reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny, aż mi wstyd że tak długo mnie tu nie było:zawstydzona/y: ,mam nadzieję że mi to wybaczycie.
U nas lepiej, przed świętami u Piotrka nastąpiła poprawa i obecnie z dnia na dzień jest coraz lepiej:-D, nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa. Długo i ciężko walczyliśmy aby ten nerw się ruszył i udało się. Dominik jest już strasznie kumaty, wszystko prawie rozumie co się do niego mówi, sam też zaczyna gadać:-), no i jest już odstawiony od piersi.
Wieczorem poczytam co u Was.
Pa

reklama
Kluska to wspaniale ze z Piotrusiem już lepiej wiesz nawet ostatnio myślałam co u Was i jak Piotruś dzielny chłopak zobaczysz ze teraz bedzie juz tylko lepiej:*

Cześć dziewczyny!:-D
U nas dziś piękna pogoda się zapowiada, więc będziemy na placu zabaw.

Gosia 78 - :-)
kaskax25
- daj znać, jak będą już wyniki konkursu.;-)
Ania31 - przy czwórce dzieci choroby są nieuniknione, choć lepiej żeby ich nie było...:sorry: Podałaś antybiotyk? Jest poprawa?:confused:
Zdrówka życzę!
przyszlirodzice - zgadza się, wychowanie nie jest takie proste. Michaś też wymusza, ale da się to jeszcze znieść. Wytrwałości życzę.:happy:
Wow!:huh: Jestem pod wrażeniem ile Twoja córcia mówi!:oo2: Normalnie szok!:-)
cloe - powiem szczerze, że masz nielada problem z Julką.:hmm: Ja na samą myśl o wizycie u stomatologa panikuję, więc chyba słaba za nie doradczyni...:unsure: Niestety się nie orientuje w tej tematyce. Mimo wszystko coś trzeba z tym zrobić... życzę powodzenia.:sorry:
Kluska79 - co za wspaniałe wieści!!!:rofl2::-D:rofl2: Bardzo się dla Was cieszę!:-D Zaglądaj częściej!:yes:

Pozdrawiam!

Witamy sie i my
U nas tez piekna pogoda :tak:Bartus ma przedpołudniową drzemke mamusia ma kawkę:tak:niedługo przyjedzie moja ciocia będę ją czesała na wesele mam nadzięjeę że wyjdzie fryzura:sorry:
Bartus juz troszkę lepiej co prawda katar jest ale moje dziecie tak chodzi i smarcze nawet nie patrzy czy ma chustkę czy nie idzie i dmucha nosem a ja za nim i wycieram mu:-Dale dobrze ze tego nie wciaga szybciej zejdzie. Kubie nie podałam antybiotyku dzis jest juz ok zapisałam go na wizytę na biorezonans jedziemy teraz we wtorek zobaczymy czy cos pomoże z wywiadu pani stwierdziła ze Kuba musi mieć alergie wziewna kazała wziąć z domu kurz na chusteczce jednorazowej i z parapetu zza okna poczytałam w necie ze mozna wizać jeszcze proszki do prania płyn do płukania to co mysle ze go uczula wiec pozbieram to wszystko na wtorek i zobaczę co wyjdzie.
Anna ajra miłego wypoczynku na placu zabaw. Masz racje przy tej ilości dzieci choroby mamnieuniknione ostatnio wyliczałam na co bedą chorowały mi w czwórke a czego nie mieli jeszcze mniejsi pomijam grypy czy jelitówki:-Di chciałabym aby były juz dorosłe:tak:tylko wtedy inne problemy będą:sorry:
Kluska to świetne wieści:tak:oby tak dalej trzymajcie sie cieplutko i buziaki dla dzieci
dawna cloe ja sprsykałam podłogi płynem do mycia szyb i po mrówkach póki co zobaczymy jak długo:tak:a dentyste nie pomogę mam ten sam problem z Kuba musiałabym isc i zrobic mu gdzieś jedynkę kieydś wsadził nam druciak jak byl w wieku Bartusia i teraz widze ze cos sie dzieje z zabkiem

Pozdrawiam Was wszystkie razem i każda z osobna i miłego weekendu:tak:

U nas tez pogoda a ja siedze w pracy zamknieta jak kret w norze:angry:
i jeszcze zaraz po pracy lece do szkoly tak wiec w domu bede dopiero okolo 20 i pewnie padne od razu. Mala rzadzi z dziadkiem wiec moze troche sie wyspie. Ale za to jutro mamy caly dzien dla siebie i jedziemy na wies do mojego brata:) hurrrra w koncu odpoczne :)

Witam:-) U nas znów słońce:-) ale fajnie:tak: wczoraj było beznadziejnie ponuro dziś pojadę z dziewczynami na duży plac zabaw Niech się wyszaleją:tak:
Margaritta nie dziwię się że wam smutnio Kiedy mama znów was odwiedzi?

Co do mrówek wieczorem spryskaam rajdem rano odkurzyłm i zmył podłogę i poki co spokój zobaczymy jak długo pod domem kilka mrowiskjest więc może to kwestia czasu gdy znów wejdą:crazy:

Co do nocnikowania jeszcze tego nie robie ale lada moment zacznę poczekam aż będzie jeszcze cieplej by mi dziecię po dworze w samych majtkach biegało
Julka przestała całkiem używać pampersów jak miała rok i osiem m-cy liczę że z Olwką bedzie podobnie Ja równiez szybko nauczyłam się korzystać z nocnika Podobno gdy nauczyłam się chodzić biegałam już bez pieluchy :eek:

A co do zęba Julki jestem na etapie obdzwaniania wszystkich stomatologów i pytam sie o konkretne rozwiązanie Z jednym już się umówiłam zobaczymy co to będzie:baffled:
mi sewek dzis przez jakis czas latal w majtkach po domku i pytalam sie co chwile czy chce siusiu do nocniczka i tak sikal
robimy tak czesto ze przez jakis czas chodzi bez pampersa...
ale za niedlugo chce sprobowac czy juz calkowite oduczenie bedzie mozliwe
daj znac jak juz bedziesz po stomatologu z Julka :tak:
Cześć dziewczyny, aż mi wstyd że tak długo mnie tu nie było:zawstydzona/y: ,mam nadzieję że mi to wybaczycie.
U nas lepiej, przed świętami u Piotrka nastąpiła poprawa i obecnie z dnia na dzień jest coraz lepiej:-D, nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa. Długo i ciężko walczyliśmy aby ten nerw się ruszył i udało się. Dominik jest już strasznie kumaty, wszystko prawie rozumie co się do niego mówi, sam też zaczyna gadać:-), no i jest już odstawiony od piersi.
Wieczorem poczytam co u Was.
Pa
no witaj
milo ze wpadlas
kurcze ale sie ciesze razem z Toba ze wszystko lepiej sie uklada
buziaki dla Was ;-)
Witamy sie i my
U nas tez piekna pogoda :tak:Bartus ma przedpołudniową drzemke mamusia ma kawkę:tak:niedługo przyjedzie moja ciocia będę ją czesała na wesele mam nadzięjeę że wyjdzie fryzura:sorry:
Bartus juz troszkę lepiej co prawda katar jest ale moje dziecie tak chodzi i smarcze nawet nie patrzy czy ma chustkę czy nie idzie i dmucha nosem a ja za nim i wycieram mu:-Dale dobrze ze tego nie wciaga szybciej zejdzie. Kubie nie podałam antybiotyku dzis jest juz ok zapisałam go na wizytę na biorezonans jedziemy teraz we wtorek zobaczymy czy cos pomoże z wywiadu pani stwierdziła ze Kuba musi mieć alergie wziewna kazała wziąć z domu kurz na chusteczce jednorazowej i z parapetu zza okna poczytałam w necie ze mozna wizać jeszcze proszki do prania płyn do płukania to co mysle ze go uczula wiec pozbieram to wszystko na wtorek i zobaczę co wyjdzie.

Pozdrawiam Was wszystkie razem i każda z osobna i miłego weekendu:tak:
no amsz racje pozbieraj wszystko i wtedy sie okaze co i jak :tak:
a jak fryzurka??
pochwal sie ;-)

dziewczyny mam pytanie czy oduczacie dzieci od smoczka
my wprawdzie mamy tylko do spania wiec jeszcze nie jest tak zle ale powoli chcialam go oduczyc i nie wiem jakie beda noce bo tak przesypia mi cale... :tak:

Cześć dziewczyny!
U nas nocki już coraz lepsze, a ja zaczynam odżywać i zapominać powoli o niedawnym niewolnictwie:-D

Dziś u nas cieplutko choć jak zwykle wieje:wściekła/y: Od naszego przyjazdu od rodziców pamietam, że tylko przez pół dnia nie było wiatru a ja miłośniczką wietrznej pogody niestety nie jestem:no:

Kluska - bardzo się cieszę, że u Piotrusia nastąpiła poprawa, teraz już będzie tylko lepiej!:tak:
Cloe - nic nie doradzę w kwestii leczenia ząbków u małych dzieci, na szczęście Piotruś na razie ma zdrowe. Słyszałam coś o kolorowych wypełnieniach dla dzieci ale samo leczenie pewnie jest podobne:baffled:
Ania31- dobrze, że chłopaki już lepiej się czują i że obyło się bez antybiotyku:tak:
przyszlirodzice - udanego wypoczynku w niedzielę!:-D
Margaritta - mama wyjechała ale wasz przyjazd do kraju coraz bardziej się przybliża:-)
Anna ajra - jak tam pobyt na placu zabaw? Jaś uwielbia zabawy w piasku i oczywiście huśtawkę:-D
Patrysia - czasem podawałam Jasiowi smoczek w nocy zamiast piersi, zwykle go wypluwał ale czasem zastępował jedno karmienie:sorry:. Pamiętam jak kiedyś rano nie zdążyłam go schować przed obudzeniem się Jaśka i ten gdy go znalazł bardzo długo go oglądał i w ogóle nie miał odruchu by go włożyć do buzi. Teraz gdy odstawiła karmienie smoczek również poszedł do kosza:-)
Kaska - co u Was?
Zytka - skrzyneczka stokrotek na balkonie a tyle daje radości! Czyżbyś też była miłośniczką kwiatów? U mnie ciągle pusto i nie mam czasu by coś z tym zrobić ale w tym tygodniu mam nadzieję, że i u mnie zagości wiosna:tak:
Co do prezentu to czy męża chrześniak ma takowe zainteresowania? Szkoda byłoby wydać tyle pieniędzy ba prezent, który byłby nie używany...

Pozdrawiam

reklama
Do góry