reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Podobno to my same powinnysmy myśleć o KTG i robić to we własnym zakresie. Ginekolog nie musi nam o tym mówić 🤪😅
Lekarz Ci tak powiedział?? To lekarz prowadzi ciążę i on musi wiedzieć, jakie badanie kiedy robić! Mi nawet kiedyś lekarka powiedziała jak dopytywałam o wymaz gbs, że ona wszystkich badań pilnuje i jak będzie czas to mi zrobi i oczywiście odpowiedziała, kiedy się go wykonuje ;)

Ja wykupie pojedynczą salę. Będę miała łazienkę na swojej sali A nie śmigać w takim.stanie przez cały korytarz do publicznej łazienki żeby się umyć..
U mnie podobno łazienka jest w każdej sali poporodowej, tylko wiadomo jedna na tyle osób, ile akurat tam leży, ale to i tak nie najgorzej, patrząc na to, że miałabym latać gdzieś na korytarz. Jak masz opcję wykupienia, to faktycznie lepiej ;)

Mi niestety duszno jak na chwile sie polozr na plecach...

ja juz opracowalam system wstawania 😁 pierwsze podpierajac sie rekoma w bok, a pozniej na lozku na kleczki (brzuchem do łóżka). I dopiero wtedy zsuwam sie z łóżka :) inaczej trudno...
Mi właśnie o dziwo nie, jak mam duszności to niezależnie od pozycji, ale na plecach jakoś boję się leżeć, zasnąć i tak na plecach nie zasnę, jedynie w nocy podczas przekręcania czasem tak zostaję :D
Taki sposób polecała babka na szkole rodzenia, zwłaszcza po nacięciu krocza (żeby nie siadać na ranie), ja póki co wciąż przekręcałam się na bok i wstawałam z boku, podpierając się ręką, ale już tak coraz trudniej :(

U mnie dostajesz skierowanie przed przyjeciem. Dwa dni wczesniej trzeba zrobic...
To ciekawe, jaki to ma sens jak przecież możesz się przez te 2 dni zarazić? Niby z jednej strony dobrze, że robią te testy, bo minimalizują ryzyko, że na sali poporodowej, będąc już z dzieckiem, położą Cię z kimś chorym, ale z drugiej to jednak dodatkowy stres... Ja się cieszę, że u mnie nie robią i jedynie mam nadzieję, że współlokatorki będą zdrowe...

To ciekawe, jaki to ma sens jak przecież możesz się przez te 2 dni zarazić? Niby z jednej strony dobrze, że robią te testy, bo minimalizują ryzyko, że na sali poporodowej, będąc już z dzieckiem, położą Cię z kimś chorym, ale z drugiej to jednak dodatkowy stres... Ja się cieszę, że u mnie nie robią i jedynie mam nadzieję, że współlokatorki będą zdrowe...
Wtedy podpisujesz deklarację o kwarantannie domowej do czasu przyjęcia na oddzial.

reklama
Tak, jutro sie wstawiam do szpitala i w środę cc. U mnie ciecie elektywne . Stresik jest 🙈
Co to znaczy cięcie elektywne? 😯
Nie dziwię się, że się stresujesz, ale z drugiej strony jeszcze kilka dni i wiesz, że będziesz już miała dzidziusia przy sobie i będziesz po, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze (szybko, sprawnie i bezboleśnie) poszło! 😍

Do góry