Wiecie, tak sobie wczoraj zdałam sprawę, że to już naprawdę końcówka. Mam wrażenie, że jestem w ciąży od kilku lat , ale przecież już naprawdę niedługo. Tak pomyślałam, że za te kilka tygodni (włączając nawet początek połogu) będę mogła swobodnie przekręcać się na łóżku, schylać się, poleżeć na brzuchu... Rozmarzyłam się...
reklama
Wiesz, Ol, ja już też tak sobie myślę. I nie możemy z mężem doczekac się urodzin naszej córeczki. Po pierwsze dlatego, że zwyczajnie już do niej tęsknimy, a ja z drugiej strony też z tego powodu, że już mnie męczy ta niewygoda ostatnich tygodni ciąży.
Ja tez juz nie moge sie doczekac rozwiazania,przytulenia maluszka i... poczuc sie lzejsza,ale z drugiej strony obawiam sie,ze bedzie mi brakowalo mojego brzusia i kopniakow:-(
Nie moglam sie w pelni cieszyc ciaza od poczatku,bo mielismy duzo stresu zwiazanego ze zdrowiem maluszka,pozniej problem w pracy,a jak sie wszysto pieknie i szczesliwie ulozylo,to zaraz trzeba rodzic i jakby troche brakuje mi czasu tylko dla mnie i mojego brzusia,ale mam nadzieje,ze nadrobimy to wzystko po tej stronie.
Nie moglam sie w pelni cieszyc ciaza od poczatku,bo mielismy duzo stresu zwiazanego ze zdrowiem maluszka,pozniej problem w pracy,a jak sie wszysto pieknie i szczesliwie ulozylo,to zaraz trzeba rodzic i jakby troche brakuje mi czasu tylko dla mnie i mojego brzusia,ale mam nadzieje,ze nadrobimy to wzystko po tej stronie.
dziewczyny mam taki problem mam nadzieje ze pomozecie ci go rozgrysc a mianowicie
moj maz zamierza wziasc l4 na mnie jak urodze tylko nie mamy zielonego pojercia gdzie sie to zalatwia znaczy jaki lekarz wypisuje takie zwolnienie i czy sa potrzebne do tego jakies dokumenty
jak ktoras z was sie orientuje w tych sprawach to bede wdzieczna za podpowiedz
moj maz zamierza wziasc l4 na mnie jak urodze tylko nie mamy zielonego pojercia gdzie sie to zalatwia znaczy jaki lekarz wypisuje takie zwolnienie i czy sa potrzebne do tego jakies dokumenty
jak ktoras z was sie orientuje w tych sprawach to bede wdzieczna za podpowiedz
Madzia24, po takie zwolnienie musi twój mąż pójśc do Twojego ginekkologa, który się opiekował Tobą w ciąży - tak słyszałam, bo nigdy z tego nie korzystałam. Dla pewności jak bedziesz na następnej wizycie, to zapytaj o to.
Wróciliśmy z Dnia Babci i Dziadka stwierdziłam, że już nigdzie więcej na żadne wizyty się nie wybieram przed porodem. Spodnie mnie cisnęły jak się najadłam i źle mi się w ogóle siedziało, jak nie mogłam nóg rozprostowac.
Wróciliśmy z Dnia Babci i Dziadka stwierdziłam, że już nigdzie więcej na żadne wizyty się nie wybieram przed porodem. Spodnie mnie cisnęły jak się najadłam i źle mi się w ogóle siedziało, jak nie mogłam nóg rozprostowac.
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Moj maz po dwoch cesarkach bral na mnie zwolnienie po 2 tygodnie.Lekarz nie wymagal zadnego dokumentu,ale moze sie zdarzyc zapewne,ze bedzie chcial dokument ubezpieczenia meza...Tak mi sie wydaje... Oczywiscie beda potrzebne typowe dane do zwolnienia(nipy itd).
reklama
mysia23
mama dwójeczki
Ja też zaczynam się męczyć tą koncówką ciązy...nie wyobrażam sobie ewentualnego przenoszenia...no i na brzuchu to choćby nie wiem jak pokarm mi leciał z piersi(w co watpie, bo ostatnio to się nawet zmiejszyły)to się położe...tak mi tego brakuje...ale z drugiej strony, długo nikt nie bedzie tak blisko mnie jak mój synek teraz, nie wszedzie bede mogła go zabrać