:

anna ajra - no wlasnie tego tez sie \balam ze potem powstaly by rany ktore by go szczypaly czy gorzej... :-(
narazie smarujemy kiedy trzeba.... alantan to dobra masc i na wszystko mu pomagala wiec mysle ze tym razem tez szybko mu przejdzie bo kiedys juz tez to mial ale mniejsze :confused2:

Hej ja na chwilę - i zmobilizowałam się do skrobnięcia paru słówek...

Zytka - u nas Mikołaj też nie śpi ostatnio całe dnie.... i na wieczór ma energię... Mówić ci z kosmosu... nasze dzieciaczki absorbują ją przez skórę...

Patrysia - to super - czyli niedługo przeprowadzka :-D

Anna-A - a gdzie zdjęcia Martynki ? :-) czy ominęłam je ?? A ty teraz na zwolnieniu czy jeszcze lekcję prowadzisz ?

Pozdrawiam

U nas nie za ciekawie. Od piątku Oliwierek jest chory. Temp boli go gardełko i w ogóle strasznie grymaśny jest ale czego sie dziwić skoro cały obolały narzeka na główkę, ząbki, ręce nózki wiadomo jak to jest...tak mi go szkoda. Teraz śpi maż Amadeuszka zabrał do swoich rodziców żebym mogła odsapnać. A ja zamiast odpoczywać wypucowałam mieszkanie ja nie wiem co ze mna jest nie tak :eek:
Po za tym pogoda straszna zimno jak w środku zimy tylko żniegu brakuje a jeszcze tydzień temu na krótki rękawek się wychodziło spacerować :confused2:

Anna_ajra Oliwierek na ząbek żadnego antybiotyku nie dostał tylko mam mu przepłukiwac po całym dniu przegotowaną wodą tą dziórkę taką specjalną strzykawką . Wybacz ze pytam ale czego uczysz? bo jakoś mnie omineła ta informacja ;-)

Zytko Myszko ja Wam szczerze współczuję gdyby mi Madi nie spał nic bym w domu nie zrobiła całe szczęście ptrzesypia 3 godziny co dzień i na nocke zapada ok 21 więc mam złote dziecko :-D Oli mając 3,5 roczku tez raz w tygodniu jeszcze podsypia :tak:

Patrysiu
po pierwsze śliczna Nikolka po drugie Bogu dzięki że kawa nie była wrządkiem

Przyszlirodzice bo z tymi facetami to już tak jest mój niby chce te córę w zasadzie juz nawet nie chodzi o córę a o sam fakt trzeciego dziecka a teraz gdy Oli jest chory i taki piskliwy zarzeka sie jakoby chciał w najbliższym czasie kolejne ma dość tak tak a świstak siedzi i zawija :-p :-pzache mu się jak już wszystko wróci na dobre tory ja sama czasem mam dość ale ktos tu musi trzymac ręke na pulsie :-D

reklama
Do góry