reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

ale spryciula🤩 a jak w odwrotną stronę w sensie z brzuszka na plecki?
kurde tak Was czytam to może to normalny etap....
czytam jeszcze na necie że dziecko wybiera sobie stronę jako wiodącą najpierw czyżby był leworęczny 🤔 ja to mało zrobię lewą wolę prawą ale Maż jest oburęczny🤪
Ja myślę że jak preferuje lewą stronę to będzie praworęczny. Tak mi kiedyś ktoś tłumaczył. Ze szybciej sie koordynują ruchy w prawej stronie i łatwiej jest dziecku przenosić ciezar ręki i nogi prawej. Dlatego leci przez lewą stronę. A do tej drugiej musi dojrzeć;D

reklama
czytam jeszcze na necie że dziecko wybiera sobie stronę jako wiodącą najpierw czyżby był leworęczny 🤔 ja to mało zrobię lewą wolę prawą ale Maż jest oburęczny🤪
Moja robiła wszystko w prawo, była u nas fizjo i mówiła, żeby tego pilnować. No to teraz robi wszystko na lewo😂 Ja bym pojechała na Twoim miejscu na urlop, odpoczęła, nikogo nie szukała na wakacjach na konsultacje, może Mały też potrzebuje trochę oddechu. Ja trafiłam na taką fizjo przy pierwszej córce, że rok z nią chodziłam, głupia byłam, że z kim innym nie skonsultowałam. A ona tak co chwila coś mi wymyślała. Dobrze kojarzę, że jesteś z Warszawy?

Taak

Tak, byłam wczoraj u lekarza i to wszystko wina osłabionych mięśni brzucha, kazał ćwiczyć i ćwiczyć brzuch. Mi dochodzi jeszcze ogólnie chory kręgosłup, więc czasem mam wrażenie, że zrobię pod siebie z bólu. Fajnie mieć 24 lata, ciekawe co będzie przy 50tce 😁
Trzeba uwazac z tymi cwiczeniami na brzuch, ja bylam u fizjo i mi wykryla lekkie rozejscie miesni brzucha, ja sama wczesniej sprawdzalam ale poczulam dopiero jak mi pokazala. Wtedy takie typowe cwiczenia na brzuch odpadaja, jedynie na miesnie glebokie brzucha. Trzeba tez pilnowac postawy, ja po ciazy niestety pchalam brzuch i ledzwie do przodu, i tutaj tez mnie ona poprawila.

no ale tak... plecy bolą, od noszenia, od karmienia....

Trzeba uwazac z tymi cwiczeniami na brzuch, ja bylam u fizjo i mi wykryla lekkie rozejscie miesni brzucha, ja sama wczesniej sprawdzalam ale poczulam dopiero jak mi pokazala. Wtedy takie typowe cwiczenia na brzuch odpadaja, jedynie na miesnie glebokie brzucha. Trzeba tez pilnowac postawy, ja po ciazy niestety pchalam brzuch i ledzwie do przodu, i tutaj tez mnie ona poprawila.

no ale tak... plecy bolą, od noszenia, od karmienia....
Ja nie mam rozejścia na szczęście, więc mogę cwoczyc. Od września wracam na pole dance 😁

Tak, to chyba jest normalne. Moja też przez pierwszy miesiąc przekręcala się tylko przez jeden bok. Teraz już umie przez dwa. Z brzuszka na plecy jeszcze nie umie 🙂

Moja robiła wszystko w prawo, była u nas fizjo i mówiła, żeby tego pilnować. No to teraz robi wszystko na lewo😂 Ja bym pojechała na Twoim miejscu na urlop, odpoczęła, nikogo nie szukała na wakacjach na konsultacje, może Mały też potrzebuje trochę oddechu. Ja trafiłam na taką fizjo przy pierwszej córce, że rok z nią chodziłam, głupia byłam, że z kim innym nie skonsultowałam. A ona tak co chwila coś mi wymyślała. Dobrze kojarzę, że jesteś z Warszawy?
tak z Warszawy, no tutaj na pęczki specjalistów ale mamy na wrzesień neurologa i to chyba będzie najwłaściwsza osoba żeby mi powiedzieć czy jest ok
bo tak to zwariuje
a mały chyba rzeczywiście potrzebuje innego klimatu bo dzisiaj byliśmy na spacerze w innym zupełnie parku i nawet drzemki nie zaliczył tak się rozglądał 🤪

reklama
A teraz zaczęła się kręcić w kółko i też tylko na lewo 🙃
no mój to już smacznie chrapie 😴
a na macie też tylko w lewo się kręci podnosząc tyłek i nogi a najlepiej mu to wychodzi bez pieluchy wtedy to tańczy 🤪
ja widzę gołym okiem że on ma mocne nogi a ręce i barki słabo

Do góry