reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas przespana nocka, kręciła się w nocy, to dałam smoka :)zasnęła w okolicy 21, o 6:10 wstała wypiła mleko, pokręci się, pobawi i jeszcze po 7 spać chyba pójdziemy, słyszę, że pada, rolety zasłonięte. Dobrze, że wczoraj skorzystałyśmy i spała 3 godz na dworze, a ja miałam domowe przedszkole 4 dzieci plus sąsiad, ale on ma z 11 lat już 😅 jak do domu przyszłam z nią, to jeszcze spała i nagle zapiszczała pierwszy raz tak głośno, jak gwizdek, chyba coś jej się przyśniło, z narzeczonym byliśmy w szoku, on akurat do mnie podszedł, żeby się przytulić i mówię widzisz, nie podchodź do mnie 😂
Edit. Śpi już, zasnęła przed 7 :)

Ostatnia edycja:
reklama
A u nas ktos nam chyba dziecko podmienil, w nocy pobudki co 2,5h, gdzie przesypiał juz normalnie 5-6h, wybudza sie z płaczem, nie wiem o co chodzi🤷🏼‍♀️ moze to pełnia tak na niego wpływa?

Nie, jak leży na plecach przekrecam na bok, kolana muszą być razem, i pokazuje piłeczkę i ma wyciągać po nią dłoń i potem drugi bok.
Ty mówisz o trakcji tego nie wolno mozna dzięki naderwać przyczepy jak się zrobiło nie umiejętnie.
A samo podnoszenie na bok pod Paszke i na pulsie siup i proszę całą ręką składając pod tyle.
Ale co tam nie wolno dzisiaj mam pokazywała filmik jak dzieciak na bujać ku taki im born tak się bujał że kobiety nie uwierzylibyście że na 5 ms powiedziała że takie Bujaczki są najgorsze ever. Wogole umieszczając w takim wieku to dziecko cofa się w rozwoju a ja chciałam ja zapytać co sądzisz o leżaczkach bujać kach bo ja nie wyrabiam 😂😂😂
Albo jeszcze sytuacja z dzisiaj idzie uśmiechnięte małżeństwo a tata niesie takiego malutkiego niemowlaka w czym nosidle 😂
Także że wiesz nie wolno to pojęcie względne 😜
Moja potrafiła się na foteliku sama rozbujać, i nigdy w niczym do tyłu nie była wręcz do przodu 😁ewentualnie mogla się przestynulowac😁, tak wyczytałam, że nadmierne bujanie może powodować za duza stymulację. . Ona poprostu była bardzo silna. Tak samo bujanie w wozku, ja nie bujam bo dla mnie to nie jest w niczym potrzebne a widzę czasami ludzi co robią z wózkiem normalnie dyskotekę 😂Basia w wieku 5 miesięcy kręciła się brzuch plecy plecy brzuch po całym mieszkaniu. A w wieku 10.5 miesiąca chodzila jak dorosla. Takze spokojnie nic ja nie opóźniło. Najlepiej niech dziecko leży plackiem na ziemi najzdrowiej 😂 bo nawet noszenie nie jest za zdrowe. Dla mnie to wszysyko gruba przesada, dzieci juz sa ciamajdami bo od malego nie mogą poznawać świata, niestety sami robimy z dzieci niedorajdy... Później biegnie taki flimun i sie przewraca 😂😂

Moja potrafiła się na foteliku sama rozbujać, i nigdy w niczym do tyłu nie była wręcz do przodu 😁ewentualnie mogla się przestynulowac😁, tak wyczytałam, że nadmierne bujanie może powodować za duza stymulację. . Ona poprostu była bardzo silna. Tak samo bujanie w wozku, ja nie bujam bo dla mnie to nie jest w niczym potrzebne a widzę czasami ludzi co robią z wózkiem normalnie dyskotekę 😂Basia w wieku 5 miesięcy kręciła się brzuch plecy plecy brzuch po całym mieszkaniu. A w wieku 10.5 miesiąca chodzila jak dorosla. Takze spokojnie nic ja nie opóźniło. Najlepiej niech dziecko leży plackiem na ziemi najzdrowiej 😂 bo nawet noszenie nie jest za zdrowe. Dla mnie to wszysyko gruba przesada, dzieci juz sa ciamajdami bo od malego nie mogą poznawać świata, niestety sami robimy z dzieci niedorajdy... Później biegnie taki flimun i sie przewraca 😂😂
Tak jest. Dzieci i tak będą mieć zaburzone relacje międzyludzkie. Za moich czasów rozwiązywałam sama konflikty już od poaskownicyz kiedy ktoś zabrał mi grabki. Aktualnie place zabaw są okupowane przez rodzicow, którzy zaraz interweniują niezaleznie od wieku dziecka, nie mają sami okazji do tego żeby się pokłócić z kimś i pogodzić. . Potem wyrosną osoby, które nie radzą sobie z trudnymi sytuacjami.

reklama
Tak jest. Dzieci i tak będą mieć zaburzone relacje międzyludzkie. Za moich czasów rozwiązywałam sama konflikty już od poaskownicyz kiedy ktoś zabrał mi grabki. Aktualnie place zabaw są okupowane przez rodzicow, którzy zaraz interweniują niezaleznie od wieku dziecka, nie mają sami okazji do tego żeby się pokłócić z kimś i pogodzić. . Potem wyrosną osoby, które nie radzą sobie z trudnymi sytuacjami.
Ja w życiu nie rozwiązywałam sama 😂😂 nawet nie chodziłam do piaskownicy jak były inne dzieci bo się bałam i wstydziłam i byłam okropna ciamajda aż do wieku gimnazjalnego, potem chyba ulica mnie nauczyła jak żyć 🤣 wiele zależy tez po prostu od charakteru dziecka

Do góry