reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To do jakiego wieku zamierzasz wozić małego w gondoli? Myślałam, że gondola to z założenia tylko na pierwsze miesiące 🤨
No nie wiem ile się da 🤪bo on nie chce tych pasów no z tym to mamy problem i w foteliku i spacerówce 20 min wytrzyma i jest ryk😭 i cały czas gapi się na te pasy jakby nie wiem co 😡i nie zaśnie

reklama
Sprawdziłam w necie teraz i moja gondola ma 84cm niby długości, nawet nie wiedziałam, że tak dużo do tego co piszecie, bo już od dawna wydaje mi się ciasnawa 🙈
no nie? też to mówię jak był mały 1,9 kg / 51 cm to wyglądał jak płatek a teraz to kolos 7,4 kg/67 cm ahh te misie szybką rosną ☹️

Sprawdziłam w necie teraz i moja gondola ma 84cm niby długości, nawet nie wiedziałam, że tak dużo do tego co piszecie, bo już od dawna wydaje mi się ciasnawa 🙈
Dołóż jakiś gruby koc to miejsca niestety bedzoe brak. Ja w domu juz wyjelam spacerowke, tu nad jeziorem mam gondole (jakiś wozek stary szwagierki) a jak jedziemy teraz gdzieś do sklepów to mam po starszej wozek spacerowy typu parasolki. I powiem wam jaka wygoda takim lekkim wozeczkiem😀

no nie? też to mówię jak był mały 1,9 kg / 51 cm to wyglądał jak płatek a teraz to kolos 7,4 kg/67 cm ahh te misie szybką rosną ☹️
On ma za ciasna gondole? Jaki masz wózek, pewna jesteś że ma metr ? Moja ma te 88, a młody ma 81 cm i gondola jest na styk.
Uważaj żeby ci z tej gondoli bez pasów nie wypadł, ja się przesiadłam, bo prawie wyleciał na spacerze z gondoli.

O rany! Jakie my jestesmy do siebie podobne. Ja wlasnie z sesji wywolalam zdjecia i kazdy dostal w ramce inne jako pamiatka z Chrzcin. Zawinelam w niebieska bibule i przewiazalam parcianym sznurkiem, bo to mi pasowalo do stylu imprezy. Robilam w takiej loftowo-industrialnej knajpce.
Ja dla każdego dałam magnes z podziękowaniem i dla chrzestnych jeszcze ramka podziękowanie i ich zdjęcia z małą 😅

On ma za ciasna gondole? Jaki masz wózek, pewna jesteś że ma metr ? Moja ma te 88, a młody ma 81 cm i gondola jest na styk.
Uważaj żeby ci z tej gondoli bez pasów nie wypadł, ja się przesiadłam, bo prawie wyleciał na spacerze z gondoli.
wózek venicci
jak to z gondoli Ci mało nie wypadł 😱
kurde nawet mnie nie strasz bo ja uważam że ona super bezpieczna jest bardziej niż spacerówka
nasza spacerówka taka leciutka a ten nie chce w niej jeździć przez te cholerne pasy ale bez pasów nie ma opcji bo sie chmajta jak nie wiem co ☹️
myślałam jeszcze o spacerówce kubełkowej ale tam też są pasy... chyba pożegnamy spacery albo przesiadka w chuste do czasu siadania bo tego jakoś nie widzę 🙄🤔

edit w sumie to chyba poduszkę wywalę to więcej miejsca się zrobi przynajmniej na chwilę

To ja mam najlepiej moje dziewczyny mają tych samych chrzestnych od mojego męża siostra starsza z mężem są i do Jakuba też będą🤣bo u mnie też ciężko z wyborem nie mam za bardzo kogo też😂
Ja to od zawsze brata brałam pod uwagę, bo został mi jeden. U nikogo nie jest, a mamy ze sobą najlepszy kontakt. Lubi bardzo dziewczynki, stracił córeczkę. Jest szczęśliwy, że został chrzestnym. Przyjeżdża to zawsze weźmie małą, pozaczepia. Poza tym ja niby też nie powinnam chrzcić dziecka, bo nie mamy ślubu. Ale jeśli będzie większa i będzie chciała chodzić do kościoła, to będę z nią chodziła. Będę rozmawiać, tłumaczyć i nie zmuszać. Ja wierzę w Boga, nie w księży.

Dołóż jakiś gruby koc to miejsca niestety bedzoe brak. Ja w domu juz wyjelam spacerowke, tu nad jeziorem mam gondole (jakiś wozek stary szwagierki) a jak jedziemy teraz gdzieś do sklepów to mam po starszej wozek spacerowy typu parasolki. I powiem wam jaka wygoda takim lekkim wozeczkiem😀
Co Ty u mnie już nic nie wejdzie, ledwo z boku pielucha muślinowa leży do ew. przykrycia 😂 biedny nawet rączek nie może swobodnie rozłożyć jak śpi 😥

reklama
My od ponad miesiaca jezdzimy w spacerowce i sie dziwilam, ze my najmlidsi tutaj i sie musielismy przesiasc. Ale nasza nalezy raczej do malych 86 cm, a te weenetrzne poduchy i wysciolki zdecydowanie ja zmniejszaja. Teraz nosimy rzeczy na 74/80, bo dlugi a chudy moj chlopak.

Do góry