Ja za to rano jak się obudzę na plecach mam schizę, że nie mam brzucha (wtedy go tak nie widać), chociaż nie wiem, gdzie by to dziecko miało sobie w nocy pójść W ogóle czasem się przekręcam w nocy, jakbym w ciąży nie była, a czasem zostaję na plecach, bo brakuje mi sił na przerzucenie się na drugi bok. Dziś w nocy musiałam nieźle walczyć o wstanie jak musiałam siusiu, bo aż się chłopak obudził i mi pomagał wstaćA mnie znowu ostatnio boki bola w nocy i zadna z tych rad, ktore tu wrzucalam nie pomaga chyba juz mnie dociaza ten brzuch...
reklama
U mnie teraz właśnie różnie, jeden dzień jakiś glutek, a inny dzień w ogóle niewiele tego śluzu, wydaje mi się, że wcześniej miałam więcejKobietki u Was też teraz dużo śluzu? U mnie to masakra.. Rano majtki zmieniałam, a teraz co nie pójdę to mam taki glut miały, ciągnący. Plecy bolą w odcinku krzyżowym. Rano byłam na badaniach mocz i morfologia i Pan mnie przepuścił, aż w szoku byłam
Jeszcze czego ale teoria. Po co chodzic do ginekologa skoro sama masz zgadywac jakie badania sa potrzebne ...Podobno to my same powinnysmy myśleć o KTG i robić to we własnym zakresie. Ginekolog nie musi nam o tym mówić
Z ciekawosci, daj znac jaki kosztJa wykupie pojedynczą salę. Będę miała łazienkę na swojej sali A nie śmigać w takim.stanie przez cały korytarz do publicznej łazienki żeby się umyć..
KarolinaAnna.K
Fanka BB :)
Ja mam iść w terminie porodu, a potem lekarz rekomendował co dwa dni, chociaż podobno większość szpitali nie chce tak często planowo robićDziewczyny każda z Was miała KTG ? mi ginekolog nic nie mówił.. A jak zapytałam to on że mogę iść do szpitala i tam.zrobic
Koleżanka miała dopiero robione w dniu porodu i zastanawiam się czy jest sens iść wcześniej..
W "moich" rozważanych szpitalach albo nie ma takiej opcji albo nie ma obecnie że względu na COVID (powydziedzielane izolatki)A co najlepsze mój ginekolog jest ordynatorem a patrząc jak prowadzi ta ciążę to pożal się Boże..
Ile u Was kosztuje w szpitalu pojedyncza sala ?
Na szczęście łatanie po korytarzach do łazienki, o którym pisałaś w kolejnym poście, mi nie grozi, bo sale są dwuosobowe z łazienkami.
Najbardziej żałuję, że przez COVID nie ma opcji o której wcześniej czytałam, czyli wykupujesz taką salę "jednoosobową", gdzie osoba towarzysząca może z Tobą ciągle być
Prywatnie robiłaś dla siebie, czy szpital wymaga i dali Ci skierowanie?Dziewczyny! Dzis miałam test na covid. Trzymajcie kciuki żeby wynik byl negatywny i zeby nikt dzis do mnie nie zadzwonil !
Mi niestety duszno jak na chwile sie polozr na plecach...Ja za to rano jak się obudzę na plecach mam schizę, że nie mam brzucha (wtedy go tak nie widać), chociaż nie wiem, gdzie by to dziecko miało sobie w nocy pójść W ogóle czasem się przekręcam w nocy, jakbym w ciąży nie była, a czasem zostaję na plecach, bo brakuje mi sił na przerzucenie się na drugi bok. Dziś w nocy musiałam nieźle walczyć o wstanie jak musiałam siusiu, bo aż się chłopak obudził i mi pomagał wstać
ja juz opracowalam system wstawania pierwsze podpierajac sie rekoma w bok, a pozniej na lozku na kleczki (brzuchem do łóżka). I dopiero wtedy zsuwam sie z łóżka inaczej trudno...
U mnie dostajesz skierowanie przed przyjeciem. Dwa dni wczesniej trzeba zrobic...Prywatnie robiłaś dla siebie, czy szpital wymaga i dali Ci skierowanie?
Ja mam termin na 19 lutego i już jedno KTG miałam 27.01, następne mam 10.02, ale podobno czasem robią dopiero w dniu przyjęcia do szpitala, chociaż uważam, że pod koniec ciąży chociaż raz powinni zrobić! A pytałaś lekarza co z tym KTG, kiedy Ci zrobią? Ja mam w przychodni, gdzie mam wizyty, a jak nie mają sprzętu to nie wiem, pewnie lekarz skierowanie musi wystawić.Mazowieckie aa skąd jesteś?
Beti Ty masz chyba ten sam termin co ja. Niby 18 luty ? A.ostatnio ginekolog powiedział że termin mam na 21
Miałaś Ktg?
Jakim cudem zmienił Ci się planowany termin porodu?
reklama
Monik93
Fanka BB :)
Szpital wymagał przed przyjeciem na dany oddzial przed zabiegiemPrywatnie robiłaś dla siebie, czy szpital wymaga i dali Ci skierowanie?