reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A czy Twój malutki, jako wczesniak nie ma skoków pozniej? W wieku korygowanym? :)
No właśnie ww poradni neantologicznej powiedzieli nam że istotny jest wiek urodzeniowy ale też korygowany. W sensie może wystąpić dla obu i dla obu będzie ok. Więc musimy się zdać na własne obserwacje, ocenę neurologa i fizjoterapeuty. Te skoki u nas też mogą być nierównomierne e ale nie muszą. Wszystko zależy od wieku ciązy,
I w tym przypadku obróci się na bok lewy, prawy ale na brzuchu jeszcze nie 😒

Ostatnia edycja:
reklama
W sumie to tego nie rozumiem. Szew to sznurek który ma coś związać, rozpuszczalny to taki który się sam rozpuści w określonym czasie po którym w standardowych warunkach rana powinna być zagojona na tyle by nie rozejść się bez szwu. Bez szwu zrośnie się koślawo, mniej funkcjonalnie i dłużej to będzie trwało. W zasadzie dlatego nie rozumiem tego jak ktoś Ci wyjaśnił że Twój organizm nie akceptuje, bo jakbyś była uczulona to przez ten czas już dawno by to zropialo i wyszło samo.
Masz racje. Z tym ze wlasnie u mnie jest podobna sytuacja. Do 2,5 miesiąca wlasnie co 3 dni chodzilam na kontrol bo "coś " ropiało a rana byla niby zagojona. Mój lekarz twierdził ze wszystko gra a on nie wie co to 🙉 i wlasnie jak trafiłam do drugiego lekarza to mi wyjaśnił że ropieje bo ciało nie przyjmuje szwów. I niby cos tam oczyścił itp i kazal obserwować. Minelo ponad 3 miesiące od porodu a ja dalej mam bol przy chociażby chodzeniu w spodniach itp i o dziwo jak rana z wierzchu jest zagojona to pod spodem czuć wyraźne zgrubienia i miejsce szycia. Co najlepsze lekarz mowi ze do pol roku szwy sie rozpuszczają i trzeba czekać. 😬 bo inaczej trzeba na nowo ciąć itp. Ale troche to mnie to męczy bo za chwile będą 4 miesiace od porodu a ja dalej z bólem i dyskomfortem rany przy codziennych czynnościach. ;/

No właśnie ww poradni neantologicznej powiedzieli nam że istotny jest wiek urodzeniowy ale też korygowany. W sensie może wystąpić dla obu i dla obu będzie ok. Więc musimy się zdać na własne obserwacje, ocenę neurologa i fizjoterapeuty. Te skoki u nas też mogą być nierównomierne e ale nie muszą. Wszystko zależy od wieku ciązy,
I w tym przypadku obróci się na bok lewy, prawy ale na brzuchu jeszcze nie 😒
Moja też nie obraca się jeszcze na brzuch, 5go czerwca będzie miała 4 miesiące. A u ciebie ile ma maluszek? :)

Moja też nie obraca się jeszcze na brzuch, 5go czerwca będzie miała 4 miesiące. A u ciebie ile ma maluszek? :)
do 5 czerwca jeszcze kupa czasu ! No i do 5 miesiąca chyba dziecko powinno się zacząć obracać, macie jeszcze czas :D
Nas tak z główką straszyli, że nie trzyma, a przyszedł dzień, że od razu załapał i tak zostało, ja się kompletnie nie przejmuje jego rozwojem, wszystko w swoim czasie.

do 5 czerwca jeszcze kupa czasu ! No i do 5 miesiąca chyba dziecko powinno się zacząć obracać, macie jeszcze czas :D
Nas tak z główką straszyli, że nie trzyma, a przyszedł dzień, że od razu załapał i tak zostało, ja się kompletnie nie przejmuje jego rozwojem, wszystko w swoim czasie.
Ja też się nie przejmuje bo wiem, że każde dziecko jest inne. Mnue cieszą te uśmiechy od ucha do ucha, a na resztę przyjdzie czas 😁

3 ms 1 tc😌
fizjo mówiła że maluszki normalnie urodzone mają czas do 25 tż później można się konsultować także macie czas.
no mój jeszcze też nie potrafi siadać z podparciem wtedy się pręży i nóżki prostuje, nie chwyta też sam zabawek no i na asymetrię na prawa strone ale pracujemy nad tym u fizjo. ma czas do dwóch lat na ewentualne nadgonienie😀 wierzę że będzie dobrze!

3 ms 1 tc😌
fizjo mówiła że maluszki normalnie urodzone mają czas do 25 tż później można się konsultować także macie czas.
no mój jeszcze też nie potrafi siadać z podparciem wtedy się pręży i nóżki prostuje, nie chwyta też sam zabawek no i na asymetrię na prawa strone ale pracujemy nad tym u fizjo. ma czas do dwóch lat na ewentualne nadgonienie😀 wierzę że będzie dobrze!
Będzie dobrze, dbacie o maluszka takze na wszystko przyjdzie czas 😁 a w którym tygodniu urodziłaś?

3 ms 1 tc😌
Będzie dobrze !

Tak, bo ściana równe 3m. Malutka kuchnia, ale ze chcieliśmy szuflady to ceny u stolarza kosmos.
Udało wam się wpasować z tzw. modułowymi szafkami? [emoji848] Bo cena na prawdę super[emoji846] Podeślesz jakieś zdjęcie?[emoji6]
SAVE_20210519_084454.jpeg

reklama
Do góry