reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Bardzo współczuję śmiertelnych przypadków. Moja mama była w szpitalu jak zachorowała na covid, karetka ja zabrała z saturacją poniżej 70 i w zasadzie lekarze jej nie dawali szansy, ale na szczęście jakoś się pozbierała i teraz jest już u siebie w domu. Mój wujek również przechorowal ponad 2 tygodnie w szpitalu pod tlenem. Takze niestety też znam temat... Ja się szczepię 4 czerwca bo zależy mi głównie na przeciwciałach w moim mleku dla młodego, u naszego chudzielca też taka infekcja byłaby prawdopodobnie ciężka. Myślę, że w tych przypadkach warto zachować ostrożność 😅
Moj maz mi mowil ze pfizer ostatnio udostepnil badania wg ktorych przeciwciała prawdopodobnie nie przechodza w mleku... a tez na to liczylam.

Moj maz mi mowil ze pfizer ostatnio udostepnil badania wg ktorych przeciwciała prawdopodobnie nie przechodza w mleku... a tez na to liczylam.
Tak czy siak chce się zaszczepić, jakbym złapała covid to na bank młodego zarażę, a tak to przynajmniej w tej kwestii będziemy bezpieczni.

pamiętacie jak pisałyśmy jaki krem z filtrem jest super odradzam jakikolwiek z filtrem 50+ własnie jestem po konsultacji telefonicznej z Dermatolog małemu pojawiły się takie krostki na całym ciele 😱 myślałam że przejdzie. jej zalecenia
po 1 skóra niemowlaka do 3 rz musi się wykształcić żeby sobie radzić w przyszłości
po 2 oliwki zapychaja gruczoły wywalic
po 3 filtr 50+ jest szkodliwy dla takiej mlodej skóry max 20/25 i ochrona przed słońcem nadmiernym ale też bez przesady
po 4 zwykle myśli do kąpieli lub płyn bez oliwki
po 5 codzień tylko woda przegotowana przy każdej zmianie pieluchy na całą Skórę latem
po 6 zasada im mniej tym lepiej
teraz mamy stosować tylko hasco puder w płynie
A dodam od siebie że stosowałam emolienty + wszystkie kremy zero +
może się którejś przyda 😜 oby nie!

Załączniki

• ED5563F9-0D4C-4586-BACA-5013597FA70C.jpeg
    ED5563F9-0D4C-4586-BACA-5013597FA70C.jpeg
    122,8 KB · Wyświetleń: 66
pamiętacie jak pisałyśmy jaki krem z filtrem jest super odradzam jakikolwiek z filtrem 50+ własnie jestem po konsultacji telefonicznej z Dermatolog małemu pojawiły się takie krostki na całym ciele 😱 myślałam że przejdzie. jej zalecenia
po 1 skóra niemowlaka do 3 rz musi się wykształcić żeby sobie radzić w przyszłości
po 3 filtr 50+ jest szkodliwy dla takiej mlodej skóry max 20/25 i ochrona przed słońcem nadmiernym ale też bez przesady
po 5 codzień tylko woda przegotowana przy każdej zmianie pieluchy na całą Skórę latem
No podobne mam zdanie. Nie smaruje mlodej w mieście filtrami, mokrych chusteczek nie używam, chyba że u kogoś. Biorę ja pod zlew i myje jej pupę, bez żadnych tam wacików i przegotowanej wody 😂, nie kąpię w emolientach. Oliwka zapycha. Kremu do pupy nie używam przy każdej zmianie pieluchy, tylko wtedy kiedy widzę, że troszkę czerwona jest. 😁

Ja używam oliwki i jestem z niej mega zadowolona, nie mam zamiaru z niej rezygnować.
Ale po kupię akurat dziecko zawsze myje pod kranem i też nie przesadzam z kremem na pupę, nigdy nie mieliśmy żadnych problemów.

reklama
No podobne mam zdanie. Nie smaruje mlodej w mieście filtrami, mokrych chusteczek nie używam, chyba że u kogoś. Biorę ja pod zlew i myje jej pupę, bez żadnych tam wacików i przegotowanej wody 😂, nie kąpię w emolientach. Oliwka zapycha. Kremu do pupy nie używam przy każdej zmianie pieluchy, tylko wtedy kiedy widzę, że troszkę czerwona jest. 😁
nie mogłaś odrazu napisać co robisz 😂 moje pierwsze dziecko więc ja się totalnie nie znam😑 moja siostra tak robiła jak ja i małej nic nie było a mój niestety widoczne każda skóra inna i lepiej postawić na naturalność.
Ps tak teraz czytam o tych filtrach i jakaś masakra😱

Do góry