reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczynu ktore rodzily sn i mialy nacinane krocze - czy odczuwanie dyskomfort w tej okolicy ? Nie chodzi mi o wspolzycie tylko o normalne funkcjonowanie, mycie, chodzenie w spodniach itp...
Nie, ja już zapomniałam, że rodziłam ☺️ a mój dzień zaczyna się od 5:30 i cały dzień jestem na nogach i w ogóle nic mnie tam nie ciągnie 🙂 chociaż podejrzewam, że coś mi się dzieje, bo w piątek powinnam mieć miesiączkę a nic nie czuję żeby się na nią zapowiadało, pewnie znowu torbiele 😔

reklama
Dziewczyny dzisiaj zaczynamy czwarty skok rozwojowy, a w sumie dopiero pierwszy u naszego misia. Jest dramat, płacz i brak snu :( niech to minie jak najszybciej :(
Top Twój już 18 t . c ma?
My już po 3 współczuję 😕 placz non stop, ręce non stop, sen po 10 min.
Powodzenia!

Top Twój już 18 t . c ma?
My już po 3 współczuję 😕 placz non stop, ręce non stop, sen po 10 min.
Powodzenia!
16 ma, ale czytalam że jest między 15 a 19 tygodniem. Mój wcześniej w ogóle tego nie przechodził, ale dzisiaj dramat :( już się obrócił z plecaków na brzuszek i prawie spadł z kanapy -.-

Ja niestety musialam miec naciętą, potem duzo komplikacji i cały czas mega dyskomfort nawet przy chodzeniu w ciaśniejszych spodniach nie mówiąc o myciu czy wspolzyciu.... jeden lekarz twierdzi ze wszystko jest ok, drugi twierdzi ze szwy rozpuszczalne sie nie przyjmują i organizm musi to zaakceptować... Ale minęło 3.5 miesiąca a ja dalej czuje bol nawet przy chodzeniu... ciekawa bylam czy to normalne. Ale widocznie trzeba się wybrać do 3 lekarza.
Nie do lekarza, on Ci nic tam nie zrobi chyba że plastykę blizny/ wejścia do pochwy. Tutaj fizjoterapeuta uroginekologiczny. Oni też badają per vaginam i zalecają ćwiczenia, masaże, oceniają stan mięśni krocza.

16 ma, ale czytalam że jest między 15 a 19 tygodniem. Mój wcześniej w ogóle tego nie przechodził, ale dzisiaj dramat :( już się obrócił z plecaków na brzuszek i prawie spadł z kanapy -.-
Wiesz że teraz zerknęłam i rzeczywiście jest różnie opisywane. Ja to już nie wiem 🤷🏻‍♀️.
Korzystam z tego Link do: Skoki rozwojowe u niemowląt - jak sobie radzić? - nebule.pl
To naprawdę współczuję jednak liczę, że będzie później 🙄 jak nie to mój za tydzień. Przechodzimy właśnie kryzys po bezdechu i szczepionkach m.in rota więc oby później skok był.
Oj to musisz okładać poduszkami do okoła albo kład go na macie ale też spryciulo z pleców na brzuszek 😜

Wiesz że teraz zerknęłam i rzeczywiście jest różnie opisywane. Ja to już nie wiem 🤷🏻‍♀️.
Korzystam z tego Link do: Skoki rozwojowe u niemowląt - jak sobie radzić? - nebule.pl
To naprawdę współczuję jednak liczę, że będzie później 🙄 jak nie to mój za tydzień. Przechodzimy właśnie kryzys po bezdechu i szczepionkach m.in rota więc oby później skok był.
Oj to musisz okładać poduszkami do okoła albo kład go na macie ale też spryciulo z pleców na brzuszek 😜
Już koniec kanapy, teraz tylko mata, bujak i łóżeczko, wolę żeby chwilę popłakał w łóżeczku niż spadł.
No właśnie różnie piszą o tym skoki, ale ja wiem, że to jest to, nigdy nie był taki nieznośny 🤣

reklama
Nie do lekarza, on Ci nic tam nie zrobi chyba że plastykę blizny/ wejścia do pochwy. Tutaj fizjoterapeuta uroginekologiczny. Oni też badają per vaginam i zalecają ćwiczenia, masaże, oceniają stan mięśni krocza.
Dobrze wiedzieć, dzięki!;) tyle ze ja jiz mam stwierdzone ze szwy rozpuszczalne sie nie goja bo moj organizm ich nie przyjmuje. A ze sa one "w srodku" bo skora zagojona to nic nie mogą z tym zrobić narazie tylko czekać aż się rozpuszcza do konca ;/

Do góry