reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja używam oliwki i jestem z niej mega zadowolona, nie mam zamiaru z niej rezygnować.
Ale po kupię akurat dziecko zawsze myje pod kranem i też nie przesadzam z kremem na pupę, nigdy nie mieliśmy żadnych problemów.
to chyba każda skóra jest inna mój to chyba wrażliwy jak tata!
te krostki to ma na nogach i brzuszku 😞
na szczęście na pupie nic 🤪

reklama
pamiętacie jak pisałyśmy jaki krem z filtrem jest super odradzam jakikolwiek z filtrem 50+ własnie jestem po konsultacji telefonicznej z Dermatolog małemu pojawiły się takie krostki na całym ciele 😱 myślałam że przejdzie. jej zalecenia
po 1 skóra niemowlaka do 3 rz musi się wykształcić żeby sobie radzić w przyszłości
po 2 oliwki zapychaja gruczoły wywalic
po 3 filtr 50+ jest szkodliwy dla takiej mlodej skóry max 20/25 i ochrona przed słońcem nadmiernym ale też bez przesady
po 4 zwykle myśli do kąpieli lub płyn bez oliwki
po 5 codzień tylko woda przegotowana przy każdej zmianie pieluchy na całą Skórę latem
po 6 zasada im mniej tym lepiej
teraz mamy stosować tylko hasco puder w płynie
A dodam od siebie że stosowałam emolienty + wszystkie kremy zero +
może się którejś przyda 😜 oby nie!
Jejku, bez przesady, wątpię żeby nasze mamy na nas w ten sposób chuchaly i dmuchały i żyjemy 🤪 u nas oliwka z hippa jest genialna na wieczór bo młody jak czuje jej zapach to wie, że pora spać ☺️ czasami wiedzieć za dużo jest gorzej niż nie wiedzieć nic 🤭 my od początku wacikami i zwykła woda myjemy pupę po kupie, ekonomiczne rozwiązanie 🤪

to chyba każda skóra jest inna mój to chyba wrażliwy jak tata!
te krostki to ma na nogach i brzuszku 😞
na szczęście na pupie nic 🤪
No pewnie, że każda skóra jest inna. U dorosłych tak samo co innego się przyjmuje. Ja nie mogę nic stosować na twarz prócz kremu z ziaji, wszystkie podkłady, pudry, maseczki i kremy sprawiają, że zaraz mam masę wyprysków na twarzy.
Ale dobrze że dałaś znać o kremach z filtrami, bo jeszcze coprawda nie zaliczyliśmy słońca, ale mam nadzieję, że w końcu nadejdą słoneczne dni.

Jejku, bez przesady, wątpię żeby nasze mamy na nas w ten sposób chuchaly i dmuchały i żyjemy 🤪 u nas oliwka z hippa jest genialna na wieczór bo młody jak czuje jej zapach to wie, że pora spać ☺️ czasami wiedzieć za dużo jest gorzej niż nie wiedzieć nic 🤭 my od początku wacikami i zwykła woda myjemy pupę po kupie, ekonomiczne rozwiązanie 🤪
no właśnie rozmawiałam z mamą w mówi że była jedna oliwka bambino i się stosowało więc co człowiek to opinia 😜

Oo ja też używam tej oliwiki, tak pięknie pachnie. Mam też żel do mycia z tej serii, uwielbiam jak mały po kąpieli jest taki pachnący, potem się tulimy i ja też tak pachnie ❤️

Oo ja też używam tej oliwiki, tak pięknie pachnie. Mam też żel do mycia z tej serii, uwielbiam jak mały po kąpieli jest taki pachnący, potem się tulimy i ja też tak pachnie ❤️
My też właśnie używamy żelu hippa, akurat teraz tego w kształcie foczki bo był na promocji 😂 i właśnie oliwki do tego. Też kocham wieczorne karmienie i tulenie przed spaniem jak tak pachnie 😍 i włoski wtedy tak pachną 🥰

no właśnie rozmawiałam z mamą w mówi że była jedna oliwka bambino i się stosowało więc co człowiek to opinia 😜
No dokładnie 🤪 a jak bambino uczulilo to dopiero były hece! Mnie uczulalo wszystko od pieluch po kosmetyki, moja mama mnie smarowala oliwa z oliwek i wszystkie ubranka były zielone 😂

My też właśnie używamy żelu hippa, akurat teraz tego w kształcie foczki bo był na promocji 😂 i właśnie oliwki do tego. Też kocham wieczorne karmienie i tulenie przed spaniem jak tak pachnie 😍 i włoski wtedy tak pachną 🥰
A w foczce nie jest żel zielony w środku? 😂 Bo kiedyś też w rosmannie wzielam bo w promocji, patrze corka się myje a ten plyn i woda zielona 😂😂 my też używamy płynu hipp. Wszyscy w domu używamy 😂takze u nas to hurtowe ilości idą 😂 i zawsze szukam promocji 😂

reklama
A w foczce nie jest żel zielony w środku? 😂 Bo kiedyś też w rosmannie wzielam bo w promocji, patrze corka się myje a ten plyn i woda zielona 😂😂 my też używamy płynu hipp. Wszyscy w domu używamy 😂takze u nas to hurtowe ilości idą 😂 i zawsze szukam promocji 😂
Nieee, normalny przezroczysty 🙈 ja też tylko poluje na promocje bo normalnie się nie opłaca 😂 a zwykle wymiennie babydreamy albo hippy są na promocji to biorę zawsze z okazji 🙈

Do góry