reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-)
Michaś śpi więc mam chwilkę by poczytać, co nowego u Was.
Dziewczyny, zaczęłam odczuwać ruchy maleństwa!:-D Już od dobrych dwóch tygodni, ale jakoś zapomniałam Wam się pochwalić:zawstydzona/y:… Czas szybko leci a tą ciążę odbieram zupełnie inaczej niż poprzednią. Nie ma czasu na wylegiwanie się i głaskanie po brzuszku:rolleyes2: – ciągle w biegu.

Byliśmy przedwczoraj całą trójką (czwórką) na szczepieniu. Na szczęście mąż nie pozwolił mi iść samej z Michałkiem. Mały strasznie się szarpał i wyrywał, nie wspominając o histerii.:no: Jak pamiętacie (…) nie szczepimy go szczepionką skojarzoną, tylko klasycznie.
Mam wrażenie, że im starszy tym gorzej będzie. Już w gabinecie u pani doktor się zaczęło… nie chciał się dać zmierzyć, osłuchać, czy zważyć (waży 11,4kg). Już drugi raz mały miał przeczucie, że będą kłuli… och..:unsure:

Zytka – witaj po urlopie!
A jak Twoja pierś, co po odstawieniu Ciebie bolała?
Widzę, że nie dość, że zaliczyłaś kosmetyczkę (all-inklusive), to jeszcze fryzjera… mmm!
Syneczki2 – ja też za pierwszym podejściem dałam sobie spokój z nocnikowaniem, bo było tak jak u Ciebie. Myślę, że na wczasach też nie było sensu. Obecnie nauczamy Michałka zasypiać samemu i nawet dobrze nam idzie. Obecnie wprowadzam nocnik i niebawem myślę odstawie smoczka do snu.
przyszlirodzice – jak zdrówko Amelki? Co do przywiązania Michałka, to obecnie jest na etapie przylepiania się do taty – czyli odwrotnie jak u Ciebie. Myślę, że to przez wspólne wczasy i moją ciążę.
Zamówiłaś upatrzone mebleki? Jak postępy w remoncie?
Rekinasia – w takim razie musicie chyba zaplanować towarzystwo dla Igorka…
Rekinasia pisze:
Ania_ajra tego mi właśnie tutaj brakuje - koleżanek z dziećmi w podobnym wieku, Igi nie ma rodzeństwa, chciałabym, żeby chociaż miał jakieś towarzystwo
Pobudki o 6 rano… uff… oby mój mały nie wziął od Twojego przykładu. Gratuluję wakacji!
Straszne, to z tym wypadkiem-samobójcom… Bardzo współczuję kierowcy!
patrysia – jak się czujesz kochana? Jak brzusio i maleństwo? Odpoczywaj ile się da i dbaj o siebie!
ulenka507 – co nowego u Was?
Gosia 78 – dwie godziny z dziadkami, to jeszcze nie tak długo… ale rozumiem. Mnie/nas czeka w sierpniu pierwsza noc bez Michałka. Jedziemy (70km) na wesele do mojej bliskiej koleżanki. Michaś będzie nocował z teściami! Jak ja to przeżyję????
cloe – ospę!? Fajnie, że macie ją już za sobą. Ja Michałka będę szczepić we wrześniu.
kaskax25 – jak się czujesz Kasiu? Jeszcze dwa tygodnie… przygotowana do rozwiązania? Może dałoby się dogadać z lekarzem prowadzącym, by urodzić, jak Twój mąż będzie?
Na szczęście Mateusz ma się dobrze!
Ania31 – mam nadzieję Aniu, że pogoda u Was i humor się poprały.

Dokończę w wolnej chwili!;-)
1117

Ostatnia edycja:
reklama
Aniu motorola k1 ahaaaa już nei jestem sama z tym podczytywaniem sierpniówek :-p
Kasiu ja takie plamki krwi miałam uwaga :-) 3 dni przed porodem Oliwierka :-D
anna ajra ruchy łoooo to juz ciąża pełną parą :-D

Ania- pokoj juz skonczony jak bede miec chwile to porobie fotki i wam sie pochwale mebelki tez juz sa tylko ze czekamy na nowa lawe bo musilama rteklamowac bo dali nam jakas krzywa i poobdzierana grrrrr:angry:

Mam wiesci od Patrysi:
"Hej. Ja tak nie pisze bo ten kolega ma dopiero jutro przyjsc naprawic ten komputer. A jutro jeszcze na panienskie mam isc. Bylam u gina dzidzi zdrowe i duze. Ja mam łożysko przodujące więć ciezko bylo zajrzec na 100% kto tam gosci. Ale na 70 jest dziolszka bo siusiaka nie bylo widac :-D no a ja dalej chora juz mnie to meczy! Co jescze chcialam napisac? Nic nowego sie nie dzieje tesknie za bb i za wami! pozdrow dziewczyny. Za niedługo wracam:-)"

Patrysia trzymam kciuki za dziewuszke oby tobie sie udalo:-D
A mnie cos czysci od rana i sie zastanawiam czy organizm sie czasem nie oczyszcza albo biegunke dostalam:confused::confused:

Kasiu ja tu przewiduje wylot Miłoszka z brzuszka najpierw plamienie teraz kolejna atrakcja no dosłownie jak bym widziała siebie 3,5 roku temu :-D:-D:-D obstawiam że do jutra rana no najpóźniej wieczora będzie po wszystkim :-) która sie podpisuje???????

Patrysiu dziewczynka ;-) gratuluje :tak: ale bierz to z rezerwą ja tez miałam mówione że Amadeuszek to babka i co? pod koniec ciąży mu sie odmieniło a w rzeczywistości tak skrzętnie chował swój skarb ;-)

Aniu Kasia to wie ale gorzej z Miłoszkiem wiec piszemy petycje

Miłosz słonko nasze no popatrz przez pępuszek mamy :-) tata przyjechał nie chcesz go zobaczyć?
Mamie już ciężko, nie chciał byś sie do cyca przytulić?:-)
Zresztą Miłek bez gadania wychodzisz i już trzeba sie słuchac starszych doświadczonych ciotek klotek :tak: no raz dwa trzy i wychodzimy:-D

Anetko mysle ze poslucha i jeszcze dzis zobaczy tate i przytuli sie do cyca:)

helol
mloda wczoraj miala szczepienia i byla marudna wiec ja szybciej wykompalismy i poszla spac o 19 i wstala juz o 6:szok:
Jestem wkurzona na lekarke bo dzis jedzie jeszcze raz na szczepionke przeciw pneumokokom grrrr
A wiec przy ostatniej wizycie zapytalam o szzepionke na meningokoki i mowie jej ze teraz mloda powinna miec ostania dawka przeciw pneumokokom a ona ze na pewneo nie bo jak skonczy 2 lata a teraz ma dostac na menigokoki> mysle sobie no dobra niech jej bedzie choc w ksiazeczce wyraznie napisane ze ostania dawka na pneumo w 16 miesiacu Ale luz. Wykupilam ta na menigokoki no i wczoraj pojechali ja szczepic a co sie okazalo DOKTORKA sie pomylila i ma miec ta na pneumo a ta na meningo schowaja do siebie do lodowki i zaszczepia za miesiac a dzis dostanie ostania dawke na meningo.... ale jestem zla bo nie dosc ze kasy malo do 10go- to musialam teraz jeszcze dokupic ta szczepionke za 270 :szok: a ta za 170 :szok: lezy sobie w lodowecZCE GRRR O ZGROZOOO!
MAM NADZIEJE ZE MNIE ZROZUMIALYSCIE BO TAK ZGMATWANIE NAPISALAM;P

Ostatnia edycja:
Dziekuje dziewczynki jestescie kochane:-D:-DNarazie boli ale nie nasila sie, mam nadzieje ale tez nie nastawiam sie, zobaczymy :sorry2::sorry2:

reklama
Cześć Dziewczyny!

Moje dziewczę śpiocha juz 3 głodzinę!!!Będzie buszowała do późna w nocy-masz Ci los... Juz zdążyłam poprasować,poczytać książkę,ogarnąć z lekka domowy rozgardiasz a Ta śpi:-D Nocki za to u nas ostatnio nienajlepsze to se w dzień odsypia skubaniec:baffled:

Kasiu- i ja lukam na sierpniówki,co by się też dowiedziec jak u Ciebie postępy? Mocno trzymam kciuki i mam nadzieję,że juz za małą chwilkę bedziesz mogła przytulić Miłoszka:tak:

Patrysia- najważniejsze,żeby z dzidzia było wszystko ok,a jak okaże się dziołszka jednak chłopaczkiem to tragedyji przeciez nie będzie no nie?:-DNaprawiaj tego kompa i wracaj czym prędzej!!!

Anna_ajra-moja piers na szczęście ma się juz dobrze i wraca nawet do normalnych rozmiarów:-DPiłam napar z szałwi i odciągałam troszkę mleka i chyba pomogło,ale miałam stracha! Współczuję Wam tych przejść ze szczepieniem:-( Ale moja Marcyśka tez się zrobiła nieufna i na ostatniej wizycie nie pozwoliła się zmierzyć i zważyć i płakała jak ją doktor osłuchiwała...

Ania PR- co by im nie zginęła ta Wasza szczepionka bo dopiero będzie draka:szok: Dawaj zdjęcia mebelków:tak:

Agawa-no witaj kochana!!! Jakfajnie,że się odezwałaś:tak:

Pozdrowionka dla Was wszystkich drogie Mamcie!

Do góry