reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

ale załapała a mój nie wiem 🤷‍♀️no właśnie ćwiczymy codziennie w południe bo wtedy najgorsze uv na zewnątrz więc zostajemy w domu ale widać nie skutecznie😕 chyba przesadziliśmy z tą lewą stroną i teraz jest efekt, że z prawą ma problem
no pojedziemy napewno bo Mąż się uparł
E mój się w ogóle nie przekręca, a jedyne co mnie martwi to ta płaska główka 😕 no i wyraźnie preferuje prawą stronę, bo po tej stronę ma spłaszczoną główkę, ale z tymi stronami to zawsze dziecko jedną preferuje bardziej i w końcu załapie drugą, gorzej jak właśnie z tego powodu wychodzą jakieś asymetrie, czy deformacje 😟

reklama
ale spryciula🤩 a jak w odwrotną stronę w sensie z brzuszka na plecki?
kurde tak Was czytam to może to normalny etap....
czytam jeszcze na necie że dziecko wybiera sobie stronę jako wiodącą najpierw czyżby był leworęczny 🤔 ja to mało zrobię lewą wolę prawą ale Maż jest oburęczny🤪
Zdarzyło się to dopiero parę razy, że z brzuszka na plecy. 😅 W sumie to nie zwróciłam uwagi, bo bardziej to bylo nieświadome. 😅😂 Ale dzisiaj chyba jak na brzuchu leżała, to w prawą stronę fiknęła chyba. 😂

ale spryciula🤩 a jak w odwrotną stronę w sensie z brzuszka na plecki?
kurde tak Was czytam to może to normalny etap....
czytam jeszcze na necie że dziecko wybiera sobie stronę jako wiodącą najpierw czyżby był leworęczny 🤔 ja to mało zrobię lewą wolę prawą ale Maż jest oburęczny🤪
Tak, u nas to samo ;) na razie obraca sie tylko przez lewy bok ;)

U nas też obroty na początku tylko na prawą stronę a od paru dni zaczął też na lewą. Trzeba dać maluchowi czas bo każdy się rozwija w swoim tempie. My byliśmy raz u fizjo jak młody przekręcał główkę na jedną stronę i ona nam powiedziała żeby się na siłę nie doszukiwać, bo prawie każde dziecko ma swoją preferowaną stronę. Więc ja zluzowałam i pilnowałam tylko żeby spał na przemiennie na prawym i lewym boczku.

no mój to już smacznie chrapie 😴
a na macie też tylko w lewo się kręci podnosząc tyłek i nogi a najlepiej mu to wychodzi bez pieluchy wtedy to tańczy 🤪
ja widzę gołym okiem że on ma mocne nogi a ręce i barki słabo
Mój młody też się obraca tylko przez lewy bok. Tzn dzwoni mu tam, że przez prawy też można, ale chyba jeszcze nie ogarnął w którym to kościele :D

E mój się w ogóle nie przekręca, a jedyne co mnie martwi to ta płaska główka 😕 no i wyraźnie preferuje prawą stronę, bo po tej stronę ma spłaszczoną główkę, ale z tymi stronami to zawsze dziecko jedną preferuje bardziej i w końcu załapie drugą, gorzej jak właśnie z tego powodu wychodzą jakieś asymetrie, czy deformacje 😟
a kładziesz go na tej poduszce? Nasze przeszło ale wszędzie była poduszka mata, kanapa, łóżeczko i wózek no oprócz nocy w nocy za cholerę nie chciał na tym spać 🤷‍♀️
no my właśnie asymetrię mamy ale już kolejna☹️

reklama
Do góry