Haha najgorzej to trafić na dziewczynę, która nie dość, że też rodziła pierwszy raz, to panikuje bardziej ode mnieJa z tego samego powodu wolalabym lezec z kims i byle miala urodzone przede mna
reklama
Lekarz Ci tak powiedział?? To lekarz prowadzi ciążę i on musi wiedzieć, jakie badanie kiedy robić! Mi nawet kiedyś lekarka powiedziała jak dopytywałam o wymaz gbs, że ona wszystkich badań pilnuje i jak będzie czas to mi zrobi i oczywiście odpowiedziała, kiedy się go wykonujePodobno to my same powinnysmy myśleć o KTG i robić to we własnym zakresie. Ginekolog nie musi nam o tym mówić
No to dobrze, że tak stopniowo się wchłania, pewnie lada moment nie będzie śladu w 4 miesiącu to brzuszek miałam prawie niewidoczny, a już tak bardzo chciałam!W tej chwili wygląda jakbym była w czwartym miesiącu, ale mam nadzieję że zniknie [emoji16]
Bedzie dobrze. Ja już dzisiaj czuje sie okej. Wiadomo ciagnie ale nie jest tak źle38+2 . Napewno będzie dobrze. Juz sie doczekać nie mogę na jedno az sie zobaczymy ale tez bardzo sie boje jednocześnie
U mnie podobno łazienka jest w każdej sali poporodowej, tylko wiadomo jedna na tyle osób, ile akurat tam leży, ale to i tak nie najgorzej, patrząc na to, że miałabym latać gdzieś na korytarz. Jak masz opcję wykupienia, to faktycznie lepiejJa wykupie pojedynczą salę. Będę miała łazienkę na swojej sali A nie śmigać w takim.stanie przez cały korytarz do publicznej łazienki żeby się umyć..
Mi właśnie o dziwo nie, jak mam duszności to niezależnie od pozycji, ale na plecach jakoś boję się leżeć, zasnąć i tak na plecach nie zasnę, jedynie w nocy podczas przekręcania czasem tak zostajęMi niestety duszno jak na chwile sie polozr na plecach...
ja juz opracowalam system wstawania pierwsze podpierajac sie rekoma w bok, a pozniej na lozku na kleczki (brzuchem do łóżka). I dopiero wtedy zsuwam sie z łóżka inaczej trudno...
Taki sposób polecała babka na szkole rodzenia, zwłaszcza po nacięciu krocza (żeby nie siadać na ranie), ja póki co wciąż przekręcałam się na bok i wstawałam z boku, podpierając się ręką, ale już tak coraz trudniej
To ciekawe, jaki to ma sens jak przecież możesz się przez te 2 dni zarazić? Niby z jednej strony dobrze, że robią te testy, bo minimalizują ryzyko, że na sali poporodowej, będąc już z dzieckiem, położą Cię z kimś chorym, ale z drugiej to jednak dodatkowy stres... Ja się cieszę, że u mnie nie robią i jedynie mam nadzieję, że współlokatorki będą zdrowe...U mnie dostajesz skierowanie przed przyjeciem. Dwa dni wczesniej trzeba zrobic...
Monik93
Fanka BB :)
Każdy ból się przeżyjeBedzie dobrze. Ja już dzisiaj czuje sie okej. Wiadomo ciagnie ale nie jest tak źle
Monik93
Fanka BB :)
Wtedy podpisujesz deklarację o kwarantannie domowej do czasu przyjęcia na oddzial.To ciekawe, jaki to ma sens jak przecież możesz się przez te 2 dni zarazić? Niby z jednej strony dobrze, że robią te testy, bo minimalizują ryzyko, że na sali poporodowej, będąc już z dzieckiem, położą Cię z kimś chorym, ale z drugiej to jednak dodatkowy stres... Ja się cieszę, że u mnie nie robią i jedynie mam nadzieję, że współlokatorki będą zdrowe...
reklama
Co to znaczy cięcie elektywne?Tak, jutro sie wstawiam do szpitala i w środę cc. U mnie ciecie elektywne . Stresik jest
Nie dziwię się, że się stresujesz, ale z drugiej strony jeszcze kilka dni i wiesz, że będziesz już miała dzidziusia przy sobie i będziesz po, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze (szybko, sprawnie i bezboleśnie) poszło!