reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Amelka tez mi sie pochorowala:( a to wszysko przez to ze M nie chcialo sie isc do lekarza i od neigo sie zarazila ma temperature i lekka infekcje gardla dostalismy eurespal i czopki nurofenu

reklama
hej Wam...
my juz pobudka maly wstal po 6 i stwierdzil ze juz spac nie pojdzie:confused2:
wypil mleko - choc nie do konca :confused2:
teraz pije kawke bo zaraz zbieramy sie na szczepienie :sorry:

my na szczepienie za tydzien i wzielam recepte na szczepionke przeciw meningokokom 2 dawki jedna teraz druga za miesiac

a i okazlo sie ze ta przeciw pneumokokom (prevenar) ostania dawka ma byc po ukonczeniu 2 roku zycia a nie jak mi mowila wczesniejsza rodzinna po ukonczeniu 16 miesiecy

Wiecie co troche sie nastraszylam jak mala zaczela mi wczoraj goraczkowac bo w sobote spala z dziadkami u bratanka tego co mial zapalenie opon muzgowych. Moja rodzinna powiedziala mi wczoraj ze maly juz nie zaraza od momentu wyjscia ze szpitala

Rekinasia ostatnia dwaka blonica, tezec, krztusiec i hib:tak:Ja podaje skojarzona to musze zaplacic znow. Szczepienie mielismy miec 12ego ale mam przelozone na koniec miesiaca ze wzgledu na infekcje ktora niedawno mial maly.:angry:
Noga dochodzi do siebie powoli nie ma upalow to tak nie puchnie. Nie boli tez tylko jak sie nachodze.
Buziaki dla wszytkich

na co teraz szczepicie?? :baffled:
dokladnie tak jak napisala kaska :tak:

dziewczyny ....
pozlam do lekarza i powiedzialm mu ze wczoraj mi goraczkowal i ze mial 38,5 stopni to on mi powiedzial ze po co z malym przyszlam skoro on wczoraj goraczke mial.... o a skad to ja kur**a mam wiedziec jak ta opieka nic nie powie.... :sorry2: ale dobra powiedzialam mu swoje...:sorry2:
zbadal go i plucka czyste ale ma wirusowe zapalenie gardla - a jeszcze wczoraj bylo gardlo czyste :dry: przepisal rutinoscorbin, groprinosin i calcium :tak: no i od razu odwolal szczepienie.... kazal przyjsc za tydzien - znowu go zbada i powie czy nie ma przeciwskazan :tak:

Tak się zastanawiam dlaczego Amadeuszek ma termin szczepień dopiero na początek sierpnia? :confused: z drugiej strony przedział wiekowy na te szczepionkę to 16-18 m-cy a idzie tym samym trybem jak i Oliwierek co przychodnia to inne obyczaje :-p

reklama
Cześć Maminki!

Ja tylko tak przelotem,bo nie wiem na ile mi to moje marudne dziewcze pozwoli:baffled:Teraz odsypia po niezbyt udanej dziś nocy:-(Za bardzo ja chwaliłam za te dobre nocki i mam za swoje!Liczę tez na to,że to po wczorajszych gościach i wrażeniach-wygłupach z kuzynem Marcysia dziś gorzej spała i ja dzięki temu też:-(
W niedzielę wróciliśmy do domku i aż do urlopu (w lipcu) nie zamierzam nigdzie wyjeżdżać!!! Wzięliśmy się znowu za poszukiwanie mieszkania-jestem przerażona!

Patrysiu-jeszcze raz gratuluję fasolinki:tak:Dbajcie o siebie! Zdrówka dla Sewiego-bidulek...

Kasia-współczuję z ta opuchlizną:-(Ja tez to przerabiałam,mimo że zima przeciez była,a i potem jeszcze ze 2 tyg. po porodzie byłam taka cała obrzmiała. Dbaj o siebie kochana,jak tak M na obczyźnie? Przyjeżdża do Was na jakiś urlop?

Rekinasia
- tak jak pisały dziewczyny,po pół roku od poprzedniego szczepienia ostatnia dawka- w naszym przyp. to szczepimy się IPV+Hib.
Jak długo czekałaś na wypłatę wyrównania za urlop macierzyński? Ja wniosek złożyłam i narazie cierpliwie czekam;-)

Anna_ajra-na szczęście już niedługo wakacje to sobie odpoczniesz:tak:Idziesz od września na zwolnienie? Pogłaskaj brzusio od ciotki Zytki:-)

Gosiaczku-wszystko u Was dobrze? Odezwij się!

Przyszlirodzice-ile kosztuje ta szczepionka p/meningokokom?Zdrówka dla Amelki:tak:

Mysza
-jak Wasze mieszkanko-już mieszkacie?

Syneczki-:-)

Pozdrowionka dla Was wszystkich mamcie drogie!

Do góry