reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Wczoraj o 0.15 na TVP2 byl film dokumentalny o karmieniu piersia.Wlasciwie to o odstawianiu.Pokazywali babke,ktora karmi swoja 8 letnia corke.Jedna babeczka odzwyczajała parke bliznaikow(2 lata 3 m).One ssaly nawet do 20 razy na dobe:szok:.mamusia z nimi spala ,a dzieciaki czesto podlaczaly sie w tym samym momencie.Fajny widok:szok::-D.
Ja w sumie tez bym mogla karmic do 2 lat,ale boje sie,ze rozstanie bedzie ciezkie potem.Poza tym nie wiem czy Kondzio by chcial tyle ssac.
Przerazal mnie tylko widok 8-latki ciagnacej piers...i wcale nie była drobna...:no:

Wczoraj o 0.15 na TVP2 byl film dokumentalny o karmieniu piersia.Wlasciwie to o odstawianiu.Pokazywali babke,ktora karmi swoja 8 letnia corke.Jedna babeczka odzwyczajała parke bliznaikow(2 lata 3 m).One ssaly nawet do 20 razy na dobe:szok:.mamusia z nimi spala ,a dzieciaki czesto podlaczaly sie w tym samym momencie.Fajny widok:szok::-D.
Ja w sumie tez bym mogla karmic do 2 lat,ale boje sie,ze rozstanie bedzie ciezkie potem.Poza tym nie wiem czy Kondzio by chcial tyle ssac.
Przerazal mnie tylko widok 8-latki ciagnacej piers...i wcale nie była drobna...:no:
ogladałam :szok:
nawet chciałm kopma właczyc i wam napisac ale miałam lenia

witam z rana:-)
jak tam babki juz po kawce?
dzis eksmituje mego starszaka do tesciwej ;-)
zrobimy sobie jedno dniowe ferie i od dzis do niedzieli mam w domu sztuk 1:-)
bedzie lużniej a i on sie cieszy z wyprawy

Ja już też po kawce, Agusia :tak: Oli jeszcze się nie wstała po nocy :szok:, lubi spać długo, to fakt, ale tak długo to chyba jeszcze nigdy nie spała. Boję się, że nie wróży to niczego dobrego, bo tak długo spała, jak miała gorączkę. A mój mąż się właśnie rozłożył, coś grypopodobnego, a młoda śpi z nami w łóżku, a więc ma bezpośredni kontakt :baffled:
Programu o karmieniu nie oglądałam, a szkoda. 8-latka ciągnąca pierś, to faktycznie patologia. Ja mam w planach karmić góra do 2 lat, jeśli się nadarzy jakaś okazja do odzwyczajenia miedzy pierwszym a drugim rokiem to skorzystam, a jeśli się nie nadarzy, to około 2 rż wyślę chyba małą do babci na 2 dni, tak sobie to przynajmniej wymyśliłam teraz.

reklama
Witam
Wy już kochane po kawie, a ja dopiero na śniadanko idę...:baffled::baffled: bo mały zasnął i mogę spokojnie zjeśc
Dziś już zjadłam śniadanie, bo Oli jeszcze cały czas śpi :szok::szok::szok:
Ale normalnie to jemy razem, ja swoje i Oliwka swoje, ona na tyle długo je swoje śniadanie, że i ja mam czas spokojnie zjeść swoje. Oliwki krzesełko do karmienia przysuwam do stołu i ona wcina obserwując jak inni członkowie rodziny jedzą - ma przy okazji lekcję poglądową hehe. Obiadem i kaszką ją karmię jeszcze, ale śniadanie je zawsze sama, dostaje na swoim talerzu chleb pokrojony w kostkę i sama po niego sobie sięga.

Do góry