reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Mój maluch dość regularnie wystawia różne części ciała. Tak spektakularnie jak na tym filmiku to rzadko, ale zdarza się, że górka jest spora ;) I zazwyczaj jak coś dotyka brzucha (np. leżą blisko przy poduszce ciążowej albo czytam coś na czytniku ebooków i opieram go o brzuch), to zazwyczaj mała próbuje to coś "skopać"
To tak jak u mnie czulam tak od srodka jak noga przejechal mi moj maly wogole jest ruchliwy ze noce mam ostatnio bezsenne

Hej dziewczyny - mam pytanko, jak u Was wygladaja/wygladaly ruchy w ok. 32 tygodniu ciazy? Ja wlasnie jestem w 32+0, mala zaczela znowu fikac regularnie w brzuszki (chyba glosne tony w domu ja traumatyzowaly 🤦‍♀️), ale dzisiaj znalazlam taki filmik gdzie kobieta na tym etapie ciazy widzi juz bardzo wystajace ruchy 😳 u mnie to nawet nie jest podobne. Moze to kwestia tego ze lozysko jest w gornej, przedniej czesci macicy i reszty nie widze 😅 albo ona ma rzeczywiscie wyjatkowo „spektakularne” ruchy jak na ten czas?

Ostatnia edycja:
To tak jak u mnie czulam tak od srodka jak noga przejechal mi moj maly wogole jest ruchliwy ze noce mam ostatnio bezsenne
Jak już wcześniej gdzieś pisałam - moja mała w nocy śpi grzecznie :D Ale my w sumie kładziemy się dość późno, bo zazwyczaj po północy.
Nogi to zazwyczaj czuję jak się wpychają pod żebrami, a przejeżdżają zazwyczaj ręce i wychodzą w okolicach pępka - nawet kiedyś na USG lekarz się śmiał, że w wojowniczym nastroju jest dziecko, bo też zaczęła rękami przy pępku wymachiwać ;)

Jak już wcześniej gdzieś pisałam - moja mała w nocy śpi grzecznie :D Ale my w sumie kładziemy się dość późno, bo zazwyczaj po północy.
Nogi to zazwyczaj czuję jak się wpychają pod żebrami, a przejeżdżają zazwyczaj ręce i wychodzą w okolicach pępka - nawet kiedyś na USG lekarz się śmiał, że w wojowniczym nastroju jest dziecko, bo też zaczęła rękami przy pępku wymachiwać ;)
No u mnie to caly czas tak 1 -3w nocy sie wierci

Ja wczoraj pol dnia przepłakałam 😂😂😂 najpierw bo wylewalo mi zlew w kuchni a dzisiaj mial przyjsc pan od kafelek i zrobic je w kuchni 😂 zalatwilam hydraulikow i się udało. Wyciagnelam z mezem meble kuchennne do salonu. Rozebraliśmy panele podlogowe (bo mialam ulozone panele w kuchni tzn salon z aneksem mam) został sam beton. Cieszylam sie ze tak ładnie nam poszlo i w ogole 😂a za 2 h dzwoni majster ze ma covida i nie przyjdzie 😂😂takze myslalam ze oszaleje ryczalam jak glupia. Jestem bez kuchni. Tzn kuchnie mam w salonie hahaha. Maz mnie pocieszal a ja ryk i ryk. I stwierdzilam, ze chyva mam najgorszego pecha na świecie.

U nas dzisiaj spokój, odpoczywamy cały dzień żeby się nie nadwyrężać. Plamien nie ma, wczoraj to chyba byl jakiś jednorazowy incydent. Skurczy brak. Mam nadzieję że jeszcze nam zostało conajmniej ze dwa tygodnie ;P ruchy małej dzisiaj od południa jakieś osłabione ale narazie obserwuje i zobaczymy ;) tak naprawdę to zostało nam niby 40 dni.

reklama
Do góry