reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja dziś w nocy rekord z chodzeniem do toalety pobiłam...5 czy 6 razy na sześć godzin spania. Prawe i lewe biodro już mnie tak bolą...

Łączymy się w bólu! :D
Ja to o dziwo mogę w ogole nie isc w nocy do toalety 😂wiec nie wiem co mnie budzi 😀 tesciowa wzięła moja córkę na spacer i do siebie a ja zbieram pył w salonie 😂 ale juz coraz ciezej bo jak dlugo jestem schylona albo na czworaka bola mnie plecy. Ale musze to zrobić bo dzis majster maluje sufity a jutro ściany!!! Takze daje rade! A we wtorek kładzie podlogi 😀😀😀 dzisiaj szaleniec chcial mnie wyciągnąć do ikea nie dalam sie 😂😂😂

Oj to wspolczuje[emoji38]
Ja to o dziwo mogę w ogole nie isc w nocy do toalety [emoji23]wiec nie wiem co mnie budzi [emoji3] tesciowa wzięła moja córkę na spacer i do siebie a ja zbieram pył w salonie [emoji23] ale juz coraz ciezej bo jak dlugo jestem schylona albo na czworaka bola mnie plecy. Ale musze to zrobić bo dzis majster maluje sufity a jutro ściany!!! Takze daje rade! A we wtorek kładzie podlogi [emoji3][emoji3][emoji3] dzisiaj szaleniec chcial mnie wyciągnąć do ikea nie dalam sie [emoji23][emoji23][emoji23]

Udało mu się ;) pierwszy raz robił kuchnię, złapał wiatr w żagle i zrobił meble do łazienki haha stolarz chciał 4 tyś A on zrobił o połowę taniej i z lepszego materiału. Jak kasy się trochę odłożyć zacznie robić poddasze powodzenia mu życze😂🤣
Pr9jekt sami można zrobić w różnych programach szkoda kasy płacić za projekt
Wiadomo, że samemu można zrobić tylko trzeba mieć wizję, a ja takowej nie mam, dopiero jak u kogoś zobaczę to mi się podoba albo nie 😂 z kuchnią będzie najciężej, bo sporo czasu tam spędzam i mam wysokie wymagania, a tylko kilka takich niezmiennych, ale np. podobają mi się i kuchnie otwarte z salonem i zamknięte, i ze stołem i bez i potem weź tu się zdecyduj na jedno 😁

O to mamy prawie ten sam termin😁 no ja byłam wczoraj u położnej na chwilę i mówię że nic nie czuję jakiejś pracy macicy ani nic a dziewczyny już mają nawet wcześniej te skurcze a ona na to że widocznie mam wysoki próg bólowy 😁 i pocieszyło mnie to trochę i oby podczas porodu tak wlasnie się okazało XD
A czkawki to ani razu nie czułam jeszcze albo nie umiem odróżnić 🤔
to takie systematyczne pykanie w jednym miejscu najczesciej. Troche jak wskazowki zegara :)
Podziwiam ze jeszcze dałaś rade! ja ostatnio próbowałam ogolic nogi i myslalam ze jiz nie wyjdę z wanny hahaha o paznokciach u stóp nie mówiąc;D takze szacun za taki wysiłek;D
Ja musze swoje zmyc, wlasnie czuje ze to bedzie hardkor 🤗
Zrobiłam screeny więc może być słabej jakości obraz. Zdj było zrobione jeszcze bez dodatków
pieeeeeknie !!!! 😍
Udało mu się ;) pierwszy raz robił kuchnię, złapał wiatr w żagle i zrobił meble do łazienki haha stolarz chciał 4 tyś A on zrobił o połowę taniej i z lepszego materiału. Jak kasy się trochę odłożyć zacznie robić poddasze powodzenia mu życze😂🤣
Pr9jekt sami można zrobić w różnych programach szkoda kasy płacić za projekt
moze u nas zrobi ??? 😁😁😁 zazdroszcze 😍
Ja właśnie tez się staram nadrabiać dieta ale nie zawsze wychodzi ;p jak wyniki spadają za mocno i czuje ze juz jestem mega oslabiona i zaczynają się zawroty glowy to wtedy ratuje się tabletkami;D dlatego ta końcówka mnie tak irytuje bo juz bym chciala miec to za sobą a mam wrażenie że ten 9 miesiąc się robi coraz dłuższy;D
ja od polowy ciazy codziennie pije filizanka parzonej pokrzywy... gdzies wyczytalam ze bardzo poprawia wyniki (w internecie roznie zrodla maja rozne podejscie do ziol, jedne zalecaja inne pisza ze nieprzebadane). W kazdym razie pokrzywa ma sporo zelaza i rzeczywiscie... jak przed ciaza mialam czesto problemy z anemia, tak w trakcie wyniki mam super. Hemoglobina ciagle w gornych widelkach. Nie wiem czy to pokrzywa ale strzelam ze tak.

Ja dziś w nocy rekord z chodzeniem do toalety pobiłam...5 czy 6 razy na sześć godzin spania. Prawe i lewe biodro już mnie tak bolą...
Ja tydzien temu zakupilam rogala/weza do spania. Duzo dziewczyn mowilo ze im nie pomoglo wiec zamowilam takiego porzadnego z poofi. Nowy ok 250zl ale ja zamowilam na vinted za 150, a kolo 100zl mozna juz kupic. Pokrowiec wypralam i spie jak dziecko, to byl najlepszy zakup. Te mialam problemy z biodrami, bolaly mnie okropnie, chodzilam juz zla jak osa. Nie jest tak ze zupelnie przeszlo, ale ciezar ciala rozklada sie zupelnie inaczej, obciazasz cala noge a nie tylko biodra. Wczesniej poduszki mi nie pomagaly. Naprawde super sprawa, polecam i zaluje ze nie kupilam wczesniej.

Załączniki

• A042BE90-5D5A-4E11-8183-1906DF82154C.png
    A042BE90-5D5A-4E11-8183-1906DF82154C.png
    63,2 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Ja tydzien temu zakupilam rogala/weza do spania. Duzo dziewczyn mowilo ze im nie pomoglo wiec zamowilam takiego porzadnego z poofi. Nowy ok 250zl ale ja zamowilam na vinted za 150, a kolo 100zl mozna juz kupic. Pokrowiec wypralam i spie jak dziecko, to byl najlepszy zakup. Te mialam problemy z biodrami, bolaly mnie okropnie, chodzilam juz zla jak osa. Nie jest tak ze zupelnie przeszlo, ale ciezar ciala rozklada sie zupelnie inaczej, obciazasz cala noge a nie tylko biodra. Wczesniej poduszki mi nie pomagaly. Naprawde super sprawa, polecam i zaluje ze nie kupilam wczesniej.
Ja kupiłam taka poduchę chyba w 2 czy 3 msc ciazy bo już mi się gorzej spało i teraz nie umiem żyć bez niej🙂 i jaki podpórka do pozycji półleżącej do czytania książki czy filmu, jako podpórka do pozycji na kolanach jak łapią duszności i po porodzie będę z nią karmić. Także też będę wszystkim polecać jako zakup konieczny

Do góry