Grabarzenka
Fanka BB :)
Wlasnie nie.... Mówią, że ponoć na izbie do porodu będą mierzyć. A mam podejrzenie, że będę miała niewspółmierność.A powiedzcie czy miałyście mierzoną może miednicę? Podczas ktg lub wizyty u lekarza?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wlasnie nie.... Mówią, że ponoć na izbie do porodu będą mierzyć. A mam podejrzenie, że będę miała niewspółmierność.A powiedzcie czy miałyście mierzoną może miednicę? Podczas ktg lub wizyty u lekarza?
Styczeń 31.[emoji1]Czyli jednak urodzona w lutym[emoji3059]
Z tego co wiem to mierzą miednicę jak przyjmuja Cie to szpitalaA powiedzcie czy miałyście mierzoną może miednicę? Podczas ktg lub wizyty u lekarza?
Z tego co wiem to mierzą miednicę jak przyjmuja Cie to szpitala
Ja właśnie wstępnie szykowałam ubranko na wyjście i wzięłam 2 opcje: sam pajacyk lub body+śpioch (w zależności od pogody), do tego skarpetki, 2 czapeczki ciepłe (jedna wydaje mi się mega mała, więc wzięłam jeszcze większą, nie wiem jakie to rozmiary, bo to od siostry mam, już metki sprane, zresztą i tak nie ogarniam rozmiarów czapek ), ale do szpitala wzięłam też 2 bawełniane (znów jakaś taka mała i normalna), więc w razie jak nie będzie mrozu, założę tą cienką pod kaptur, rękawiczek grubych też nie biorę, tylko niedrapki, bo w kombinezonie mam rękawiczki I może jeszcze kocyk weźmiemy, jak będzie zimnoKurde to ja myslalam ze pajac wystarczy... chyba zapytam poloznych na oddziale. Kombinezon mamy dosc gruby i do tego jakis polarowy kocyk. Kombinezon ma rekawiczki, chociaz nawet nie wiem czy one sie nie zsuna z takich malych lapek, pewnie bedzie miala raczki schowane w rekawie. No i nie mam zadnej cieplej czapki... zakladacie zwykle bawelniane czy cieple??? U nas jest kaptur w kombinezonie.
Wiadomo, że ta waga to szacunkowa, zwłaszcza jak ktoś ma za każdym razem USG wykonywane przez innego lekarza. U mnie akurat zawsze ta sama lekarka, to w miarę miarodajne te pomiary się wydają, ale też zależy pewnie jak jej się zaznaczy Ja mam teraz wizytę 10.02. to myślę, że 3300g na pewno będzie, bo jak miesiąc wcześniej miałam usg, to już prawie 2700g byłoJa to troche zaczynam podchodzic sceptycznie do tych szacunkow wag. Na poczatku stycznia niby mala wazyla 2300, 2 tygodnie pozniej 2600, 4 dni pozniej mialam ktg i przy ktg ale juz w szpitalu i babka mi mowi 3kg ja na to: Pani doktor, prawie pol kilo w cztery dni !?!?!? I ona powiedziala ze margines bledu to jakies 15%. To przy tych liczbach jakies 0,5kg roznicy nastepna wizyta 6.02 znow u niej w gabinecie. Wiec wtedy zobaczymy jak z waga ....
Jak się wierci to znaczy, że ma jeszcze trochę miejsca, więc nie będzie wychodził, mój to samo chociaż dzisiaj jakiś taki leniwy W ogóle ja myślałam, że przenoszona ciąża to już jest po 40 tygodniu, a to dopiero po 42 liczą W takim układzie bliżej mi do marcowej mamy, chociaż mam cichą nadzieję, że magicznie w okolicy terminu coś się zacznie jednak dziaćJa na 18 luty i też nic nie zapowiada, żeby się coś szybciej wydarzyło coś mi się wydaje, że raczej przenoszę jeszcze mały się wierci w brzuszku, miejsca mu brakuje ale wyjść nie chce
To podobno mierzą podczas przyjęcia do szpitala, tak mówiła babka na szkole rodzenia i mówiła też, że nie zawsze szerokie biodra idą w parze z szeroką miednicąA powiedzcie czy miałyście mierzoną może miednicę? Podczas ktg lub wizyty u lekarza?