reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja to od zawsze brata brałam pod uwagę, bo został mi jeden. U nikogo nie jest, a mamy ze sobą najlepszy kontakt. Lubi bardzo dziewczynki, stracił córeczkę. Jest szczęśliwy, że został chrzestnym. Przyjeżdża to zawsze weźmie małą, pozaczepia. Poza tym ja niby też nie powinnam chrzcić dziecka, bo nie mamy ślubu. Ale jeśli będzie większa i będzie chciała chodzić do kościoła, to będę z nią chodziła. Będę rozmawiać, tłumaczyć i nie zmuszać. Ja wierzę w Boga, nie w księży.
Ja mam to samo w Boga wierzę... dlatego ja wolę ochrzcić żeby nie mieli problemów potem i komunia też dla mnie ważna jest dlatego wolę jak mają to zrobione niż potem by mieli robić jak by byli starsi.

reklama
My od ponad miesiaca jezdzimy w spacerowce i sie dziwilam, ze my najmlidsi tutaj i sie musielismy przesiasc. Ale nasza nalezy raczej do malych 86 cm, a te weenetrzne poduchy i wysciolki zdecydowanie ja zmniejszaja. Teraz nosimy rzeczy na 74/80, bo dlugi a chudy moj chlopak.
To mój 68/74 zależy od ubranek spodenki ma na 74 i spodnie

To faktycznie lipa... jak sobie radzicie w dłuższej podróży? 😱
zawsze jeździmy razem ja z tyłu z małym i zawsze po karmieniu jak zaśnie przekładamy go i jedziemy. niestety 20-30 min i pobudka gapienie się z naburmuszona miną jeszcze wzglednie jak samochód jedzie daje się zabawić zabawkami, pielucha, smoczkiem, piosenki ale jak stanie to jest prężenie, wyginanie i płacz jakby nie wiem jaka krzywda się działa😱 Pomagają przerwy jak teraz jechaliśmy to dystans ok 220 km 6h się mega umęczyliśmy potem on odsypiał te krzyki i my ☹️
ewidentnie podróż go stresuje i kompletnie nie wiemy czemu?🤷🏻‍♀️
jeszcze spróbuję dzisiaj wyciąć w pieluszce flanelowej otwory i na tym go położę może materiał fotelika go drażni 🙄

zawsze jeździmy razem ja z tyłu z małym i zawsze po karmieniu jak zaśnie przekładamy go i jedziemy. niestety 20-30 min i pobudka gapienie się z naburmuszona miną jeszcze wzglednie jak samochód jedzie daje się zabawić zabawkami, pielucha, smoczkiem, piosenki ale jak stanie to jest prężenie, wyginanie i płacz jakby nie wiem jaka krzywda się działa😱 Pomagają przerwy jak teraz jechaliśmy to dystans ok 220 km 6h się mega umęczyliśmy potem on odsypiał te krzyki i my ☹️
jeszcze spróbuję dzisiaj wyciąć w pieluszce flanelowej otwory i na tym go położę może materiał fotelika go drażni 🙄
220km 6h? Przexiez to 2h jazdy 😂

Panna Hanna pobudki co chwila dzisiaj. Wxroaj cały dzień plakala.... Podmienili mi dziecko 😂stary musi wrócić dzis do domu bo zakładają klime, a ja musze przygotować imprezke pol roczna a Hania nie współpracuje 😥😥

220km 6godzin to bardzo długo ,,🙂my 450km to w 6godzin pokonujemy a jechaliśmy też jak były malutkie całkiem i jak miały rok 2latka

Jejku wspooczuje mocno tych przerw podczas jazdy... My sporo jeździmy, tu do łodzi, tu do Wawy itp i chyba bym się załamała. A o dziwo np cała podróż do Wawy praktycznie potrafi przespać, a to z 4h zwykle minimum. Podobno jak dzieci wariują takie małe w fotelikach to może to być powiązane z choroba lokomocyjna, może wybadajcie w tym kierunku?

Aha i dziewczyny polecam naturalny środek przeciw komarom. Olejek eteryczny lawendowy + z trawy cytrynowej rozpuścić w wodzie (50 kropli jednego i drugiego na butelkę wody 150ml), wymieszać i pryskać np na framugi okien albo drzwi co jakiś czas. U nas działa. Tylko olejki muszą być naturalne. :D można też spryskać np wózek od zewnątrz przed spacerem. Tylko nie dziecko bo olejków nie powinno się stosować na skore 🙊

Jejku wspooczuje mocno tych przerw podczas jazdy... My sporo jeździmy, tu do łodzi, tu do Wawy itp i chyba bym się załamała. A o dziwo np cała podróż do Wawy praktycznie potrafi przespać, a to z 4h zwykle minimum. Podobno jak dzieci wariują takie małe w fotelikach to może to być powiązane z choroba lokomocyjna, może wybadajcie w tym kierunku?

Aha i dziewczyny polecam naturalny środek przeciw komarom. Olejek eteryczny lawendowy + z trawy cytrynowej rozpuścić w wodzie (50 kropli jednego i drugiego na butelkę wody 150ml), wymieszać i pryskać np na framugi okien albo drzwi co jakiś czas. U nas działa. Tylko olejki muszą być naturalne. :D można też spryskać np wózek od zewnątrz przed spacerem. Tylko nie dziecko bo olejków nie powinno się stosować na skore 🙊
Ja moskitiery zamontowałam w domu wszedzie 😂a tu niestety nad jeziorem dzieci pogryzione ale żyją 😂 starsza cos ugryzło w stopę to spuchła jej jak balon

reklama
U nas gondola ma 80 cm ;o jak wybierałam wozek tk nawet nie patrzylam na wymiary bo wydawało mi się ze gondole maja ten sam wymiar ;D wiec gondola poszla dawno w odstawkę. Jeździmy w spacerówce. Ale mloda sie wycwanila i sie dzwiga fo góry. Najlepiej jezdzij jej juz na pol siedząco zeby widziala wszystko

Do góry