reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mój generalnie nie ma problemów z kupą, tylko kilka razy tak było, że nie chciał jeść, a chwilę później cisnął i jak już zrobił to jadł dalej. I wczoraj był marudny, bobka małego zrobił, a potem płacz, ale jak zjadł gruszkę to już normalnie zrobił. Ja dopiero zaczęłam podawać mleko 2, na razie tylko 1 porcję w ciągu dnia, więc ciężko ocenić, myślę, że jak mleko to samo to raczej nie będzie powodować zaparć, raczej właśnie jakieś pokarmy, dlatego dodatkowo podaje mu wodę, ale w takiej butelce dziubkiem jak niekapek, więc wypija niewiele i nie wiem, czy nie chce, czy nie ogarnia tego smoczka 😂
Ja właśnie do picia dawałam z canpola butle i to chyba błąd. Bo dostawalo sie powietrze. Zamowilam B.boxa.... i od jutra bede robic bardziej rzadką kaszke bo byc moze dla niej za gesta na poczatek. Zobaczymy

reklama
Mój śpioch przed chwilą się obudził, wzięłam go na chwilę do naszego łóżka i chciałam iść robić mleko, a ten znowu zasnął 😂 I teraz muszę go pilnować, żeby nie zleciał a pranie mam do powieszenia 😭
Ale słodziak. <3 chyba się super odnajdujesz w nowej roli teraz ? Pamiętam jak na początku tez pisałaś ze nie możesz się odnaleźć itp. Tak samo ciezki poczatek jak u nas z tą nową rola a teraz to bym wszystko za to oddala ;D

Ale słodziak. <3 chyba się super odnajdujesz w nowej roli teraz ? Pamiętam jak na początku tez pisałaś ze nie możesz się odnaleźć itp. Tak samo ciezki poczatek jak u nas z tą nową rola a teraz to bym wszystko za to oddala ;D
Ha ha no dokładnie było minęło, wolę tego początku nie pamiętać. Teraz nikomu bym go nie oddała 🥰 Jeszcze do tego jest taki mało problematyczny, więc już w ogóle nie da się go nie kochać! Ale powiem szczerze, dopóki sama tego nie przeżyłam, nie potrafiłam uwierzyć w depresję poporodową... Że to w ogóle jest możliwe, żeby się tak czuć.

Ha ha no dokładnie było minęło, wolę tego początku nie pamiętać. Teraz nikomu bym go nie oddała 🥰 Jeszcze do tego jest taki mało problematyczny, więc już w ogóle nie da się go nie kochać! Ale powiem szczerze, dopóki sama tego nie przeżyłam, nie potrafiłam uwierzyć w depresję poporodową... Że to w ogóle jest możliwe, żeby się tak czuć.
Wiem. Tez mialam depresje poporodowa i wszyscy mi się dziwili jak to tak można. A najlepszy były teksty " wez sie w garść " albo " ogarnij sie"... Ale tez tego poczatku nie vhce pamiętać bo teraz mam wszystko co najlepsze

Dziewczyny czy wasze maluchy też są takie "waleczne" podczas ubierania ?
Młoda przekręca się we wszystkie strony jak chce są przebrać, siłuje się, złości :D zanim ją wyszykuje na dwór to się już całą zgrzeje. A przebranie pampersa trwa tyle jak nigdy ;p
Tak, moj młody też Walczy o życie podczas rozbierania i ubierania

Laski, takie cuda na dziewczynkę w Pepco za 5ziko 😭

Załączniki

• IMG_20210826_145010.jpg
    IMG_20210826_145010.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 75
  • IMG_20210826_144950.jpg
    IMG_20210826_144950.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 77
Spokojnie, mój też teraz zaczął wybrzydzać. Na początku jadł więcej, a teraz zależy co, ale jak pietruszka wcześniej była ok tak teraz bardziej pluł niż jadł. Z owoców to tylko banan i zjadł mi wczoraj sporo gruszki, ale rano nie chciał za bardzo 🤷 W ogóle zauważyłam, że niechętnie je papki jak ciśnie kupę albo nie może zrobić, a jak już zrobi to chętniej je. Jak Twój sporo mleka pije to nie ma się co przejmować, ja muszę mojemu jakieś papki w ramach posiłku dawać, bo mleko już tylko 3x 210ml.
już odkryłam co to kwaśny smak nie chce go jeść podawałam jagody i czarna porzeczkę 😜
a Pasternak wszamił dzisiaj jak zawsze😂
mój to na kupę wogole się już nie napina ale zawsze wiem kiedy zrobi bo robi rano po g. 8 i czasem po g. 18 przed kąpielą ale to jak za dużo zje 😜

Dziewczyny czy wasze maluchy też są takie "waleczne" podczas ubierania ?
Młoda przekręca się we wszystkie strony jak chce są przebrać, siłuje się, złości :D zanim ją wyszykuje na dwór to się już całą zgrzeje. A przebranie pampersa trwa tyle jak nigdy ;p
No moj też nie lubi jak jest już zmęczony i go ubieram to też marudzi🤣

reklama
Do góry