reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Maminki!

Moje dziewczę wreszcie śpiochnęło to i ja mam chwile:-D

Patrysia-jesteś:-)Dbaj o siebie kochana i o brzucholka z fasolinką. Czy dobrze zrozumiałam,że masz przodujące łożysko? Brawo dla Sewcia za porzucenie pampków:-D

AniaPR-fajnie masz z ta rodzinka na wsi:tak:Ja z rozrzewnieniem wspominam czasy kiedy dziadkowie moi żyli i mieliśmy gdzie spędzać najlepsze pod słońcem wakacje!!A żniwa-to była wielka frajda:tak:

Margaritko-i Ty juz wróciłaś:-)Już ja sobie wyobrażam jak Ci musi byc ciężko...Pakuj to całe swoje towarzystwo i wracajcie!!!!!Przynajmniej ze spotkaniem nie będzie problemu:-D

Kasia-jak dziś u Ciebie,u Was? Myśle o Tobie:tak:

Anna_ajra,Myszka,Rekinasia
-dziewczyny zajrzyjcie na tajny odnośnie spotkania:-)

Buźki dla wszystkich!!!

reklama
E tam Zytka za malo kciuki trzymacie nic sie nie dzieje:baffled:Tzn. boli, skurcze sa ale maly dalej w brzuchu ja juz nie wiem moze ona tam chce na stale zamieszkac:szok::szok:

Cześć dziewczyny!
Zaczęłam 5 miesiąc… ale zleciało…:rolleyes2:
Byliśmy w piątek u mojego gin. Dzidzia zdrowo rośnie i wszystko jest w porządku.:-D Niestety nie można było stwierdzić płci, maleństwo ściskało nóżki.
Wczoraj byliśmy u teściów na działce i ciężko było w te upały wysiedzieć, a dziś deszczowo i Michaś daje w kość…

Syneczki2 – Michaś nie spał jeszcze tak długo! Jego rekord to 9, ale Twój to dał radę!
Z tymi poradami to też się miałaś…
Jak tam oczko Amadeuszka?
przyszlirodzice – jak sobie mąż radzi sam z małą?
Czy lekarka Ciebie przynajmniej przeprosiła za tą pomyłkę? Szkoda słów!
Ale weekend na wsi mieliście z prawdziwego zdarzenia!
patrysia – zazdroszczę sukcesów w siusianu! No i gratuluję ruchów! 70% to całkiem sporo – trzymam kciuki za dziewczynkę! Łożysko przodujące się zdarza, ale to niczego nie przesądza. Oszczędzaj się i bądź dobrej myśli, bo ja jestem!
agawa1 – co nowego u Was!?
Daj znać, bo jeszcze trochę i zapomnisz jakie masz hasło na BB!
ulenka507 – :-)
kaskax25 – trzymam kciuki, życzę lekkiego i pomyślnego rozwiązania! Już nie mogę się doczekać!
Zytka – poczytać książkę… nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taką okazję…? :)
Gosia 78 – cieszę się, że wyjazd do rodziców był udany… szkoda, że były też skutki uboczne :)
Margaritta – widzę, że pobyt w domu, czy PL był udany ;) Oby częściej!

Pozdrawiam Was wszystkie!

Ostatnia edycja:
Patrysiu tęskniliśmy a jak :-) nareszcie wróciłaś do świata ;-)
anna_ajra Ami tyle spał bo na moje oko czuł ze brata nie ma i taka melancholia go złapała. Tego dnia krążył w ogóle po domu jakis inny spokojny, zero uśmiechu, siadał w tych miejscach gdzie Oli zawsze siada, dało sie odczuć ze tęskni a wiedział dzień wcześniej że brata pakujemy. Na drógi dzień juz było ok przyzwyczaił się do nowej sytuacji a jak tylko Oliwierek wrócił taki okrzyk radości z siebie wydał jak jeszcze nigdy brzmiało to tak - Oooooooooliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i pędem co sił w nogach do brata na szyję. Jakie to było wzruszające :-D
Z oczkiem hmmm juz było ok gdy nagle znów i co najgorsze przeniosło mu sie i na drógi ten rumianek chyba nie wiele pomaga. Na szczęście jutro szczepienia więc obejrzą go ze wszystkich stron.
Zytko dobre dobre nam sie jeszcze nie zdarzyło znaleść maluch śpiącego na podłodze, co prawda na misiu tak ale to jakis czas temu po prstu padł chłopak gdy jeszcze nie umiał chodzić...
Aniu PR no masz kasy sie nie przelewa a tu takei wydatki, zbędne wydatki i z jakiego powodu? głupoty!!!
Kasiu bo ten twój skarbek chce cie zaskoczyc sporą wagą żebyś miała dodatkowy powód do dumy i pochwał :-D
Margaritko no nareszcie my tu bez ciebie to mogłyśmy oszaleć zarażaj nas w dalszym ciągu tym humorem:-D

Ania- jakos daje rade ale jak przychodze do domu to szkoda slow jakby tam 2 dzieci rzadzilo i nie wiem w co mam rece wlozyc i normalnie brak mi do niego slow ciagle by tylko spal a co najgorsze kaze malej ciagle spac i do poludnia nawet zni na dwor nie wyjdzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A lekarka nie przeprosila bo co to ich chobchodzi ze czlowiek nie ma kasy ahhh szkoda slow no ale coz jakos damy rade do 10 ale mam taka cicha ndzieje ze moze wyplaty beda juz w piatek.....

Kaska- ja tu wciskam te kciuki i sciskam MIloszku pospiesz sie bo ciotce rece dretwiejeja ;p

A i wczoraj sie dowiedzialam ze moja kuzynka urodzila 2 corcie. Mala na razie ejst na obserwacji bo ma slabe odruchy ssania i jej sie ulewa. I robia jej wszystkie badania bo tak jak jej pierwsza cora ma miec tez wade serduszka :(
mala ma 52 cm 2660 urodzila sama miala miec we wtorek cesarke ale malej sie widocznie spieszylo

Ostatnia edycja:
no cześć!!
Jak pech to pech! wlazło mi coś w plecy i wyleźć nie zamierza- fugowałam wczoraj płytki u rodziców i mnie zawiało. Fajne wakacje:wściekła/y:.
Anna ajra no przeciesz gdzieś od tygodnia na bb jestem i piszę!!!! Całuję, czytam i musze zmykać bo mi się plecy złamią.:no:

Melduje tylko ze u mnie bez zmian, cos czuje ze juz wcale nie urodze a co tam Miloszek sobie pomieszka do 18tki w brzuchu, taniej wyjdzie:dry::dry::dry:

C

Patrysia-jesteś:-)Dbaj o siebie kochana i o brzucholka z fasolinką. Czy dobrze zrozumiałam,że masz przodujące łożysko? Brawo dla Sewcia za porzucenie pampków:-D
juz sama nie wiem czy to jest lozysko przodujace czy tez nie, a nie pamietam z tego wszystkiego czy on mi mowil ze mam czy nie (gin) bo czytalam na necie i tam chyba cos innego pisze - chyba pomylilam pojecia :baffled::zawstydzona/y::sorry2:

anna ajra - to fajnie jak dzidzius zdrowy super ciesze sie!!!
ja dokladnie to 1 wrzesnia sie dowiem czy gosci u mnie dziolszka - no co futerko juz rozowe kupilam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

syneczki - wiedzialam ze bedziecie tesknic hihihih :-p:-p:-p:-p

agawa - kuruj sie kobieto :tak:

kaska poczeka poczekaj gdzie Ci tak spieszno :-Dwiesz ze to zawsze w najmniej spodziewanym momencie :tak:

witam sie i ja
patrysia chyba chodzilo o jakies inne pojecie kurde jak to sie nazywlo ja tez cos mialam niby takiego i sie nastraszylma ze to przodujace bo to niby nie dobrze przy porodzie a lekarzowi o co innego chodzilo
Kaska- nie martw sie Miloszek w koncu wyjdzie mowisz ze dzis u was pada a on deszcze tu nie chce ogladac tylko piekne slonko;]
agawa- witaj:) jak tam plecy?
syneczki- gdzie sie podziewasz?
i reszta dzuiewczyn halo??? znow musze was przywolac do porzadku jakos nasze forum ostanio zamiera;p
A moja gadulka coraz bardziej sie rozgaduje juz moge sie z nia dogadac:) i nawet jak mowi cos po swojemu tu juz wiem co to znaczy hihihi
buła- wujek
oda- odejdz
ada- siada
papsi- zamknij
otóż- otworz
ciu- pic
am am- jesc
aa- to wola jak juz zrobi w pielcuche albo w gacie
no i oczywisicie odpowiedz na pytanie jak masz na imie Ania hehehe a ja mowie niee Amela a ona niee Ania oj dziecie moje
a jak mnie wola to raz mama raz Ania

Ostatnio sie tak nasmialismy z mezem:) przyszedl do niego kolega i on ma takie dluugie wlosy i pytam sie Amelki a kto to jest a ona buła ciocia- co znaczy wujek ciocia hihihihih

Wczoraj patrzalam sobie do ksiazeczki malej i wiecie ile mi od kwietnia przybrala 1 kg;/ przez te ciagle choroby :( wazy zaledwie 9,800 ale w gore ja bardzo wyciaglo bo wiekszosc spodni ma jak by miala wode w piwnicy hehe. Wogole te rozmiary ciuchow to robia takie ze nie wiadomo na jakie to dziecko. Spodnie na dlugosc dobre na nia a mogla by sie w pasie ze 2 razy owinac i musze sciskac ja paskiem

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Mamiśki!

Obchodzimy dziś z Małżem mym 3 rocznicę ślubu:biggrin2: Zaplanowaliśmy uroczysty obiadek na mieście. To juz 3 lata ze sobą wytrzymaliśmy w małżeństwie (w sumie to już 7:shocked2::-D) A zatem mamy dziś takie malutkie święto:tak: No i do tego nasz Marcelutek dziś kończy 1,5 roczku:-)

Wczoraj się nie odzywałam,bo cały prawie dzień poza domem.Przyjechała moja siostra i postanowiła zająć się Marcysią,a mnie wyrzuciła:tak: w miasto! Polatałam tak po sklepach że mam dzisiaj zakwasy:-D

Ania PR-fajna ta Twoja gadułka:-)Moja też nawija po swojemu,ale się rozumiemy:-DWszystko zrzuca na tatę:-)Jak ją pytam np. kto zrobił kupe w majciochy to z rozbrajającym usmiechem odpowiada TATA:-D

Patrysia-mam nadzieję,że to jednak nie przodujące łożysko.Ale nie zaszkodzi Ci dbanie o siebie i brzuchatka:tak:

Kasia-no co Ty może masz termin źle wyliczony:-D Miłoszek zastrajkował poprostu:tak: Trzymaj się kochana dzielnie,wiem że juz chciałabyś mieć wszystkie dzieci przy sobie bezpośrednio:-)Cierpliwości!!!

Agawa-Ty to jednak jesteś kobieta pracująca!!!:-DKuruj plecy!Oszczędzaj się:tak:

Anna_ajra-5 miesiąc!To juz połowa za Tobą:tak:Bądź nadal dobrej myśli:tak:Ciekawe kto sobie zamieszkał w Twoim brzuszku?

Syneczki :-)

Uciekam laseczki drogie wyciągnąć tego mojego szkraba na jakiś spacerek:tak:Wczoraj miała latanie po kałużach to dziś mniej ekstremalnie:-D

Buźkam Was wszystkie mocniasto!!!!

Do góry