reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam sie i ja
My ciagle na dworku z rano potem po południu małemu tak sie podoba ze do domku nie ma mowy o wracaniu:sorry:i siedze całymi dniami
do tego doszedł ogród truskawki i ciagle cos do zrobienia:sorry:
Dzis jakiś katar dopadł małego leci mu z noska ale skubany bierze chusteczki i dmucha w nie tak to pociesznie wyglada:-D
Starsi od jutra w szkole maja misje wiec cała czwórka bedzie w domku:-p

Pozdrawiam wszystkie mamusie:tak:

reklama
Witajcie Maminki kochane!!!

Jesteśmy w domku wreszcie!
Zaniedbałam Was straszliwie,bardzo przepraszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Nie jestem w stanie nadrobić zaległości,dlatego wybaczcie że nie wszystkim odpiszę... Rozmemłana jestem po tych wojażach i nie mogę się wyrobić ze sprzątaniem,praniem,prasowaniem-M był sam w domu i ja teraz mam za swoje:-(ach...
Szybko donoszę co u nas.Świeta spędziliśmy u teściów,Marcysia opanowała biegunke i mogliśmy pojechać.Kupsko trzymało ją 5 dni i była to jakaś wirusówka bo 2 razy dawaliśmy kupke do badania i nic nie wyszło.Samo przyszło i samo poszło,ale co się dziecię wymęczyło i ja przy niej to mała głowa....Po świętach zostałyśmy z Marcysią troszkę na wsi,ale nie ma jak w domku:tak:
A dziś moje szczęście 2 razy miała bliskie spotkanie z parapetem i krew się lała bo przecięła sobie wargę,aż usnęła z tego wszystkiego i ciekawe do której będzie w związku z tym buszować nim odpadnie na dobre na nockę:sorry:

Gosia-:-)Jeszcze raz dzięki za troskę.jesteś kochana!!!Tak jak napisałam wyżej trwało to u Marcysi 5 dni,bez wymiotów na szczęście.Szczęście w nieszczęściu że się jeszcze cycusiujemy to się nie odwodniła,bo nic poza piersią nie udawało jej się do buziaka przemycić...I tak będziemy się cyckować w nieskończoność....A za Was trzymam kciuki,by się udało odstawianie:tak:Jak to oboje znosicie i jak wyglądają nocki?

Rekinasia-jestem,jestem:tak:Dzięki za pamięć! Weekend majowy juz niedługo no masz rację!Gdzie sie wybieracie?My 5-7 maj zamierzamy wyskoczyć do Kazimierza jak wszystko będzie dobrze;-)

Uleńka i przyszlirodzice
-wszystkiego co się szczęściem zwie dziewczynki z okazji Waszych urodzinków!!!:-):-)

Anna_ajra-jak Michaś?Mam nadzieję że się choroba nie rozwinęła...No to jutro examiny?:-)

Ania31- nie ma to jak własna trawka i ogródeczek-zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu:tak:

Lileczka,Patrysia,Margaritka
:-):-):-)

I jeszcze muszę Wam napisać,że przed nami 2 komunie u chrześniaków,macie jakieś pomysły na prezenty?Pomóżcie!Pierwsza u chrześniaka M,a moja chrześnica ma komunię w czerwcu ale też nie mam pomysłu na prezent...We wrześniu czeka nas wesele no i jeszcze gdzieś po drodze chrzciny Mikołajka-się imprez w tym roku narobiło...

Buźkam Was moje drogie mocniasto!!!

Witam sie i ja
My ciagle na dworku z rano potem po południu małemu tak sie podoba ze do domku nie ma mowy o wracaniu:sorry:i siedze całymi dniami
do tego doszedł ogród truskawki i ciagle cos do zrobienia:sorry:
Dzis jakiś katar dopadł małego leci mu z noska ale skubany bierze chusteczki i dmucha w nie tak to pociesznie wyglada:-D
Starsi od jutra w szkole maja misje wiec cała czwórka bedzie w domku:-p

Pozdrawiam wszystkie mamusie:tak:
heh to fajnie musi to wygladac jak dmucha w chusteczki ja Sewka juz ucze tego i pomalu kapuje ale jeszcze nie tak zeby do konca :tak:
mniam truskawki ale mi ochoty narobilas :-D
Witajcie Maminki kochane!!!

Jesteśmy w domku wreszcie!
Zaniedbałam Was straszliwie,bardzo przepraszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Nie jestem w stanie nadrobić zaległości,dlatego wybaczcie że nie wszystkim odpiszę... Rozmemłana jestem po tych wojażach i nie mogę się wyrobić ze sprzątaniem,praniem,prasowaniem-M był sam w domu i ja teraz mam za swoje:-(ach...
Szybko donoszę co u nas.Świeta spędziliśmy u teściów,Marcysia opanowała biegunke i mogliśmy pojechać.Kupsko trzymało ją 5 dni i była to jakaś wirusówka bo 2 razy dawaliśmy kupke do badania i nic nie wyszło.Samo przyszło i samo poszło,ale co się dziecię wymęczyło i ja przy niej to mała głowa....Po świętach zostałyśmy z Marcysią troszkę na wsi,ale nie ma jak w domku:tak:
A dziś moje szczęście 2 razy miała bliskie spotkanie z parapetem i krew się lała bo przecięła sobie wargę,aż usnęła z tego wszystkiego i ciekawe do której będzie w związku z tym buszować nim odpadnie na dobre na nockę:sorry:

I jeszcze muszę Wam napisać,że przed nami 2 komunie u chrześniaków,macie jakieś pomysły na prezenty?Pomóżcie!Pierwsza u chrześniaka M,a moja chrześnica ma komunię w czerwcu ale też nie mam pomysłu na prezent...We wrześniu czeka nas wesele no i jeszcze gdzieś po drodze chrzciny Mikołajka-się imprez w tym roku narobiło...

Buźkam Was moje drogie mocniasto!!!
dobrze ze ta biegunka jej przeszla :tak:
bidulka a mocno sobie roztrzaskala warge ??
a ile chcesz wydac na prezent - jeden bo jak masz kupic dwa to tak zeby bylo chyba po rowno bo wiadomo ze jednemu nie kupisz drozszego :happy:

c.d.

Cześć dziewczyny!:-D
Dziś pierwszy dzień egzaminów gimnazjalnych i... nie było tak źle.:-)

Rekinasia - sąsiadka rzeczywiście bije wszystkich na głowę... co za nieznośna baba?:wściekła/y:
ulenka507 - ja też staram się nie przegrzewać Michasia. Pediatrzy mówią, że przegrzanie bywa gorsze od wychłodzenia!:huh: A skąd ten mit...? trudno powiedzieć... W każdym razie trzeba zachować zdrowy rozsądek.;-)
patrysia - ale mieliście super dzień... basen i zwiedzanie Krakowa... mmm!:-D
kaskax25 - nie widzę linka, czyżby konkurs Pampers'a już zakończony???:eek:
Jakie kropelki dostaliście? Zdrówka życzę!
Gosia 78 - ale z Ciebie dzielna kobieta!:-) Ostawiłaś małego od piersi! GRATULUJĘ!!!:-D Mam nadzieję, że trwasz w postanowieniu?
Popieram!

Co do UHT - gdzieś wyczytałam, że jest ileś razy krotnie bardzie alergizujące od mleka pasteryzowanego czy prosto od krowy. Myślę, że im dany produkt jest mniej przetworzony tym jest on zdrowszy.
przyszlirodzice - była to trzydniówka? Co do kropelek na apetyt to musisz się chyba zwrócić do cloe, czy Syneczki2.
lileczka - jak zdrówko?
Mysza - :-)
Rekinasia
- a dużego macie tego piesia?:-D
Gdzie jedziecie na majówkę???
Ania31 - och jak ja bym chciała taki ogródek...:rolleyes2:
Bartuś potrafi smarkać!? - zuch chłopak!
Michaś na hasło "choć nosek wyczyścimy" też dmucha - ale nie w chusteczkę.:sorry::-D
Zytka - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Witaj po przerwie!:-D
Jak warga malutkiej po zderzeniu z parapetem? Długo jeszcze buszowała?:eek:
A Michaś bardzo dobrze - dziękuję!:tak: Nie chcę chwalić, bo wiadomo, jak to bywa:wink:
Co do prezentu na komunię, to ciężko tak doradzić...:oo: nie znam dziecka i nie wiem z czego by się najbardziej ucieszyło...
Może to być gotówka - jeśli na coś zbiera, może rower, może coś do komputera?

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Hej!
My już po jednym spacerku. Teraz chłopaki siedzą chwilę przed TV i oglądają "Autka" potem drugie danie i znów na dwór:tak:. U nas dziś prawie lato:-)

Ania31 - działka to super sprawa, my też mamy wykupioną małą działeczkę na ogródkach działkowych i prawie całe dnie spędzam z chłopakami właśnie tam:-) Mój Jaś też potrafi dmuchać nosek:tak:

Patrysia - to się namęczyłaś z tym zębem, współczuję... Podczas pobytu u rodziców też odwiedziłam stomatologa ale na szczęście skończyło się na jednym małym wypełnieniu a tak się bałam, że przez tak długie karmienie czeka mnie stomatologiczny maraton:tak: Piotruś też dzielnie zasiadł na fotelu ale na razie wszystko ok:-)

Anna ajra - wytrwałam, nie miałam innego wyjścia:-D

Rekiniasia - zapowiada się Wam super majówka, my planujemy pojeździć rowerkami z chłopakami po okolicy, zastanawiam się właśnie nad wyborem fotelika dla Jasia:-)

Zytka - dobrze wiem ile przeszłyście obie gdy Marcysia chorowała, my przechodziliśmy już to 2 razy i to podwójnie:wściekła/y:. Co do karmienia to tak jak kiedyś pisałam, zamiast Cerazette łyknęłam Mercilon i już nie było odwrotu:-(. Jakiś czas temu mój organizm zaczął kiepsko reagować na Cerazette, do niedawna w ogóle nie miałam plamień a ostatnio co 4-5 dni i to trwające po 7-10 dni. Głównie to przyspieszyło moją decyzję o odstawieniu Jasia. Oczywiście wcale nie żałuję:-D. Nocki do wczoraj były w zasadzie bez zmian, Jaś budził się ok 10 razy ale dosyć szybko dawał się uspokoić, oczywiście bez butli, smoczka czy noszenia. Dziś było lepiej tylko 4 pobudki:-), mam nadzieję, że za kilka dni wreszcie prześpię całą noc:tak:. Co do komunii to ja kilka lat temu dawałam pieniądze, ale wiedziałam, że mały dostanie komputer. Różnie to bywa, czasem pieniążki z komunii zostają w kieszeni rodziców:-(.

Pozdrawiam wszystkie mamcie i dzieciaczki:-)

Witam.
anna-ajra tak konkurs sie w koncu zakonczyl i czekamy na wyniki. Dziekuje wszystkim za glosy:-D:-DDostalismy kropelki uodparniajace polyvaccinum.
Patrysia tys sie biedaku nacierpiala z tym zebem, mam nadzieje ze juz wszystko ok.
Gosia 78 gratuluje odstawienia, jak nocki juz lepiej??:-D
Lileczka mam juz brzuchol ogromny, nagle tak wyskoczyl:-)A i kupilam wozek, trafila sie okazja na allegro jak nowy.
No i nowina roku zostaje sama z dziecmi i brzuszkiem bo maz wyjezdza na 2 msce do Francji:szok::szok:Mam nadzieje ze dam rade:eek::eek:
Pozdrawiam wszystkich

Witam
My po wizycie u lekarza Kuba w nocy znów nam sie zacisnął siedzielismy przy nim na zmiane z M a rano zarejestrowałam do lekarza i pojechałam z 3 dzieci Bartek najzdrowszy bo tylko katar Kacper dostał antybiotyk Kuba tez ale nie wiem czy na to jego zaciskanie dobry pomysł zawsze mam ten sam dylemat dać czy nie:no:
Gosia78 gratuluje wytrwałości w odstawieniu Jasia u mnie poszło tez bez problemów mały sam odstawił sie od piersi :-)działka tak super sprawa uwielbiam robic tylko Bartek nie bardzo rozumie ze mama musi i czasami ide jak spi bo z nim to nie bardzo sie da
anna ajra smarcze smarcze czasami to dziecko tak mnie zaskakuje swoimi zdolnościami ze sama jestem w szoku papcie rano tylko powiem "Bartusiu daj kapcie" idzie przyniesie zakładam albo pampersa przyniesie zeby go przewinać na nocnik siada co prawda tylem ale widze ze tez pewnie opanuje to:tak:

Witam sie jako pierwsza :)
Widze ze chorobska znow dopadly dzieciaczki :( duuuzo zdrowka dla wszystkich:*

Moja mała paskuda robi sie nie do wytrzymania jak na nia krzykne albo powiem ze nie wolno to kladzie sie na lozku albo na podlodze i wyje ;/

No i oczywiscie zawsze ktos po chwili nie wytrzymuje i ja bierze bo przeciez ona teraz nie moze duuuzo plakac :( jak mam ja nauczyc ze nie wolno i zostawic samej sobie zeby sie uspokoila teraz to juz nam wszystkim na glowe wejdzie juz sie boje co to bedzie w tym szpitalu chyba wroce siwa albo lysa ehhhhhh

Moje niegrzeczne dziecie jak tylko widzi ze mama wychodzi do pracy to biegnie mi dac buzi i robi papa a potem puszcza mi buziaka:,) a dzis mowie do niej dowidzenia a ona do mnie dowidzenia :szok::tak::tak::tak::tak:
hehehe a ostatnio jak szykowałam sie do szkoly to wyszla na przedpokoj i ze zdziwieniem do mnie gdzie idziesz hihihih:szok::tak::tak::tak:

Ania-A- wedlug lekarza tak bo goraczka na drugi dzien juz spadla i wysypka tez zniknela... i co najwazniejsze Mala sie uspokoila a to pewnei dlatego ze w koncu zabek wylazl

Witam się :-)po krótkiej nieobecności :tak:Ciepło było więc cały czas siedzieliśmy na dworze Teraz pada:baffled: niestety zaraz uciekam po Julkę Oliwek cały czas śpi
Przyszlirodzice mała spryciula ci rośnie:-D:tak: Oliwka mówi lali kaka koko .. tym podobne proste wyrazy i reaguje podobnie jak Amelka jak zabraniam nie słucha jak podniosę głos zaczyna płakać .. ogólnie nie można spuścić z niej oczu ani na chwilę inaczej zaraz coś wymodeluje tam moja mała artystka:rofl2::happy:

Julka ma dziurę z zębie której do tej pory nie dała sobie zablombować teraz ząbek boli dentystka proponuje borowanie pod znieczuleniem :baffled:nie wyobrażam sobie tego Orientujecie się jak u was leczą ząby małym dzieciom?

reklama
Witam sie ze wszystkimi :)
dziewczyny - Mikołaj już od dawna reaguje tak jak wasze maluszki - nie chce zrozumieć ze czegoś mu nie wolno i już - płacz i wymuszanie, oczywiście nie dajemy się, ale czasem ciężko zachować cierpliwość, kiedy tysięczny raz otwiera lodówkę kręcąc przy tym główka ze nie wolno......
Przyszlirodzice - rzeczywiscietwoja corcia niezla skubanica - Mikołaj tez standardowo, a może nawet mniej, mowi ciągle i duzo ale w soim języku, blizej nie zidentyfikowane "słowa??". Chociaż ostatnio mam wrazenie ze mówi "nie ce" - kilka razy sie powtórzyło, w dośc adekwatnej sytuacji, czy to jest 'nie chcę?" :) może
Kropecka, gdzie jestes?? - bardzo bym chciala poogladać zdjęcia waszych pociech, które umieszczacie na tajnym.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Aha - nie pochwaliłam sie - Mikołaj juz kilka razy zrobił siusiu albo kupcie do nocia, ale nie sygnalizuje sam ze chce, poprostu jest to wysiedziane jak narazie :)

Do góry