reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dobrze wiedzieć, dzięki!;) tyle ze ja jiz mam stwierdzone ze szwy rozpuszczalne sie nie goja bo moj organizm ich nie przyjmuje. A ze sa one "w srodku" bo skora zagojona to nic nie mogą z tym zrobić narazie tylko czekać aż się rozpuszcza do konca ;/
W sumie to tego nie rozumiem. Szew to sznurek który ma coś związać, rozpuszczalny to taki który się sam rozpuści w określonym czasie po którym w standardowych warunkach rana powinna być zagojona na tyle by nie rozejść się bez szwu. Bez szwu zrośnie się koślawo, mniej funkcjonalnie i dłużej to będzie trwało. W zasadzie dlatego nie rozumiem tego jak ktoś Ci wyjaśnił że Twój organizm nie akceptuje, bo jakbyś była uczulona to przez ten czas już dawno by to zropialo i wyszło samo.

reklama
Sporo taniej niż na wymiar. Przynajmniej u nas tak wyszło. A że mieliśmy równą ścianę to udało nam ikee dopasować wręcz na wymiar i zrobić to co chcieliśmy. Robiliśmy w lipcu 2018 iza kuchnię w Ikea wyszło nam 5500 a stolarze mówili 11-15 tys. i termin na grudzień [emoji22]. A i jeszcze nie wszystko było w tej cenie, a Ikea ma to w standardzie np. ciche domyki, spowalniacze szuflad.
Aaa bo tez sie biore za kuchnie niedługo. I jestem ciekawa ile za kuchnie w ikea.

Sporo taniej niż na wymiar. Przynajmniej u nas tak wyszło. A że mieliśmy równą ścianę to udało nam ikee dopasować wręcz na wymiar i zrobić to co chcieliśmy. Robiliśmy w lipcu 2018 iza kuchnię w Ikea wyszło nam 5500 a stolarze mówili 11-15 tys. i termin na grudzień [emoji22]. A i jeszcze nie wszystko było w tej cenie, a Ikea ma to w standardzie np. ciche domyki, spowalniacze szuflad.
Ooo super, dzięki 😁musimy wkoncu jechsc i zrobić projekt 😁

My też będziemy zaczynać wykończenie i aż się boje jak to finansowo nas wyjdzie😱 Ile planujecie wydać na wykończenie? I jak duży dom macie?
mamy ok 200m2 już z garażem ;) póki co na samo wykończenie wyszło nam ok 100 tyś. (Podłogi, plytyki, kuchnia, wanna, drzwi itd) zostały nam jeszcze wszystkie meble, no oprocz kuchni. Także myślę, że w 150 tyś się zamkniemy 😉 a Wy jaki domek macie?

mamy ok 200m2 już z garażem ;) póki co na samo wykończenie wyszło nam ok 100 tyś. (Podłogi, plytyki, kuchnia, wanna, drzwi itd) zostały nam jeszcze wszystkie meble, no oprocz kuchni. Także myślę, że w 150 tyś się zamkniemy 😉 a Wy jaki domek macie?
My mamy 150m także mniejszy, więc liczę na to że 100 tys nam wystarczy🙈 a najdroższa chyba z tego wszystkiego to właśnie kuchnia 🥴 A robiliście coś sami czy mieliście wykonawców?

Udało wam się wpasować z tzw. modułowymi szafkami? 🤔 Bo cena na prawdę super🙂 Podeślesz jakieś zdjęcie?😉

Ale zazdroszczę przestrzeni!!! Ja się u siebie duszę 😥😥

reklama
Wiesz że teraz zerknęłam i rzeczywiście jest różnie opisywane. Ja to już nie wiem 🤷🏻‍♀️.
Korzystam z tego Link do: Skoki rozwojowe u niemowląt - jak sobie radzić? - nebule.pl
To naprawdę współczuję jednak liczę, że będzie później 🙄 jak nie to mój za tydzień. Przechodzimy właśnie kryzys po bezdechu i szczepionkach m.in rota więc oby później skok był.
Oj to musisz okładać poduszkami do okoła albo kład go na macie ale też spryciulo z pleców na brzuszek 😜
A czy Twój malutki, jako wczesniak nie ma skoków pozniej? W wieku korygowanym? :)

Do góry