reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U mnie niestety też... 😔 Ja na receptę mam Tardyferon-Fol
Ja tardyferon fol przyjmowałam dlugo przed ciaza bo miałam anemia. Potem miałam odstawione bk bylo ok a teraz w ciazy strasznie poleciało i kazała mi brac właśnie to Szelaso. Ale mam wrażenie że nie wiele to daje a mój lekarz twierdzi ze badania są jak najbardziej ok ;p

Anemia i u mnie jest;( Jakie żelazo przyjmujesz ?
Mi lekarka przepisała lek Tardyferon fol i poza tym, że nie lubię go brać i na początku niezbyt dobrze się po nim czułam (a na czczo nie tolerowałam), musi działać, bo w niecały miesiąc morfologia wróciła do normy, ale lekarka kazała nadal brać po 1 tabletce, żeby żelazo znów nie spadło tyle, że ja nie miałam jeszcze anemii, tylko spadek morfologii i żelaza w okolice dolnej normy. W każdym razie może warto poprosić lekarza o receptę na lek, bo te suplementy to nie wiadomo, czy działają i ile tam naprawdę tego żelaza jest, zwłaszcza przy anemii.

Dziewczyny jaki wybrałyście wózek??
My kupiliśmy Maxi Cosi Adorra, chcieliśmy najnowszą wersję (Adorra 2), ale materiał tej starszej nam się bardzo spodobał, a w sumie wiele się nie różniły wyposażeniem/funkcjonalnością :)

Ostatnia edycja:
A jakie macis foteliki? Bo ja mialam zamawiać maxi cosi peble, mialam dla pierwszej corki i byl okej. Teraz czytam o
foteliku avionaut, podobno lekki i super opinie ma. Ktos cos slyszal o nin?? :)
My mamy Maxi Cosi Cabriofix, nie wiem, czy dobry, bo to wszystko w praktyce wychodzi, wizualnie nam się spodobał i można go wpiąć do wózka, ten pierwszy fotelik i tak jest na krótko, więc nie zastanawialiśmy się zbytnio, zaufaliśmy marce :D

Ja kupilam stokke xplory 2w1. Ale gdybym wybrala inny wozek to bym chyba sama gondole kupila. Nie lubie tych spacerowek z zestawow jakos mi sie nie podobają. Poprzednio mialam x landera x move i super gondola mi sie podobala ale spaceroeka juz nie 😂sprzedalam i kupilam osobna spacerowke 😂
Właśnie nie ma co szaleć z 1 wózkiem bo zazwyczaj spacerowke się nową kupuje. Lepiej w spacerowke więcej pieniążków przeznaczyć;) Ja mieszkam blisko rzeki lasu więc potrzebuje czegoś konkretnego;)

reklama
Do góry