reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

najlepszego Oskarku!!
witaj Mamoolu ;)

a ja weszłam na bloga małej Agnieszki, i jedyne co mogę teraz napisać to podziwiam jej mamę, ileż troski, pracy , poświecenia wymaga takie maleństwo, wielki szacunek...
i jakoś nie wiem co napisać, trochę mnie zatkało mówiąc szczerze, i się oczywiście ryczałam i do du....... to życie, jak takie nieszczęścia mogą się dziecinkom przytrafiać :(

reklama
maoalumOliwka też nauczona jest zasypiać i spać sama Inaczejz moją starszą Ją lulałam na rękach i kładłyśmy się razem do łóżka do dziś Julka sama nie zaśnie :dry:
Zytka katar to u nas norma juz nawet sie tym nie przejmuje grunt że niżej nie schodzi Na początku było gorzej
I zów uciekaćmusze Oliwia szaleje Julka sie wkurza:blink::blink::rofl2: oszalejez moimim dziewczynami:baffled:

Cześć dziewczyny!:-D
A tu już kolejny tydzień mija... och... ale czas szybko leci...:rolleyes2: na szczęście dzisiaj pogoda fantastyczna, ptaszki śpiewają, słoneczko grzeje... normalnie czuć wiosnę!:cool2::cool2::cool2:
Michaś ma kolejnego ząbka!:szok: Już w sumie 13!:-D
Na tajnym umieściłam nowe zdjęcia - te z sesji fotograficznej.:wink:
Mam nadzieję, że wygospodaruję dziś trochę czasu na odpisanie...
:yes:
Buziaki

U nas tragedia Majka znowu chora już nie mogę :wściekła/y::angry::wściekła/y: Mieszkamy w bliźniaku z bratem m i oni mają dwie córeczki jedna ma prawie 3 latka i od września chodzi do przedszkola. I od września właśnie przynosi ciągle jakieś choroby z tego przedszkola. Dziewczyny są ciągle chore!!! Mieszkamy razem przez ścianę a spotykamy się przez to raz na miesiąc. A ja już dziewczyny niby są zdrowe i się zobaczmy to okazuje się, że Majaka znowu się od ich czymś zaraziła. Już obiecałam sobie, że choćby nie wiadomo, co się działo, nawet jak nie będą mieli z kim zostawić dzieciaków to nie widzę się z nimi do maja przynajmniej. Może wtedy nie będzie już tyle chorób w tym przedszkolu.
Musiałam to z siebie wyrzucić.
Buziole dla wszystkich, potem podopisuję.

MOMP - nadal masz pokarm! Nie spotkałam się z czymś takim wcześniej, ale widocznie instynkt macierzyński wziął górę!:-D Tak to właśnie jest z nami kobietami...;-)
Syneczki2 - fajnie, że masz takiego bliskiego przyjaciele, no i gratuluję akceptacji ze strony Twojego m!:tak:
kaskax25 - to wspaniałe wieści! Cieszę się, że maleństwo rośnie i wszystko jest ok!:-D
baniorka82 - i co się dowiedziałaś?
:confused:
ja do dzisiaj mam pokarm a malej prawie wogole nie karmilam ide do ginekologa w przysżłym tygodniu to sie spytam!

patrysia - jak Sewcio się czuje?
agawa1 - pleśniawki... ooo!:huh: Co powiedział lekarz?
uleńka507 - śliczna córcia, cała w różu!:-)
moniamonis - upadki są niestety nieuniknione w tym wieku. :sorry2:Zapewne to jeszcze trochę potrwa. Dobrze, że nic poważniejszego się nie stało, no i gratuluję samodzielnych kroczków!
Śliczne zdjęcia!:-)
lileczka, Rekinasia - :-)
Ania31- jak zdrówko? Pocieszne te nasze maleństwa:tak:... Michaś też piszczy i wymusza, z jedzeniem różnie bywa, ale nie ucieka.
Dobrze:tak:, że chcesz iść jeszcze do alergologa i starasz się dociec skąd te choróbska!
Mysza - widzę, że notatnik zdaje i u Ciebie egzamin - super!:-D
Dobre!
Myyszaaa pisze:
M jak mu przypomnę to Mikusia wykąpie :biggrin2: ale bawić się chce z nim cały czas - i wychodne na piwo dostaje :p(ja znaczy się)

Odpiszę później #1007

Jeśli chodzi o ropiejące oczko Michasia, to po soli fizjologicznej od razu przeszło, więc nic poważnego nie było. Dzięki dziewczyny jeszcze raz (przyszlirodzice, Mysza, Gosia78, eowyn, ulenka507, Zytka, agawa1, patrysia).:-D Opinie były "trochę" sprzeczne, co do rumianku i esencji herbaty.

Mysza - owszem, to było od kataru.;-)
lileczka - jak tam ząbki i bieganie Oskarka? Dziś wielki dzień, przyjęcie... napisz, jak było!:-)
agawa1 - bardzo mi przykro z powodu wujka.:sad:
Dużo zdrówka Wam życzę! Jak gardło?
No i wizyta u gin. okazała się już w poczekalni na pozytywnie budującą!
cloe - Michałek też potrafi zdrzemnąć się na 3h także fajnutko!:-D
MOMP - Michaś też daje buzi z otwartą buzią:-D, ale tylko nam!
Margaritta - śliczna wiosna u Was!:tak:
Zytka - jakiego mieszkanka szukacie?
Kluska79 - jak długo Piotrek ma już sparaliżowaną buzię?:confused:
Nasz Michaś też uwielbia w sklepie pchać wózek... och...:rolleyes2:
kropecka - dzięki Tobie dowiedziałam się o Kacperku i też przeznaczymy nasz 1% na jego leczenie.
Bardzo poruszają mnie nieszczęścia ludzi i tak jak większość z Was, strasznie to przeżywam... Czasem się zastanawiam, ile matka potrafi znieść...?:-(
mamaola - Witaj!
Rekinasia - gratuluję samodzielnych kroczków!:-D
Ania31 - szczepienie Bartka i Kuby (2w1) :huh:oj... może być ciężko... ale na pewno dasz radę!
moniamionis - zdrówka Wam życzę!:tak:
patrysia - co się dzieję, że Ciebie nie ma?:huh: Jesteś jak słoneczko na tym forum i brakuje mi Ciebie wśród nas!:sorry2:

Pozdrawiam Wasz Wszystkie !!!

reklama
Oskarku wszystkiego najlepszego. Moc uśmiechów i prezentów życzy Oliwierek i Amadeuszek oczywiście z ciocia :-)
Nareszcie po egzaminach na ten weekend dzis były dwa jeden lepiej poszedł drugi gorzej ciekawe jak to bedzie. Od jutra nauka na ostatni :baffled: M nie może już patrzeć jak siedze z nosem w ksiazce. Zabrał mnie dzis na spacerek we dwoje dzieci zostały z dziadkami. Kupił winko wyporzyczył komedie romantyczną więc zapowiada się naprawde miły wieczór po tym całym tygodniu kucia i mam nadzieje że doda mi sił na następny :dry:

rekinasia wyobrażam sobie jakie to fajen uczucie jeszcze 2 miesiace temu sama cieszyłam sie jak dziecko :-p
mamaola witaj :-)
moniamonis oj biedna Majunia no ile można :no:
anna-ajra fakt mam dwa skarby - wymarzonego przyjaciela i wspaniałego ufającego mi męża :-)
dawna-cloe i na Oliwke przyjdzie pora. Najgorsze jest takie porównywanie dzieci. Czeka sie wtedy i czeka, a jak by nie było maluch ma czas do 1,5 roku i właśnie męża chrześniaczka wystartowałą mając tyle ;-)​

Do góry