reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

220km 6h? Przexiez to 2h jazdy 😂
220km 6godzin to bardzo długo ,,🙂my 450km to w 6godzin pokonujemy a jechaliśmy też jak były malutkie całkiem i jak miały rok 2latka
yyy nie jest mi do śmiechu bo już nie wiemy co mamy zrobić z tymi pasami 🤨
jesteśmy tak wykończeni tym że tym razem będę stanowcza u neurolog wspominałam jej o tym to zignorowała to że przejdzie mu że może pamięta że był owinięty pępowina i ma traumę zapomni aha prawie 6 ms i nadal nie minęło 🙄

reklama
A co do chrzcin to my na podziekowania dawaliśmy czekoladki z karteczka z podziękowaniem. Wyglądało to ślicznie a koszt niewielki. Wogole dekoracje robilam sama na sali i jestem mega zadowolona ;)

jesteśmy tak wykończeni tym że tym razem będę stanowcza u neurolog wspominałam jej o tym to zignorowała to że przejdzie mu że może pamięta że był owinięty pępowina i ma traumę zapomni aha prawie 6 ms i nadal nie minęło 🙄
Jak wkładasz do spacerowko to sprobuj na poczatek nie przypinać pasami. Ale oczywiście pod twoja kontrola ja tak robiłam na początku. Dopiero jak przekonała się do spacerowki to zaczęłam zapinac w pasy.

Niektóre dzieci tak mają i musi dorosnąć nic Nie zrobisz. Moja kuzynka wymieniła fotelik na inną kobylke i jak ręką odjął. Było młodemu nie wygodnie. My chcemy w góry jechać na narty juz sie boje 10h podróży 😂 poprzednio starsza obrzygała każdy kawelek samochodu 😂

U nas gondola ma 80 cm ;o jak wybierałam wozek tk nawet nie patrzylam na wymiary bo wydawało mi się ze gondole maja ten sam wymiar ;D wiec gondola poszla dawno w odstawkę. Jeździmy w spacerówce. Ale mloda sie wycwanila i sie dzwiga fo góry. Najlepiej jezdzij jej juz na pol siedząco zeby widziala wszystko
Hanka juz sie tez podciąga do siadu 😂 masakra kiedy te dzieci tak rosną

Jejku wspooczuje mocno tych przerw podczas jazdy... My sporo jeździmy, tu do łodzi, tu do Wawy itp i chyba bym się załamała. A o dziwo np cała podróż do Wawy praktycznie potrafi przespać, a to z 4h zwykle minimum. Podobno jak dzieci wariują takie małe w fotelikach to może to być powiązane z choroba lokomocyjna, może wybadajcie w tym kierunku?

Aha i dziewczyny polecam naturalny środek przeciw komarom. Olejek eteryczny lawendowy + z trawy cytrynowej rozpuścić w wodzie (50 kropli jednego i drugiego na butelkę wody 150ml), wymieszać i pryskać np na framugi okien albo drzwi co jakiś czas. U nas działa. Tylko olejki muszą być naturalne. :D można też spryskać np wózek od zewnątrz przed spacerem. Tylko nie dziecko bo olejków nie powinno się stosować na skore 🙊
hmmm 🤔 o tym nie pomyślałam ale w sumie z tych objawów to jest tylko mega spocony. podpytam może pediatre jak wrócimy a od dzisiaj potrenuje go w spacerówce z pasami może przezwycięży to w sobie 🙄

Mój był dwa razy owinięty, a super jeździ więc teoria z dupy.

No a mlody prawie wypadł z gondoli, bo on się podciąga, na brzuszku był i podciągnąć się rękoma na bok gondoli i tak zawisł. A były to sekundy, bo pakowałam rzeczycdo kosza.

Jak wkładasz do spacerowko to sprobuj na poczatek nie przypinać pasami. Ale oczywiście pod twoja kontrola ja tak robiłam na początku. Dopiero jak przekonała się do spacerowki to zaczęłam zapinac w pasy.
no właśnie przekręcę ja do siebie i zaczniemy od dolnych bo to jednak wiercipięta chwilą i gleba 🙄

reklama
no właśnie przekręcę ja do siebie i zaczniemy od dolnych bo to jednak wiercipięta chwilą i gleba 🙄
U nas tez wiercipieta. Ale bezpieczniej sie czuje jak jest w spacerówce niz wlasnie byla w gondoli. A przyzwyczajałam najpierw bez pasów bo tez byl krzyk. A teraz pasy często robia za gryzaka ;D

Do góry