reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A mnie znowu ostatnio boki bola w nocy :( i zadna z tych rad, ktore tu wrzucalam nie pomaga 😅 chyba juz mnie dociaza ten brzuch...
Ja za to rano jak się obudzę na plecach mam schizę, że nie mam brzucha (wtedy go tak nie widać), chociaż nie wiem, gdzie by to dziecko miało sobie w nocy pójść 🙈 😂 W ogóle czasem się przekręcam w nocy, jakbym w ciąży nie była, a czasem zostaję na plecach, bo brakuje mi sił na przerzucenie się na drugi bok. Dziś w nocy musiałam nieźle walczyć o wstanie jak musiałam siusiu, bo aż się chłopak obudził i mi pomagał wstać😯

reklama
Kobietki u Was też teraz dużo śluzu? U mnie to masakra.. Rano majtki zmieniałam, a teraz co nie pójdę to mam taki glut miały, ciągnący. Plecy bolą w odcinku krzyżowym. Rano byłam na badaniach mocz i morfologia i Pan mnie przepuścił, aż w szoku byłam 😊
U mnie teraz właśnie różnie, jeden dzień jakiś glutek, a inny dzień w ogóle niewiele tego śluzu, wydaje mi się, że wcześniej miałam więcej 😂

Dziewczyny każda z Was miała KTG ? mi ginekolog nic nie mówił.. A jak zapytałam to on że mogę iść do szpitala i tam.zrobic 🤔🤔🤔
Koleżanka miała dopiero robione w dniu porodu i zastanawiam się czy jest sens iść wcześniej..
Ja mam iść w terminie porodu, a potem lekarz rekomendował co dwa dni, chociaż podobno większość szpitali nie chce tak często planowo robić
A co najlepsze mój ginekolog jest ordynatorem a patrząc jak prowadzi ta ciążę to pożal się Boże..
Ile u Was kosztuje w szpitalu pojedyncza sala ?
W "moich" rozważanych szpitalach albo nie ma takiej opcji albo nie ma obecnie że względu na COVID (powydziedzielane izolatki)

Na szczęście łatanie po korytarzach do łazienki, o którym pisałaś w kolejnym poście, mi nie grozi, bo sale są dwuosobowe z łazienkami.

Najbardziej żałuję, że przez COVID nie ma opcji o której wcześniej czytałam, czyli wykupujesz taką salę "jednoosobową", gdzie osoba towarzysząca może z Tobą ciągle być :(

Ja za to rano jak się obudzę na plecach mam schizę, że nie mam brzucha (wtedy go tak nie widać), chociaż nie wiem, gdzie by to dziecko miało sobie w nocy pójść 🙈 😂 W ogóle czasem się przekręcam w nocy, jakbym w ciąży nie była, a czasem zostaję na plecach, bo brakuje mi sił na przerzucenie się na drugi bok. Dziś w nocy musiałam nieźle walczyć o wstanie jak musiałam siusiu, bo aż się chłopak obudził i mi pomagał wstać😯
Mi niestety duszno jak na chwile sie polozr na plecach...

ja juz opracowalam system wstawania 😁 pierwsze podpierajac sie rekoma w bok, a pozniej na lozku na kleczki (brzuchem do łóżka). I dopiero wtedy zsuwam sie z łóżka :) inaczej trudno...

Mazowieckie aa skąd jesteś?

Beti Ty masz chyba ten sam termin co ja. Niby 18 luty ? A.ostatnio ginekolog powiedział że termin mam na 21 🤨🤔🤔
Miałaś Ktg?
Ja mam termin na 19 lutego i już jedno KTG miałam 27.01, następne mam 10.02, ale podobno czasem robią dopiero w dniu przyjęcia do szpitala, chociaż uważam, że pod koniec ciąży chociaż raz powinni zrobić! A pytałaś lekarza co z tym KTG, kiedy Ci zrobią? Ja mam w przychodni, gdzie mam wizyty, a jak nie mają sprzętu to nie wiem, pewnie lekarz skierowanie musi wystawić.
Jakim cudem zmienił Ci się planowany termin porodu? :o

reklama
Do góry