reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
i ja witam w szarlotkowym nastroju zaraz ide do sklepu ale do szarlotki wszystko przygotowane ciasto w zamrażalniku jabłuszka uduszone i budyń ugotowany jak wrócę to tylko zetrę ciasto i poloże kolejno jabłka budyń ubite białko i kruszonkę i do piekarnika :tak:miłego dnia kobietki :-D
 
reklama
dziś korzystałam z 3 przepisów na szarlotkę
CIASTO:3 SZKLANKI MąKI,1/2 szklanki cukru ,3 żółtka .3 łyżki śmietany,2 łyżeczki proszku do pieczenia ,kostka margaryny Kasia .Z tych składników zagniotłam ciasto i schowałam na jakiś czas ok.30min do zamrażalki .Ugotowałam budyń jeden śmietankowy ,może byc ciepły może być wystudzony ,obrałam , utarłam i poddusiłam jabłka a pod koniec dałam kisiel ten szybki kubek ,Ubiłam białka te co zostaly (do ciasta daje same żółtka )Blaszkę wysmarowałam i posypałam bułka tartą .Ciasto można zetrzeć na tarce albo rozwałkować trochę zostawiamy na wierzch na paseczki albo robi sie kruszonkę Nie wiem ile masła i cukru i mąki na kruszonkę bo robię na oko ;-)I tak warstwa ciasta -jabłka -budyń -piana z białek -reszta ciasta albo kruszonka .A TO LINK DO MOICH PRZEPISóW
Kobiety eksperymentują czyli Michasia i Me_mme w kuchni I JAKO michasia73 tu;
Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska
 
Do góry