reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam
To teraz troszke nas chorych:tak:Kuba juz dzis ok ja od wczoraj wieczorem walcze z wiruskiem póki co biegam do ubikacji chociaz od rana nie byłam czyli moze poprawa ale brzusio boli jeszcze no i syn przyszedł dzis ze szkoły i mowi ze sie źle czuje. Bartus trzyma sie dzielnie
Pozdrawiam wszystki mamusie i dzidziusie miłego weekendu:-D:tak:

reklama
Patrysia koniecznie daj znać co lekarz powie
Syneczki mój największy błąd polega na tym, że przy zakupie radzę się m i źle na tym wychodzę - skończę z tym i cię dogonię, zobaczysz! :-D a gdzie najwięcej kupujesz? bo ja częściej widzę słodziutkie ciuchy dla dziewczynek i pewnie jak bym miała córę do bym nie wyrobiła na ciuszki :)))) a dla chłopców mniej mi się podobają...

moja mama wystukała Igorowi 2 następne ząbki!!! jeden na górze i jeden na dole :-)

Cześć dziewczyny,
ja tylko tak sobie, o, poczytałam Was troszkę i właściwie nic sie nie dzije to nie mam o czym pisać :) Ale to chyba dobrze, co?
Ubrania i zakupy - fajny temat - Mikołaj ma tego niby dużo, ale na miesiąc nei wystarczy i żeby jeszce szafy były pełne.... syneczki jestes tu chyba rekordzistką. Mieszkamy w malym miescie i po tych naszych sklepach wcale nie chce mi sie chodzić - małe, wszystko poskładane, ekspediantki srednio miłe albo takie co wciskaja wszystko.... odechciewa sie, naprawde
Ktoś pytal o butki do chodzenia - ja też miałam dylemat czy dawać czy nie, ale faktycznie zauwazyłam ze Mikołajowi znacznie lepiej chodziło się w butkach. Jak mu kupilam dopiero zaczynał chodzić. Nie wiem na ile buty pomogły, ale szybko robił postępy - z dnia na dzień (ba! z godziny na godzinę) Dzisiaj już nie moge sobie przypomniec jak to bylo jak jeszcze nie begal :szok:
Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek (tak zyczyłam wszystkim zdrowia i , modły chciałam tu odprwiac ze sama zachorowałam :-( )

Ania31 zdrówka wam życzę:tak:
Mam nadzieję, że jak zrobi się ciepło to te wstrętne choróbska już dadzą nam wszystkim spokój:-)
Patrysia czekamy na informację co powie lekarz.
Rekinasia muszę chyba coś wyjaśnić, żebym nie wyszła na taką szarą myszkę, co w domu pod miotła siedzi a m sobie hula:-pU nas jest trochę wyjątkowa sytuacja, ponieważ całą trójką siedzimy w domu. M ma firmę i pracuje głównie przy komputerze w domu tylko od czasu do czasu musi gdzieś jechać (zdarza się to dosłownie 2-4 razy w miesiącu i to też nie jest cały dzień). Do tego wywalczyłam przy projektowaniu pomieszczeń w domu, aby nie było osobnego pokoju na komputer, bo by się tam zamknął i tyle go widziałam. Dlatego komp stoi w salonie, do tego kuchnia otwarta i tak spędzamy calutkie dnie razem od rana do wieczora. Więc czasem nawet dobrze jest jak któreś z nas samo wyjdzie:tak:Czasem trzeba za sobą zatęsknić, a my na co dzień nie mamy takiej okazji.:-D
Syneczki mam podobnie z tymi ubrankami nie mogę się oprzeć, żeby czegoś nie kupić. Mam sporo takich ubranek, których nigdy Majce nie założyłam, albo zdążyłam włożyć tylko raz:zawstydzona/y: Chociaż teraz, gdy przeprowadziłam się poza Warszawę to przystopowałam z tymi zakupami, bo tu nie ma gdzie kupować. Na szczęście jest Allegro:-D

A co do sklepów to bez żadnych wyrzutów sumienia mogę polecić Tesco. Kupuję tam tylko body i śpiochy (więc nie wiem jak inne ubranka) i są super. Bardzo dobre jakościowo i tanie:-)

Witam wykończona oliwka wstaje dzień w dzien o szóstej iśpi tylko godzinę w ciągu dnia ja mam oczy na zapałkach i żyję na kawie kiedy to sie zmieni?
Co do ciuszków dziśzrobiłamremament w szafach dziewczyn i wiele wylądowało takich co Olwiaka i ajulka nie maiłay ani razu na sobioe po Julce pół biedy dostanie Oliwka a po oliwce? cóz poki co trzymam a pewnie i tak dostanie caritas.
oniMoniams tyle czasu z własnym M?:blink::blink::blink: Nie dałabym rady naprawdę też bym go wyganiała
Kończy sie dziennik będziemy zm oglądać film scągnięty z netu czyli czas dla mmnie:-)

A ja tak na szybko mamy piatego zabka!!! Gorna prawa dwojeczka, w koncu!!:-D:-D
Dalej leze a mi sie nie chce, az kregoslup mnie boli:baffled::baffled:

Monia monis Tesco - zgadza się, tanie ciuszki super jakości, dawno nie byłam, bo nie mam w pobliżu żadnego większego z ciuchami. a z m - hej no nie chwaliłaś się, że masz taki luksus! :-) racja, czasem trzeba od siebie odpocząć i z innymi się trochę pointegrować :tak:
dziewczyny w weekend zmiana czasu!
Kaska WSPÓŁCZUJĘ LEŻENIA! :-D ale tam... poleżysz jeszcze parenaście tygodni i już! byle do sierpnia :)
Cloe co oglądacie?
spożyłam kolacyjkę zrobioną przez m - stoliczku nakryj się! :)) zaraz loooody - teraz mleko pod każdą postacią :) jedym okiem oglądam Króla Artura na Polsacie bo mi się podoba Clive Owen - ciacho! :-pdzisiaj się może nareszcie wcześniej położymy
dobranoc lutóweczki

A ja przyznam sie choc moze nie kazda z mam jest do tego przekonana (bez urazy dla zadnej mamy:):) Ubieramy sie w wiekoszci w sklepach z odzieza uzywana:) mala ma tyle ciuszkow ze szafa sie nie domyka moglabym nie prac ze 2 miesiace a i tak miala by w czym chodzic hihih. No coz zawsze cos dla niej wygrzebie i nie jest mi niczego szkoda jak sie poplami. Poprostu moge wyrzucic:) A ciuszki tam sa super:) i przynjamniej wiem ze sie niepowyciagaja bo juz byly prane. I bardzo czesro udaje mi sie kupic nowe ciuszki z metkami jak i juz noszone dobrych firm doslownie za kilka groszy:) Np.ostatnio udalo mi sie "upolowac" super spodenki NIKE- nowki nie uwiezycie za 80 gr :) hihih ja to jestem maniaczka grzebania:) Nawet mi udalo sie znalezc wymazobne spodnie jakich nie bylo w zanym sklepie zwykle wysokie jeansy ( a nie biodrowki jak w wiekszosci sklepow) tez nowe za 2,50 hihih

fajnie macie siedzicie sobie w domku a ja musze siedziec w pracy bo musimy odrabiac soboty a buuu

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!:-D
Dzisiaj na spacerku Michaś oczywiście szedł w przeciwnym kierunku niż bym chciała...:dry::-) wołając go nic nie wskórałam, ale o dziwo gdy kucnęłam i otworzyłam ramiona, biegiem do mnie przyleciał - co za radocha!:-D:-D:-D Jednak nie jest tak źle:-p

moniamonis - gratuluję samodzielnych kroczków!:tak: Jak tam odparzenia?
MOMP - ciepło wokół serduszka się robi, jak maleństwo woła świadomie mama - super!:-D Nie przejmuj się postępami innych dzieci. Mój Michaś też mało mówi, szczerze mówiąc "tata" jeszcze nie wykrztusił.:sorry2:
Rekinasia - och, jak ja bym chciała takie przypadki!

Dzisiaj rano wołał 'a a a', posadziłam go na nocnik i zrobił siusiu, ale to chyba czysty przypadek:-)
No i jak po tym żółtku?:confused:
Co do szczepionek, to też się "trochę" naczytałam i wybrałam zwykłą - nie skojarzoną. Na szczęście Michaś nie ma uczulenia na białko kurze, czy krowie. W każdym razie już rozumiem. Mam nadzieję, że Igi z tego wyrośnie!:yes:
Gratuluję kolejnych ząbków!:happy2:
Ania31 - jak zdrówko?
:confused:
patrysia - daj znać, co lekarz powie.
cloe - mam nadzieję, że sceny nocne z Oliwią się nie powtórzą.:hmm:
Syneczki2 - ja też uwielbiam kupować ciuszki dla Michasia... także mamy coś wspólnego!:wink:
Mysza - pilatest... mmm... ale zaszalałaś!:-D:-p
kaskax25 - och... współczuję tego leżenia:hmm:, ale jak mus, to mus...
Gratuluję kolejnego ząbka!:happy2:

Pozdrawiam Was wszystkie!

Ostatnia edycja:
reklama
Czołgiem dziewczynki:-) Podczytuje Was w miare mozliwosci.
Kaska i jak sie czujesz? dajesz rade odpoczywac o ile to mozliwe?:sorry: Musisz!!! Słyszysz-musisz! A Miłoszek tez slicznie;-) Dbaj o Was.Buziaki

Syneczki2 teskniłam;-) fajnie,ze znow jestes częsciej.Nie doczytalaś pewnie,ale pisalam,ze przyleciała do mnie mamcia- dlatego tez, bywam rzadziej- chce ją chłonąc jak gąbka... jak najdluzej i najintensywniej.Jednak musze się podzielić z Martysią i Niki:-D

Rekinasia oj tak tak z tymi ciuszkami to masz racje-tez mi się wydaję ,ze chłopca to jakoś łatwiej i szybciej ubrac.Ja przy dwóch córeczkach mam rózowy zawrot głowy:-D

dawna cloe wspołczuje tej "bezsennosci" w dzien i wczesnego wstawania:hmm: Pytasz kiedy to sie zmieni.... wkrótce zapewne.Jeszcze jakies 2 latka i bedzie juz duzo lepiej;-) cierpliwosci.

Ania31 zdrowka dla Ciebie duzo:tak:

Co do ciuszków to... nei jestem wyjatkiem - tez uwielbiam je kupowac.A tutaj to juz w ogole.Sa przecudne i takie cukierkowe ze szok.Dla Martysi to juz takie troche powazniejsze- dama mała.Musi byc pod kolor wszystko i w ogole.Nawet spinki i gumki we włosach:sorry::-D Ale to tez troche moja "zasluga" , bo jak była mała to ja zawsze tak dobierałam wszytsko kolorystycznie i jej tak zostalo:-D
Niki jeszcze nie kuma... na szczescie.jednak wiem juz przynajmniej co mnie czeka.Niestety Niki nie moze nosic rzeczy po siostrze, bo po 7-letnim lezakowaniu nie nadaja sie one do chodzenia:sorry: wsio musze kupic- no trudno sie mówi. I na Martysie tez:sorry:

A co do pobytu mojej mamci.Cud miód i maliny:-D Dzis po raz pierwszy od niepamietnych czasów wyruszyłam z moim M sama ( czytaj bez dzieci! ) na miasto- co za radosc:rofl2: wprawdzie ograniczeni czasowo bylismy, bo trzeba bylo po Martysie do szkoly polskiej jechac,ale i tak 2h wyrwałam.Jak spuszczona z łancucha normalnie:sorry: A Niki z babcia bawily się przednio.dodam,ze Niki pierwszy raz została sama z kims innym niz mama:eek: jestem pod wrazeniem.No ale babcia nie robila nic tylko całą swoja uwagę skupila wyłącznie na wnusi to tej w to graj:-D
Super... licze po cichu na kolejną "ucieczke" chociaz na te 2 h ;-) babcia pojedzie i co :-p:-p znów to samo:dry:

Sciskam Was wszytstkie mocniachno i wszytskiego dobrego dziewczynki:tak:

571492177

Super_Babcia.jpg

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry